Sinfonietta Rīga spēlēs kopā ar baroka vijoļspēles virtuozu Enriko Onofri

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" koncertā 2015. gada 11. decembrī Lielajā ģildē Sinfonietta Rīga kopā ar izsmalcināto baroka vijoļspēles virtuozu Enriko Onofri piedāvā klausītājiem klasicisma ģēniju Volfganga Amadeja Mocarta un Jozefa Haidna mūziku, kā arī par zviedru Mocartu dēvētā Jozefa Martina Krausa un itāļu operu skaņraža Džovanni Paizjello skaņdarbus. Festivāla Eiropas Ziemassvētki sadarbībās partneris VAS "Latvijas dzelzceļš".

Koncerta programmā dzirdēsim Volfganga Amadeja Mocarta Desmito simfoniju un serenādi "Serenata notturna", Jozefa Haidna Simfoniju, Čārlza Evisona Concerto Grosso, Jozefa Martina Krausa uvertīru no uzveduma "Olimpija", Džovanni Paizjello uvertīru no operas "Seviļas bārddzinis".

Enriko Onofri (Enrico Onofri) aizraušanās jau no bērnības bijusi agrīnais baroks, taču, nedaudz paplašinot stila robežas, Onofri šodien kļuvis par vienu no pasaulē pazīstamākajiem baroka un klasicisma laika mūzikas interpretiem, baroka vijolniekiem. Viņš dzimis Ravennā – senajā Rietumromas impērijas galvaspilsētā. Visai drīz jauno mūziķi pamanījis katalāņu viola da gamba virtuozs, diriģents un mūzikas pētnieks Žordi Savalls, kurš Onofri aicinājis muzicēt senās mūzikas ansamblī La Capella Reial de Catalunya. Vēlāk viņš pievienojies arī citiem senās mūzikas ansambļiem – Concentus Musicus Wien, Ensemble Mosaiques un Concerto Italiano, taču nozīmīgāko radošās dzīves periodu Enriko Onofri aizvadījis pasaulslavenajā ansamblī Il Giardino Armonico, no 1987. gada līdz 2010. gadam būdams šīs spožās itāļu solistu grupas koncertmeistars. Jau no 2002. gada Onofri aktīvi pievērsies arī diriģēšanai, saņemot uzaicinājumus viesoties pie orķestriem daudzviet Eiropā, Japānā un Kanādā. Kopš 2000. gada Enriko Onofri ir baroka vijoles spēles profesors Bellīni vārdā nodēvētajā Mūzikas konservatorijā Palermo. Viņš regulāri sniedz meistarklases Itālijā, Eiropā, Japānā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.0427649sec.