Prezentēs grāmatu par ceļojuma iespaidiem Svanetijā

2016. gada 11. maijā plkst.18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) ar autoru piedalīšanos tiks prezentēta grāmata "Europe's unknown fairytale land. Around Svaneti - on foot and on skis", kuras autori ir Richard Bærug un Shako Margian.

Augstu virs mākoņiem atrodas pasakainā zeme Svanetija, kas ne velti tiek saukta arī par Eiropas jumtu. 2000 metru virs jūras līmeņa starp kalnu virsotnēm izvietoti vairāki apdzīvoti ciemati. Pateicoties nošķirtībai un neskartajai dabai, Svanetijā joprojām dzīvas ir gadsimtiem senas tradīcijas, kas sen kā zudušas citos Eiropas reģionos. Svanetija tiek uzskatīta par Gruzijas skaistāko daļu un bieži šo savdabīgo Kaukāza novadu sauc par Eiropas Himalajiem. Svanetija vēsturiski vienmēr ir bijusi "miera osta". Uz šejieni Gruzijas valdnieki kara laikā parasti veduši vērtīgākās ikonas un dārglietas, jo caur grūti pārvaramajiem kalniem pretinieki tām nevarēja tik viegli piekļūt. Tikai kopš 1934. gada ceļš savieno kādreiz izolēto Svanetiju ar ārpasauli.

Šajā grāmatā norvēģis Richard Bærug, kurš jau 25 gadus dzīvo Rīgā, stāsta, kā viņš un viņa ceļabiedrs Shako Margian kļuva par pirmajiem, kuri nogāja un noslēpoja visapkārt Svanetijai. Tas izvērtās par pasakainu ceļojumu unikālā dabas pasaulē ar leģendām apvītām kalnu virsotnēm, skaistām mazām baznīcām, noslēgtiem ciematiem un tikai šim reģionam raksturīgajām torņu ēkām, kas iekļautas arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Un, protams, neaizmirstamas ir tikšanās ar cilvēkiem, kuri joprojām dzīvo šajā kalnu reģionā.

Grāmatu veido aizraujoši stāsti par ceļojuma laikā pieredzēto, kā arī košas fotogrāfijas ar elpu aizraujošiem dabas skatiem un ceļā satikto cilvēku portretiem. Baudot tekstu un fotogrāfijas, lasītājs itin viegli iegūst klātesamības sajūtu un neviļus kļūst par ceļabiedru grāmatas autoriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60630703sec.