Lidosta «Spilve» Rīgas svētkos ar krāšņu programmu svinēs 60 gadu jubileju

Sestdien, 16. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz vēsturisko pilsētas lidostu ''Spilve'' (Daugavgrīvas ielā 140), kur ar krāšņu pasākumu programmu tiks atzīmēta lidostas ''Spilve'' 60 gadu jubileja. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Jau no pulksten 10.00 apmeklētājus priecēs starptautiskais aviācijas salidojums ''Riga Fly-In 2014''. Tā laikā debesīs varēs vērot paraplānu kluba sacensības, pasaulē ātrākās ultravieglās lidmašīnas ''Tarragon demo'' lidojumu, kā arī augstākās pilotāžas un Nacionālo Bruņoto spēku un valsts robežsardzes helikopteru paraugdemonstrējumus.

Svētku programmu papildinās auto moto šovs ''Ready to Race All Motorsport Stars'' ar spilgtāko Latvijas sportistu piedalīšanos, dažādu disciplīnu sacensībām un paraugdemonstrējumiem trasē un jaudīgo spēkratu izstādi. ''Ready to Race All Motorsport Stars'' īpašais viesis būs Reinis Nitišs- 2013. gada Eiropas rallijkrosa čempions ''Super 1600'' klasē, viņš šobrīd ir arī viens no galvenajiem pretendentiem uz Pasaules rallijkrosa čempiona titulu ''World RX''. Kopā ar Reini Nitišu Spilvē viesosies arī ''Ford Olsbergsmse'' komandas pārstāvis- norvēģis Andreas Bakkeruds, kurš 2013. gadā izcīnīja divas uzvaras Eiropas rallijkrosa čempionātā ''Supercar'' klasē Zviedrijā un Francijā un kopvērtējumā sacensību sezonu noslēdza 4. vietā.

Lidostu ''Spilve'' apmeklēs arī Seno spēkratu salidojuma ''Rīga Retro 2014'' dalībnieki, un šeit būs iespējams apskatīt vairāk nekā simt seno automobiļu un motociklu, no kuriem daudzi būs patiesi unikāli, reti sastopami eksemplāri. Pirmo reizi plašākai publikai tiks izrādīts profesionāli restaurētais 1931. gada BMW DA4, kā arī visvecākais ''Vintage'' klases automobilis- 1923. gada ''Oldmobile''. Tāpat skatītājiem būs iespēja novērtēt daudzkārtēju elegances konkursu uzvarētāju- 1960. gada ''Cadillac Series 62 Convertible''. Bagātīgi pārstāvēts būs 20. gadsimta 20. un 30. gadumijā būvēto spēkratu klāsts, kā arī pēckara Rietumeiropā un ASV ražotie automobiļi un, protams, padomju klasika.

Lidostas ''Spilve'' teritorijā būs iekārtotas teltis faniem, atrakcijas bērniem, notiks dažādi konkursi, intervijas ar sportistiem un spēkratu īpašniekiem, kā arī varēs doties ekskursijās pa lidostas ēku, kas apmeklētājiem būs atvērta no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Šogad aprit 60 gadi kopš Spilves aerodromā svinīgi tika atklāta jaunuzceltā Rīgas lidostas ēka, un ir tieši simtgade kopš Spilves pļavās nolaidies pirmais lidaparāts. Savulaik atzīta par vienu no skaistākajām lidostām visā Padomju Savienībā, saukta arī par ''Staļinisma klasicisma pērli'', mūsdienās lidostas ''Spilves'' ēka ir apmeklēts tūristu apskates objekts un pieprasīta vieta dažādu kinoskatu uzņemšanai.

Patlaban lidlauks ''Spilve'' ir aktīvs mazās aviācijas punkts, kas kļūst aizvien populārāks arī Eiropas pilotu vidū. Kopš 2011. gada par ''Spilves'' ēkas saglabāšanu un uzturēšanu rūpējas SIA ''Rīgas nami''.

Lidostas ''Spilve'' 60 gadu jubilejas pasākuma svinīga atklāšana notiks pulksten 12.00. Detalizēta pasākuma programma pieejama interneta vietnēs: www.spilve-rix.lv; www.rigassvetki.lv un sociālajos tīklos.

Svinēsim Rīgas svētkus gaisā un uz zemes!

Nokļūšana uz lidostu ''Spilve'':

Sabiedriskais transports: no Rīgas centra 3., 30., un 54. maršruta autobusi līdz pieturai ''Lidoņu iela''. Atgādinām, ka Rīgas svētku dienās, 16. un 17. augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas;

Velosipēds: velonovietne pasākuma laikā bez maksas;

Automašīna: pasākuma laikā teritorijā būs pieejama maksas autostāvvieta, maksa EUR 2.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50021386sec.