Brīvdabas muzejs aicina uz Mārtiņdienas svinībām

Šo svētdien, 2013. gada 10. novembrī, no pulksten 12:00 līdz pulksten 16:00 Brīvdabas muzejā norisināsies Mārtiņdienas svinības. Aizvadot rudens beigu darbus un sagaidot ziemas sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus tērpties maskās dziedāt un dejot folkloras kopu pavadībā, baudīt Mārtiņdienas cienastu –  gaiļa zupu un "Mārtiņa beķerejas" sarūpētos pīrādziņus.

Izstāžu zālē no pulksten 12:00 līdz pulksten 15:00 visi apmeklētāji varēs izzināt masku tapšanas vēsturi un tradīcijas, kā arī līdzdarboties Mārtiņdienas masku gatavošanā kopā ar Amatas novada folkloras kopu "Ore".

Kurzemes sētā pulksten 12:00 Mārtiņbērni tiks aicināti dziedāt un dejot ar folkloras kopu "Kokle" un iepazīt  svētku tradīcijas Kurzemē.

Vidzemes sētā pulksten 14:00 folkloras kopa "Krulla" gaidīs Mārtiņbērnus, lai apdziedātu Vidzemes zemnieka sētas  saimniekus.

Pie Priedes kroga pulksten 15:00 Mārtiņbērni tiks cienāti ar gaiļa zupu un "Mārtiņa beķerejas" sarūpētajiem pīrāgiem.

Nidas dūmistabā kopā ar Daugmales Jāni Mārtiņbērni varēs iemācīties liet vaska sveces, lai tumšās rudens dienas taptu gaišākas.

Vidzemes sētā visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja satikt Brīvdabas muzeja amatniekus un iepazīt senās amatu prasmes. Pie Vidzemes sētas Donu Ilze piedāvās svētku cienastu – raušus, ābolus glazūrā un karstos dzērienus. Bērnus priecēs izjādes zirga mugurā.

Kurzemes  sētā  bērni  tiks gaidīti Mārtiņdienas radošajā darbnīcā.

Kad rudens darbi pabeigti un pilni apcirkņi, var ieskandināt ziemas sākumu. No sētas uz sētu dodas Mārtiņbērni, atnesdami svētību un tāpēc ir laipni gaidīti katrā mājā. Ik sētā tie ierodas dziedādami, dejodami un rotaļās iedami.

Brīvdabas muzejs aicina līdzi ņemt materiālus masku gatavošanai, tērpties maskās un ļauties Mārtiņdienas noskaņai!

Pasākumu atbalsta "Mārtiņa beķereja".

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā ziemas sezonā (01.11. – 30.04.) 1.50 Ls/2.13 € pieaugušajiem, 1.00 Ls/1.42 € studentiem un pensionāriem, 0.50 Ls/0.71 € skolēniem, 3.00 Ls/4.27 €  ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (1.00 Ls/1.42 €). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67916894sec.