Aicina uz Mārtiņa dienas svinībām Brīvdabas muzejā

Šo svētdien, 2015. gada 8. novembrī, no plkst. 12:00 līdz plkst. 16:00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Mārtiņa dienas svinības. Aizvadot rudens beigu darbus un sagaidot ziemas sākumu, Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus tērpties maskās dziedāt un dejot folkloras kopu pavadībā, baudīt Mārtiņdienas cienastu un "Mārtiņa beķerejas" sarūpētos pīrādziņus. Kopā ar folkloras kopām masku gājiens no sētas uz sētu.

Zemgales sētas rijā - visi apmeklētāji varēs līdzdarboties Mārtiņdienas masku gatavošanā un pārģērbties līdz nepazīšanai visas dienas garumā.

Zemgales sētas pagalmā rotaļas, dančus no plkst. 12:30-13:45 vadīs folkloras zinātāju kopa – Ernesta Spīča muzikanti. Visas dienas garumā būs iespēja iegūt zināšanas koka karošu grebšanā.

Zemgales sētas istabā no plkst. 12:00 – 14:00 pašiem mazākajiem būs iespēja piedalīties gailīšu veidošanas un krāsošanas darbnīcā un no plkst. 14:30-15:30 pasaku un teiku stāstnieces stāstīs par Mārtiņa dienas tradīcijām un paražām.

Visas dienas garumā izjāde ar zirgu no Zemgales sētas līdz Bornes baznīcai.

Kurzemes sētas dižistabā no plkst. 13:00 – 14:00 stāstnieces Liesma Lagzdiņa un Ārija Klēvere stāstīs lieliem un maziem pasakas ventiņ valodā. Pašiem mazākajiem – no 14:30-16:00 gailīšu krāsošanas darbnīca.

Kurzemes sētas pagalmā no plkst. 13:45 – 15:15 Mārtiņbērni tiks aicināti dziedāt un dejot kopā ar folkloras kopām Krulla un Zvīgzna.

Kurzemes sētā visas dienas garumā bērni tiks gaidīti Mārtiņdienas radošajā darbnīcā – senās spēles un rotaļas kopā ar Aldoni Baldiņu.

Kurzemes zvejnieka sētā "Lurķi" no plkst 12:00-16:00 apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt savus spēkus svilpaunieku darbnīcā, keramiķa Māra Dubkēviča vadībā.

Nidas dūmistabā visas dienas garumā kopā ar Daugmales Jāni Mārtiņbērni varēs iemācīties liet vaska sveces, lai tumšās rudens dienas taptu gaišākas.

Bornes baznīcā plkst. 10:30 būs dievkalpojums, plkst. 14:00 apmeklētājus priecēs "Mārtiņkora" koncerts.

Smēdē darbosies kalējs Vilnis Vincēvičs, varēs izkalt īpašu Mārtiņa dienas medaļu

Pie Priedes kroga plkst. 15:30 rudens balvas Umurkumura stabā un jestri danči kopā ar folkloras kopu Dandari un svinīgā gailīšu makarēšana kopā ar Priedes kroga saimnieku.

Bezmaksas ekskursija no plkst. 13:00-14:00 "Mārtiņa svinības senajā latviešu sētā" - pulcēšanās pie informācijas dēļa.

Par vēderpriekiem rūpēsies Priedes krogs un Zaļais Maksis (Zemgales sētā).

Pie Nidas dūmistabas būs sabraukuši amatnieki un pārtikas tirgotāji no visas Latvijas.

Kad rudens darbi pabeigti un pilni apcirkņi, var ieskandināt ziemas sākumu. No sētas uz sētu dodas Mārtiņbērni, atnesdami svētību, un tāpēc ir laipni gaidīti katrā mājā. Ik sētā tie ierodas dziedādami, dejodami un rotaļās iedami.

Brīvdabas muzejs aicina līdzi ņemt materiālus masku gatavošanai, tērpties maskās un ļauties Mārtiņdienas noskaņai!

Pasākumu atbalsta "Mārtiņa beķereja".

Brīvdabas muzeja Galvenā ieeja ir Brīvdabas ielā 21. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas. Ieejas biļešu cenas pērējiem apmeklētājiem: 2.00 € pieaugušajiem, 1.40 € pensionāriem, 1.40 € studentiem, 0.70 € skolēniem, 4.00 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45363402sec.