Festivālu «Vīnes klasika» noslēgs ar Franča Šūberta un Albana Berga mūziku

VSIA "Latvijas koncertu" organizētais festivāls "Vīnes klasika" izskanēs 2016. gada 27. februārī Lielajā ģildē ar valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un divu izcilu viesmākslinieku – pianistes un Londodas karaliskās mūzikas akadēmijas pedagoģes Diānas Ketleres un Berlīnē dzīvojošā vijoļspēles spožā interpreta Sergeja Malova - uzstāšanos. Koncerta programmā tiks pāršķirtas divu atšķirīgu Vīnes laikmetu mūzikālās lappuses, ļaujot klausītājiem satikties ar šarmanti intelektuālo Austrijas muzikālo kultūru.

Koncerta programmā liriskā skaņraža – dziesminieka Franča Šūberta pasaulslavenais stīgu kvartets "Nāve un meitene". Opuss tapis 1824. gadā, bet tematiski skaņdarbs iesniedzas daudz senākā pagātnē – "meitenes un nāves" motīvs ir bijusi iecienīta tēma jau renesanses laikmeta glezniecībā un mūzikā.

Albana Berga Kamerkoncerts klavierēm, vijolei un 13 pūšaminstrumentiem tapa gadsimtu vēlāk, laikā, kad uz Pirmā pasaules kara drupām tika kaldināta jaunā Eiropa un Vīnes kafejnīcās un salonos kūsāja intensīva intelektuālā dzīve, modē bija psihoanalīze, bet deju zālēs skanēja čarlstons.

Albans Bergs līdztekus Arnoldam Šēnbergam un Antonam Vēbernam pieskaitāms pie promenentākajiem otrās Vīnes klasikas skolas pārstāvjiem.  

Diāna Ketlere dzimusi Rīgā mūziķu ģimenē un mācījusies E. Dārziņa mūzikas vidusskolā. Kā soliste debitējusi 11 gadu vecumā kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri Vasilija Sinaiska vadībā. Pēc studiju pabeigšanas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā 1993. gadā Ketlere divus gadus studējusi Mozarteum universitātē Zalcburgā, kam sekoja studijas Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Savā radošajā darbībā Diāna Ketlere sadarbojusies ar daudziem promenentiem muzikālajiem kolektīviem – Zalcburgas kamersimfoniķiem, Minhenes kamerorķestri, Vācijas dienvidrietumu kamerorķestri, Rīgas kamerorķestri, Gruzijas kamerorķestri un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Kopš 2003. gada Diāna Ketlere ir klavierspēles profesore Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un vienlaikus turpina koncertpianistes darbību Lielbritānijā, Japānā, Kanādā, Krievijā un daudzviet Eiropā - gan kā solomāksliniece, gan kā pasaulslavenā "Ensemble Raro" dalībniece.

Sergejs Malovs beidzis studijas Mozarteum universitātē Zalcburgā, kā arī studējis Hansa Eislera mūzikas augstskolā Berlīnē. Malovs specializējies ne tikai vijoles, bet arī alta spēlē, un šo abu instrumentu vienlīdz izcila pārvaldīšana ir vainagojusies ar panākumiem vairākos starptautiskos konkursos. Viņa padziļinātā interese par vēsturiskajiem stīgu instrumentiem un izpildījuma manieri, rosinājusi jauno vijolnieku pievērsties Baroka vijolei un violoncello da spalla. Kā solists Sergejs Malovs ir sadarbojies ar Londonas filharmoniķiem; BBC simfonisko orķestri; Bavārijas radio orķestri; Helsinku, Pēterburgas un Tokijas filharmoniķiem; kā arī pasaulslaveno Berlīnes Akamus. Malova repertuārs ir plašs – tajā sastopami opusi sākot no baroka laikmeta un klasicisma līdz pat 20. gadsimta modernistiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03635788sec.