Iepazīsti Latvijas uzņēmumu kopstendu «Riga Food 2015»

Šogad starptautiskā pārtikas izstāde "Riga food 2015" svin savu 20 pastāvēšanas gadadienu un kā ik gadu, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) aicina izstādes apmeklētājus uz lielo Latvijas uzņēmumu kopstendu. Tajā šogad pārstāvēti 25 pārtikas uzņēmumi, kuri ražo saldumus, garšvielas, ievārījumus, sulas, konservus, gaļas izstrādājumus, sieru, kafiju, skābus kāpostus, maizi, kartupeļu cieti, sausos desertu maisījumus, sukādes, pastilas, konditorejas izstrādājumus, veselīgos musli, bērnu pārtiku un vēl citus kvalitatīvus pārtikas izstrādājumus.

Pirmo reizi kopstendā startē uzņēmumi LPKS "Māršava"- piena produktu ražošana; SIA "Bātas avots"- zīmols Lielbāta- augstas kvalitātes, Latvijā pildīts avota ūdens; SIA "Rāmkalni Nordeco"- galvenie ražošanas virzieni ir sukāžu, sīrupu, sulu un pastilu ražošana; Latvijas Maiznieku biedrība, kas pārstāv 6 uzņēmumus.

Kopstendu organizē LVAEI Lauku vides attīstības nodaļa starptautiskā pārtikas izstāžu projekta ietvaros, kur uzņēmumi saņem 50% Valsts līdzfinansējumu.

Izstāde "Riga Food 2015" norisināsies no 2. līdz 5.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.

Iepazīstinām plašāk ar Latvijas kopstenda uzņēmumiem:

SIA "Enhars"- Konditorejas un kulinārijas produktu ražotājs un tirgotājs.Izstādē startēs ar cepumiem– saldajiem un sāļajiem pilngraudu cepumiem, kēksiem, kā arī ar Ziemassvētku produkcijas sortimentu– piparkūku kompozīcija "Advente", Ziemassvētku "Stollen" kēkss un "Stollen ar marcipānu". "Enhars" uz vietas gatavos gardus sāļos un saldos cepumus! Reizi dienā stundas garumā notiks "Degustācijas konkurss"- "Uzmini cepuma galvenās sastāvdaļas" un laimē gardas atlaides un dāvanu kartes no "Enhars"!

Latvijas Maiznieku biedrība:

Šajā jubilejas izstādes "Riga Food 2015" gadā Latvijas Maiznieku biedrību kopstendā pārstāvēs seši uzņēmumi – SIA "Dona", SIA "Lāči", SIA N.Bomja maiznīca "Lielezers", a/s "Roga Agro", SIA "Saldus maiznieks" un SIA "Golddust Company".

SIA N.Bomja maiznīca "Lielezers" ražo dažādas rudzu rupjmaizes, saldskābmaizes, kviešu maizes un konditorejas izstrādājumus. Senas tradīcijas, pašu dzirnavās malti milti, maiznieku un konditoru meistarība ir garants izcilai maizes un dažādu gardumu kvalitātei.

A/S "Roga-Agro" ir maiznīca ar 23 gadu pieredzi, ražo plaucēto rudzu maizi, kviešu maizi, konditoreju, četrām maizēm ir piešķirts "Zaļās karotītes" sertifikāts. Izstādē vēlētos īpaši izcelt mūsu "Dižklaipa rupjmaizi". Tā tiek cepta lielā klaipā uz karsta klona, cepšanas laiks ir ilgs un līdz ar to tiek iegūta izcila rudzu maizes garša. Maizei ir patīkams ceptas maizes un ķimeņu aromāts un jūtama saldskābena rudzu maizes garša.

