Noris aktīva gatavošanās vērienīgākajam pārtikas nozares notikumam «Riga Food 2014»

Pilnā sparā rit gatavošanās 19. starptautiskajai pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstādei "Riga Food 2014", kas no 4. līdz 7. septembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Izstāde "Riga Food" ir gada nozīmīgākais pārtikas nozares pasākums Baltijā, kas gan dalībnieku, gan profesionālo apmeklētāju statusā pulcē teju visus reģiona nozares uzņēmējus, valsts, pašvaldību un nevalstiskās organizācijas, kā arī saistīto nozaru ekspertus un investorus. Jau tradicionāli izstāde iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nozares uzņēmumiem.

"Izstāde "Riga Food" ir pārbaudīta vērtība, un to par atbalstu savām biznesa aktivitātēm izvēlas gan pieredzējuši Latvijas un ārvalstu uzņēmumi, gan arī pavisam jauni ražotājuzņēmumi, kas vēlas pārliecinoši nostiprināt savu pozīciju tirgū vai meklē jaunas tirgus nišas," norāda izstādes "Riga Food 2014" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Dalībai izstādē piesakās uzņēmēji no visas pasaules

Šobrīd dalību izstādē "Riga Food 2014" un vēlmi prezentēt savus produktus un pakalpojumus ir izteikuši uzņēmumi no Armēnijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Polijas, Rumānijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Vācijas, Nīderlandes, Ukrainas, Francijas, Spānijas, Papua-Jaungvinejas, Portugāles, Korejas, Horvātijas, kopumā vairāk nekā no 30 pasaules valstīm.

Pēdējos gados pieaug gan izstādes dalībnieku, gan apmeklētāju, gan arī ārvalstu nozares uzņēmumu un organizāciju dalībnieku skaits. Pagājušajā gadā ārzemju uzņēmumu skaits sastādīja 22 %, 59 % bija Latvijas ražotāji, 19 % – Latvijas importētāji un vairumtirgotāji.

Rekordliels nacionālo kopstendu skaits

Šogad izstādē "Riga Food" solās būt vēl nebijis nacionālo kopstendu skaits. Jau šobrīd savus kopstendus ir pieteikušas šādas valstis: Latvija, Lietuva, Igaunija, Baltkrievija, Beļģija, Dānija, Moldova, Indija, Itālija, Polija, Kanāda, Ķīna, Rumānija, Ukraina, Uzbekistāna u. c.

Pirmo reizi izstādē

Pirmoreiz izstādē piedalīsies saldētās pārtikas ražotājs no Francijas – "Stefano Toselli", viens no vadošajiem virtuves nažu izplatītājiem Krievijā "Samura Cutlery", olīveļļas piegādātājs no Spānijas "Oleum Priorat", tīrīšanas līdzekļu ražotājuzņēmums no Kanādas – "Fresh Industries / America Fresh", "System Venbo" no Lietuvas, kas piedāvā  profesionālo virtuves tehniku un aprīkojumu, un daudzi citi uzņēmumi. Starp citu, šogad izstādē būs atsevišķs saldētās pārtikas sektors.

Latvijas ražotāji

Arī Latvijas ražotāji steidz izmantot iespēju izstādē gūt jaunus kontaktus, satikt profesionālos apmeklētājus un veicināt sava biznesa attīstību. Dalību "Riga Food 2014" ir apstiprinājuši un Latvijā ražotos produktus septembrī Ķīpsalā prezentēs "Dabas produkti", "Balticovo", "Iecavnieks", A/S "Agrofirma Tērvete", strausu ferma "Indrāni", "Rīgas saldējums", "Rīgas Farmaceitiskā fabrika", "RicBerry" un citi uzņēmumi.

Latvijas reģionu kopstendi

Jau otro gadu Latvijas uzņēmumi būs pārstāvēti ne tikai atsevišķos uzņēmumu stendos, bet arī četros Latvijas reģionu – Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgale kopstendos, kuri šogad būs divreiz lielāki nekā pagājušajā gadā. Mājražotāji, sīkražotāji mazie un vidējie uzņēmumi visas četras izstādes dienas piedāvās izbaudīt Latvijas novadu kolorītu un tradicionālos ēdienus.

Piedalies gada svarīgākajā pārtikas nozares notikumā!

Lai arī liela daļa ekspozīcijas platību ir jau aizņemtas, uzņēmēji vēl var pieteikt dalību vērienīgajā pārtikas nozares notikumā "Riga Food 2014", sazinoties ar projekta vadītāju Rolandu Nežbortu (tālr.: 67067550; e-pasts: rolands.nezborts@bt1.lv).

Meistaru un pārtikas produktu konkursi

Izstādē "Riga Food 2014" tiksies arī labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā, oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās. Savukārt pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par "Riga Food" medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos.

"Pilsētas ziņģe" Ķīpsalā

Visās četrās izstādes dienās Izstāžu centra ārējā laukumā notiks "Pilsētas ziņģe", kurā apmeklētāji varēs baudīt priekšnesumus, sadziedāties, piedalīties jautrās spēlēs un viktorīnās, mēroties spēkiem. Protams, neizpaliks smeķīgs alus un gardas uzkodas! Pasākumu rīko biedrība "Alus brālība" sadarbībā ar "Latvijas Radio 2".

Kā zināms, "Riga Food 2013" pulcēja 664 dalībniekus no 35 valstīm. Izstādē varēja paviesoties 11 valstu nacionālajos kopstendos – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas,  Itālijas, Beļģijas, Kanādas, Ungārijas, Uzbekistānas, Moldovas un Polijas. Izstādi apmeklēja 37 600 interesenti, profesionālie apmeklētāji bija ieradušies no 40 pasaules valstīm. Vairāk: www.rigafood.lv.

"Riga Food" rīko vadošais Baltijas valstu izstāžu organizētājs – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, "EEN Latvija", Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, "Diplomatic Economic Club Latvia" un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām. Izstādi atbalsta arī citas nozaru profesionālās organizācijas, valsts institūciju un diplomātiskās pārstāvniecības vairāk nekā 50 valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01175308sec.