Jau februārī – Baltijas vērienīgākais tūrisma notikums Balttour 2013!

No 2013. gada 8. līdz 10. februārim Ķīpsalā notiks 20. starptautiskā tūrisma izstāde - gadatirgus "Balttour 2013", kas katru aicinās apskatīt un izbaudīt jaunās sezonas karstākās un izdevīgākās tūrisma iespējas un piedāvājumus Latvijā, Baltijā un visā pasaulē.

"Šogad ''Balttour'' svin 20 gadu jubileju! Ja salīdzina ar cilvēka mūžu gājumu, tad šobrīd izstādes dzīvē ienāk briedums, pašapziņa un pārliecība. Esmu gandarīta par izstādes apjoma pieaugumu un izstādes kvalitatīvo attīstību. Ikviens izstādes apmeklētājs, vienalga, vai viņš ir Latvijas vai pasaules apceļotājs, kaislīgs kultūru pētnieks vai jaunu galamērķu mednieks, ''Balttour 2013'' atradīs savai sirdij un makam ko piemērotu,'' norāda Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Šogad "Balttour" ir sasniedzis rekordlielu dalībnieku skaitu – izstādes hallēs "Apceļo Latviju" un "Atklāj pasauli!" varēs apskatīt vairāk nekā 300 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēs ap 700 tūrisma uzņēmumu no Latvijas, Azerbaidžānas, Čehijas, Vācijas, Spānijas, Gruzijas, Grieķijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Horvātijas, Tunisijas, Turcijas, Itālijas, Slovākijas, Indijas, Ganas un citām tikpat kolorītām valstīm.

Pirmo reizi ''Balttour'' piedalīsies dažādo iespaidu zeme Vjetnama, tropiskā Taivāna un viena no vecākajām valstīm Āzijā – Mjanma. Izstādē piedalīsies vēl līdz šim nebijis dalībnieku skaits no kaimiņvalstīm Igaunijas un Lietuvas, kopā 33 tūrisma uzņēmumi.

"Balttour 2013" piedalīsies vairāk nekā 34 valstu tūrisma pārstāvniecības, viesnīcas, transporta kompānijas un citi ar tūrismu saistīti uzņēmumi, kas sevi prezentēs gan nacionālajās, gan atsevišķu kompāniju ekspozīcijās. Plānots, ka izstādi trīs dienu laikā apmeklēs vairāk nekā 30 000 interesentu.

Gada lielā ceļojumu izpārdošana

Īpaši izdevīgas, saulainas, vēl nebijušas cenas, patīkamas un pat pirātiskas atlaides... – tā savus īpašos piedāvājumus izstādes apmeklētājiem raksturo "Balttour 2013" dalībnieki. Arī šogad halle "Atklāj pasauli!" pārsteigs ar bagātīgu un vēl nebijušu ārvalstu ceļojumu piedāvājumu par izdevīgām cenām. Būs gan Latvijas ceļotāju vidū tradicionālie galamērķi, gan vēl neierasti piedāvājumi un nebijuši maršruti.

Jubileja mums – svētki un dāvanas jums!

"Astoņas tortes un tikai vienu svecīti!" – tā vēlējās Karlsons Brālīša dzimšanas dienā. Savukārt "Balttour" savā 20 gadu jubilejā vēlas iepriecināt apmeklētājus, tādēļ kopā ar izstādes dalībniekiem ir sagatavojis trīs iespaidīgas balvas, kā arī lielu torti izstādes atklāšanā un daudz, daudz jautrības – kā jau dzimšanas dienā!

Izstādes apmeklētāji varēs laimēt pasakainu Valentīndienas lidojumu uz romantisko Parīzi no "airBaltic", ekskluzīvu atpūtu divām personām populārā Turcijas kūrortā no tūrisma operatora "Tez Tour" un neaizmirstamu 15 dienu ceļojuma uz eksotisko Indiju divām personām ar lidojumu biznesa klasē no ceļojumu biroja "Jēkaba aģentūra" un aviokompāniju "Turkish Airlines", savukārt, "Royal Caribbean Cruise" izstādes apmeklētājiem piedāvās laimēt fantastisku kruīzu divām personām pa Vidusjūru vai Karību jūras salām.