SIA "Saldus maiznieks" specializācija - kvalitatīvas, plaucētas rudzu maizes ražošana, kā papildus nozare ir arī konditorejas izstrādājumu ražošana. Rudzu maizes ražošanā, atšķirībā no industriāliem ražotājiem, tiek izmantoti pēc senām tradīcijām gatavoti plaucējumi un dabīgais ieraugs, kas rupjmaizēm piešķir īpašu aromātu un garšu! Jaunums ir "Kurzemnieku" baltmaize, kas gatavota no augstākā labuma kviešu miltiem, un, lai veidotos maizei īpaša garša un aromāts, mīklai tiek pievienots sviests un kukulītis apkaisīts ar sezama sēkliņām.

Maizes ceptuve "Lāči"- augstvērtīgas un dabīgas maizes cepšana pēc senām latviešu maizes cepšanas tradīcijām un oriģinālu konditorejas produktu izstrāde. Ceptuves Lāči jaunums ir "Īsta pilngraudu maize", tā tiek meistarota pēc senas receptes ar dabīgo ieraugu un plaucējumu.

"MadamBrioš" jeb SIA "Golddust Company" beķerejā ik dienu tiek piedāvāta svaigi cepta maize, bagetes, kuras radītas pēc oriģinālām receptēm, izmantojot dažāda maluma miltus, raugu un jūras sāli. Ir padomāts arī par prasīgajiem veselīgā dzīvesveida piekritējiem, piedāvājot maizes ar dažādām vērtīgām piedevām: klijām, griķiem, sēkliņām, riekstiem un pat dārzeņiem. Apmeklētājus īpaši iepriecina plašais smalkmaizīšu un pīrādziņu klāsts, bet gardēžiem un dzīves baudītājiem par prieku tiek gatavoti gan tādi tradicionālie franču konditorijas izstrādājumi kā eklēri, Crèmebrûlée, gan Napoleona kūka, medus un cita veida MadamBrioš kūkas, kas guvušas atzinību pat no visizsmalcinātākās garšas īpašniekiem. Visi ēdieni tiek darināti ar rokām, lietojot tikai dabīgus produktus bez mākslīgām piedevām un krāsvielām

SIA "Dona" ir maiznīca ar ilgu gadu pieredzi gan maizes, gan konditorejas izstrādājumu ražošanā. Maiznīca izmanto gadu laikā pārbaudītas receptūras, kā arī katru maizes kukulīti veido ar rokām. Maiznīcas lepnums ir rudzu maize, kas vairākkārt atzīta par vienu no Latvijā mīlētākajām un ir īpašā cieņā arī maizes baudītājiem. Maiznīca turpina attīstīt jaunus produktus, kā "Minnas maize", "Piknika maize" u.c. Domājot par patērētāju saldāku ikdienu, tiek ceptas arī kūkas un dažādi konditorejas izstrādājumi.

SIA "Skrīveru Saldumi" ir uzņēmums, kas ražo īstās tradicionālās konfektes "Skriveru Gotiņa" un dažādus citus saldumus zem zīmola "Aspasia". Uzņēmuma moto ir "Apvieno veselīgo un saldo". Izstādē prezentēs jauno saldumu kasti "6 saldumu izlase", šajā saldumu kastē apvienoti 6 pieprasītākie "Aspasia" gardumi.

SIA "Dimdiņi" ir dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums, kas rūpējas par kvalitāti no sēkliņas līdz gala produktam. Izstādē tiks veikta produktu degustācija un konkurss.

SIA "Milda KM", kas pārstāv zīmolus Milda, Gardi Gan, Maija un Paija izstādē prezentēs savu plašo produkcijas klāstu- kečupus, tomātu mērces, majonēzes, zupas, pamatēdienus, sinepes, ievārījumus, sīrupus. Tiks veiktas jaunumu produkcijas degustācijas: Maija un Paija produkcijai (ievārījumi un sīrupi), marinētu gurķu produkcijai.

SIA "Mosenc" ir kafijas un šokolādes izstrādājumu ražošanas uzņēmums, kā arī nodrošina jaunu un mazlietotu kafijas aparātu nomu, tirdzniecību un kafijas aparātu apkopi. Izstādē uzņēmums piedalīsies ar grauzdētām kafijas pupiņām "GOLD BEAN", "DAORE", žāvētiem augļiem kakao glazūrā (apelsīnu gabaliņi, citronu gabaliņi, dateles, plūmes, aprikozes un ingvers) un dražejām šokolādē (grauzdētas mandeles, grauzdēti zemesrieksti, rozīnes un kafija).

SIA "Felici" ražo dabisku, alternatīvu musli, kas sadarbībā ar zinātnieku un ekspertu komandu tapis Latvijā ar zīmolu Musli Graci.

Izstādē tiks prezentēti:

•    Musli Graci "Tievais", "Enerģiskais+", "Skaistais" , "Vieglais", "Intelektuālais";

•    Putra Graci "Tumšā", "Gaišā", "Sporta", "Bagātību";

•    Pilngraudumaltīte Graci "Mežonīgā", "Kārdinošā";

•    Sāļā kuskus maltīte Graci "Ugunīgais";

•    Sāļā griķu maltīte Graci "Negantais";

•    MafinsGraci "Tievais", "Enerģiskais+", "Ziemassvētku".

SIA "Vladas SP" pamatdarbības virziens ir dzērvenes pūdercukurā ražotne un fasētu zaļumu, dārzeņu, garšaugu, ogu, sēņu un pākšaugu vairumtirdzniecība un piegāde pasūtītājiem, ar svaigiem zaļumiem un garšvielām nodrošinot tos visu gadu. Izveidota arī dabīgo sulu ražotne, kā arī tiek ražoti šokolādes izstrādājumi. Uzņēmums veic augu izcelsmes produktu apstrādi, iepakošanu un piegādi labākajiem veikalu tīkliem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šogad ievērojami paplašināts asortiments ar vārītu dārzeņu ražošanu vakuumā ar ilgstošo glabāšanas termiņu un šokolādes dražejas.

SIA "Lat EkoFood" ražo augstas kvalitātes, Latvijā ražotu ekoloģisku pārtiku bērniem. Zīmols Rūdolfs piedāvā kvalitatīvu, ekoloģiski tīru, ģeogrāfiskajai videi atbilstošu un veselīgu pārtiku ar augstu uzturvērtību. Šobrīd tiek piedāvāts sortimentā vairāk kā 40 veidu produkti bērniem – augļu un dārzeņu biezeņi, deserti, biezeņi ar gaļu, putras, kā arī citi jauni produkti gan bērniem, gan pieaugušajiem.

"Rūdolfs" gardais mammas biezenis šobrīd ir vienīgā Latvijā ražotā ekoloģiskā pārtika bērniem, kas nākotnē plāno iekarot tirgu visā Pasaulē. Produkti ieguvuši nomināciju "Latvijas Gada Ekoprodukts 2012" un "Zelta medaļu" par izcilu kvalitāti. 2015.gada martā SIA "Lat EkoFood" ir sertificēts atbilstoši starptautiski atzītajiem BRC (British RetailConsortium – Global Standarts forFoodSafety) un FSSC 22 000 (Pārtikas drošības vadības standarts)standartiem.

SIA "Rēzeknes Gaļas kombināts" ir pilna cikla gaļas pārstrādes uzņēmums, kas atrodas nepārtrauktā attīstībā. Mēs lepojamies ar to, ka ražojam Latvijas produktus Latvijas iedzīvotājiem. Šogad izstādes "Riga Food" laikā apmeklētājiem, esošajiem un topošajiem klientiem tiks nodoti vērtēšanai vairāki jaunumi, kas ir izstrādāti vadoties pēc pircēju iepirkšanās tendenču maiņas un pieaugošā pieprasījuma pēc veselīgiem produktiem.