Latvijas daudzveidība

Tematiskā halle "Apceļo Latviju!" būs kā kvalitatīvs ceļvedis Latvijas iepazīšanai, kur savas ienākošā un iekšzemes tūrisma iespējas, viesnīcu un viesu namu speciālos piedāvājumus, pasākumus, tradīcijas un dažādus ēdienus oriģināli prezentēs visi četri Latvijas reģioni – Kurzeme, Zemgale, Vidzeme un Latgale, kā arī Jūrmala.

"Latvijas halles dalībnieki šogad aktīvi strādā, lai izstādes apmeklētājiem varētu prezentēt ne tikai reģionu kolorītu, bet arī spētu parādīt kompleksus tūrisma produktus un maršrutus. Lai interesenti izstādē vienkopus varētu iegādāties gan naktsmītni, gan ēdināšanu, gan interesantu un sportisku laika pavadīšanu kādā no Latvijas reģioniem," uzsver "Balttour 2013" projektu vadītājs Raimonds Borskis.

Vidzemnieki akcentēs dabas tēmu un aicinās izjust adrenalīna garšu!

Ogres un Ikšķiles Tūrisma attīstības aģentūra izstādē akcentēs dabas tēmu un prezentēs novadu vienojošo dabas elementu – parku "Ogres Zilie kalni". Izstādes apmeklētāji tiks aicināti izgatavot putnu būrīšus, kuri vēlāk tiks izvietoti Zilajos kalnos.

Vidzemnieki prezentēs arī jauno tūrisma ceļvedi, kurā apkopota visa informācija par tūrisma objektiem, aktīvās atpūtas iespējām, naktsmītnēm, ēdināšanas iestādēm un citiem tūristus saistošiem piedāvājumiem.

Lauku virtuves labumu smarža vilinās uz Smiltenes novada ekspozīciju, kur Vidzemes uzņēmēji un amatnieki izstādes apmeklētājiem ierādīs lauku darbus – kā jāmaļ milti, jāšķērē vilna un jāšūdina deķi. Par labu darbu lauku saimnieces gatavotie gardumi garantēti!

Siguldieši prezentēs divus jaunumus – torni un Baltijā vienīgo mākslīgo distanču slēpošanas trasi. Piedzīvojumu parks "Mežakaķis" ļaus izjust piedzīvojumu un adrenalīna garšu, kā arī pārbaudīt savas prasmes. Savukārt Gaujas Nacionālais parks prezentēs parka tūrisma zīmolu.

Alūksnes un Gulbenes novadu kopīgo ekspozīciju varēs atpazīt pēc noformējuma, jo tas būs veidots Bānīša veidolā. Stenda apmeklētāji varēs iejusties Bānīša vagona iekšienē un saņemt jauno tūrisma bukletu, kurā iekļauta informācija par Bānīša aktivitātēm, kursēšanas laikiem un abu novadu nozīmīgākajiem pasākumiem.

Zemgalieši prezentēs tūrisma aktualitātes reģionā!

Jelgavas Reģionālais tūrisma centrs prezentēs tūrisma aktualitātes reģionā un izstādes apmeklētājus aicinās doties nelielā pastaigā pa improvizētu promenādi gar jauno Mītavas gājēju tiltu, piedalīties konkursos, aktīvi darboties, degustēt vietējo uzņēmumu produkciju un saņemt noderīgu informāciju par tūrisma iespējām Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novadā. Apmeklētāji varēs izgatavot piemiņas lietu no Jelgavas – izkalt monētu.

Kurzemnieki aicinās apmeklēt novada pasākumus!

Pāvilostas novads izstādes apmeklētājus aicinās degustēt novada tūrisma uzņēmēju sarūpētos gardumus, kuru fantastiskās garšas valdzinājums kaut uz mirkli aizvedīs uz skaisto novadu. Kurzemnieki prezentēts jauno novada bukletu, kurā apkopots viss tūrisma piedāvājums, jaunumi Pāvilostas novadā un pasākumu plāns. Arī šogad interesenti tiks aicināti apmeklēt novada pasākumus – Zvejnieku svētkus, smilšu skulptoru festivālu "Zelta smilšu grauds", pilsētas un pagasta svētkus un vēl...

Latgale akcentēs amatniecības tēmu!

Latgales stendā savas prasmes demonstrēs vairāk nekā 30 Latgales amatnieki – keramiķi, kalēji, kokgriezēji u. c. Viesmīlīgās saimnieces cienās apmeklētājus ar tradicionāliem Latgales ēdieniem, tiks rīkotas arī dažādas akcijas. Savu tūrisma piedāvājumu Latgales stendā popularizēs sadarbības partneri no Augštaitijas (Lietuva), Vitebskas apgabala (Baltkrievija) un Pleskavas apgabala (Krievija).