SIA "Puratos Latvia" ir līderis augļu un ogu piedevu ražošanā piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem Baltijas valstīs, ka arī pazīstams ar gatavās produkcijas preču zīmi Pūre plaša patēriņa tirgū. Ražošanā tiek izmantotas augsto tehnoloģiju iekārtas, kuras maksimāli saglabā augļu un ogu formu, dabīgo aromātu, krāsu un garšu gatavajā produktā, ka arī jaunākās mūsdienu tehnoloģijas un izcilas kvalitātes klases, kas ļauj iegūt garšīgu augstas kvalitātes produkciju.

Ar Pūres zīmolu veikalos ir gan dažādu veidu ievārījumi un smēriņi, gan tomātu mērces, kečupi, adžikas, ogu sīrupi, sīrupi kafijai, sulas un konditorejas krēms.

Industriālajā tirgū uzņēmums piegādā izejvielas lielākajiem piena pārstrādes rūpnīcām, maizes ražošanas rūpnīcām, konditoriem u.c.

SIA "Valežs"- izstādē uzņēmums plāno prezentēt savus jaunos produktus- garšvielu maisījumus bez sāls un E piedevām, kā arī papildināts sortiments ar dabīgām garšvielām burciņās- Zaļumu maisījums un Provansas garšvielas.

LPKS "Māršava" ir piena produktu ražošanas uzņēmums. Ražo kalcinēto biezpienu, vaniļas mērci, jogurtus, saldo krējumu, pilnpienu 3,5% -3litru kanniņā.

Kalcinētais biezpiens- unikāls produkts, satur paaugstinātu kalcija daudzumu, īpaši ieteicams grūtniecēm , bērniem un senioriem. Biezpiens tiek iegūts sakarsētam pienam pievienojot kalciju, rezultātā iegūstot kalcinēto biezpienu.

Vaniļas mērce- gards, no vietējām izejvielām ražots piena produkts- deserts. Produkts gatavots no piena, Balticovo olu dzeltenumu masas, cukura un vaniļas aromāta. Tiek izmantots dabīgs (iegūts no aļģēm) biezinātājs.

Jogurti tiek gatavoti no pilnpiena un ierauga. Bezpiedevu jogurts ir ideāls salātu mērcēm un saldajiem ēdieniem. Persiku jogurtam tiek izmantots ieraugs un Pūres persiku piedeva. Jogurti maksimāli dabīgi un gatavoti no Latvijas izejvielām.

Saldais krējums ir izcilas kvalitātes, ērti iepakots, piemērots saldajiem ēdieniem un mērcēm.

Pilnpiens 3,5% -3litru kanniņā. Ērts iepakojums, pasterizēts pilnpiens, laba cena.

Z/s "Vecsiljāņi" saimniekošanas pamatnozares ir piena lopkopība un siera ražošana ar zīmolu Ievas siers. Siera ražotne atrodas vien pāris kilometru attālumā no saimniecības fermas, tādēļ mums ir unikāla iespēja siera vannās pildīt vēl siltu, tikko slauktu un augstvērtīgu rīta pienu. Siera galvenā meistare Ieva, kuras vārdā tas nosaukts, katru siera rituli ar rokām pilda formās, vasko un ik dienas noliktavā apgroza, lai tie vienmērīgi nogatavotos.

SIA "Kronis" ir augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums, kura sortimentā ir zupas, marinējumi, tomātu mērces, makaronu mērces, pesto, augļu ogu sulas un ievārījumi, uzņēmums produkciju ražo  ar tirdzniecības markām Kronis un Rundāle. Uzņēmums, ražojot produkciju, iespēju robežās izmanto vietējo zemnieku saimniecību piedāvāto produkciju. 2015.gadā SIA "Kronis" ir saņēmis atļauju 5 produktu marķēšanai  izmantot Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norādi bordo krāsā "Bordo karotīte". Viens no uzņēmuma atpazīstamākajiem produktiem ir Dzērvenes pūdercukurā, kuru ražošanā tiek izmantotas svaigas purva dzērvenes. Plānots šogad paplašināt sortimentu ar diviem jauniem veidiem, īpaši padomājot par bērniem.

SIA "Bātas avots" iepazīstinās izstādes apmeklētājus ar augstas kvalitātes, Latvijā pildītu avota ūdeni, kas paredzēts plašam patērētāju lokam. Zīmols Lielbāta piedāvā kvalitatīvu avota ūdeni, kura Ph8. Ūdens tiek pildīts 0,5L, 1,0L un 1,5L PET pudelēs, kā arī 0.33L un 0.7L stikla pudelēs. Avota ūdens "Lielbāta" ir viens no retajiem Latvijā iegūtajiem avota ūdeņiem, kurš tiek iegūts no ūdens avota tā dabīgajā izplūdes vietā.

SIA "Rāmkalni Nordeco" galvenie ražošanas virzieni ir sukāžu, sīrupu, sulu un pastilu ražošana. Kopumā sortimentā iekļautas 5 sukāžu, 11 pastilu, 3 sulu un 8 sīrupu garšas. Kā jaunākais no produktiem ir sukādes šokolādē, kuras tikko sāktas ražot jaunajā šā gada jūlijā atklātajā sukāžu ražotnes glazēšanas iekārtā. Produkcija tiek gatavota no lielogu dzērvenēm, cidonijām, upenēm, rabarberiem, ķirbjiem, smiltsērkšķiem, mellenēm, avenēm, āboliem u.c. Uzņēmuma prioritāte ir izvirzīta uz produkcijas kvalitāti un dabīgumu, neizmantojot papildus ķīmiskos konservantus vai krāsvielas, tā saglabājot produkta dabīgo garšu un smaržu.

SIA "Aloja-Starkelsen" ir kļuvis par lielāko kartupeļu cietes ražotāju Baltijas valstīs, kā arī par vienu no vadošajiem bioloģiskās kartupeļu cietes ražotājiem pasaulē. Paralēli kartupeļu cietei, uzņēmums ražo daudzus citus bezglutēna un bioloģiskos pārtikas produktus, tādus kā cepamais pulveris, vaniļas cukurs, sausie desertu maisījumi. Aptuveni 80% no saražotās produkcijas tiek eksportēts uz Eiropas Savienības valstīm, ASV un Āziju. Uzņēmuma augstos kvalitātes un pārtikas drošības standartus apliecina BRC kvalitātes sertifikāts.

SIA "Daugulis un partneri"- uzņēmums ar īstām garšas tradīcijām, saviem klientiem jau kopš 1994. gada piedāvā visdažādākos konditorejas izstrādājumus. Uzņēmums tur cieņā tradīcijas, bet ar plašu skatu raugās arī nākotnē, tāpēc savas produkcijas ražošanā apvieno gan senas, gan modernas tehnoloģijas izcili gardam rezultātam. Pie "Daugulis un partneri" var atrast gardumus jebkuram noskaņojumam un gaumei, gan cepumus, sāļos maizes grauzdiņus, kēksa pīrāgus, kā arī sausiņus un mafinus. Šobrīd uzņēmums strādā ar tādiem eksporta tirgiem, kā Baltijas Valstis, Polija, Vācija, Dānija, Čehija, Lielbritānija, Īrija, Amerikas Savienotās Valstis (ASV),  Libāna,  Izraēla un Grieķija.

Otrā hallē savos mazo ražotāju kopstendos tiks pārstāvēti novadi- Zemgale, Latgale, Vidzeme, Kurzeme. Šajā hallē īpašs uzsvars tiek likts uz katra reģiona unikālajiem produktiem, mājražotāju izstrādājumiem un īpaši radītajām idejām, ne tikai pārtikas jomā, bet arī amatniecībā. Zemgalē tiks pārstāvēti 64 mājražotāji, Latgalē 22, Vidzemē 15, Kurzemē 14. Visos stendos savai gaumei varēs atrast izstrādājumus no Latvijas medus, gaļas, piena, zivju, kulinārijas, maizes, ārstniecisko augu, augļu un dārzeņu produktiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92442799sec.