Kultūras mantojums

Lībiešu krasts un ventiņi, suiti, Lejaskurzeme, Zemgale, Sēlija, Latgale, Piebalgas novads, Daugavas krasti... tie ir astoņi Latvijas etnogrāfiskie novadi, kurus apmeklēt un iepazīt izstādē aicinās asociācija "Lauku ceļotājs".

"Prezentēsim daudz dažādu jaunumu gan Latvijas, gan ārvalstu ceļotājiem, kas vēlas iepazīt Latvijas un Baltijas kultūrvēsturiskos objektus un tradīcijas. Piedāvāsim arī Latvijas un Igaunijas karti "Vērts redzēt", kur attēlotas abu valstu nacionālās tūrisma vērtības – lauku sētas un saimniecības, amatnieki un krodziņi," stāsta asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Aizraujoši notikumi!

Kaut arī sinoptiķi februāra sākumā sola bargu salu un vēju, izstādes apmeklētājus pie Starptautiskā izstāžu centra ieejas sveicinās īsts kamielis. Izrādās, ziema kamielim nekaitē, un viņš labprāt ļausies nelielai fotosesijai. Vēl Brīvdabas piedzīvojumu teritorijā interesenti varēs iesēsties un nofotografēties kosmosa tronī, ko no īsta ledus būs izveidojuši jelgavnieki. Paši mazākie izstādes apmeklētāji varēs viesoties Trušu pilsētiņā, kurā ikvienam būs iespēja samīļot tās iemītniekus. Savukārt Ogres un Īkšķiles stendā, akcentējot aktīvās atpūtas iespējas Ogres Zilajos kalnos, sevi prezentēs "Sniega suņi".

Uz "Balttour" kopā ar bērniem!

Pirmo reizi "Balttour" darbosies atrakciju pilsēta bērniem "Štābiņparks", kur par simbolisku samaksu mazie ceļotāji varēs darboties auklīšu pavadībā. Kamēr vecāki nesteidzīgi baudīs izstādi un izvēlēsies piemērotākos ceļojumus, bērni caur spēlēm un radošajām darbnīcām dosies ceļojumā apkārt pasaulei un iepazīs tautu kultūru un vēsturi no viduslaikiem līdz pat 21. gadsimtam. Būs arī īsts štābiņš un dzīvnieki!

"Balttour" biznesa forums

Jau otro gadu izstādi "Balttour" atklās profesionālais forums, kas no 6. līdz 9. februārim Rīgā pulcēs simtiem pārstāvju no Baltijas un NVS valstu tūrisma uzņēmumiem, valstu pārstāvniecībām un profesionālajām organizācijām.

"Balttour forums. NVS valstu fokuss" ir biznesa forums Baltijas un NVS valstu tūrisma profesionāļiem, kas aktivizē tūrisma pakalpojumu apmaiņu reģionā, nodrošinot efektīvu pārdošanas un pirkšanas platformu, organizējot tūrisma profesionāļu diskusijas un piedāvājot neformālus pasākumus kontaktu veidošanai. Vairāk: www.balttour.lv/forum

"Balttour 2013" izstādi un forumu rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darba laiks:

8. februārī plkst. 10.00 – 19.00

9. februārī plkst. 10.00 – 18.00

10. februārī plkst. 10.00 – 17.00

Uzmanību! Profesionāļu laiks – 8. februārī 10.00–13.00 (Ls 7,5)   

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem – Ls 3

Skolēniem, pensionāriem – Ls 2,5

Ģimenes biļete (2 + 1) – Ls 7;

vairāk bērnu – Ls 1 par katru

Pieteiktām grupām (10 +) – Ls 2 par personu

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas!

Papildu informācija:

Aiga Kupre-Vociša, "Balttour" sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: +37126591588, e-pasts: aiga.vocisa@balttour.lv

Astrīda Trupovniece, ALTA izpilddirektore

Tālr.: +371 67210065, e-pasts: alta@alta.net.lv

Inese Libere, mediju koordinatore

Tālr.: (+371) 9450037, e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Vairāk informācijas interneta vietnē www.balttour.lv

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68006396sec.