Itāļu mūzika ar Balkānu akcentu Ineses Galantes festivālā SUMMERTIME

12. augustā nu jau 13. starptautiskā mūzikas festivāla SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenais ansamblis Klezmerata Fiorentina no Itālijas, kura daiļrade atspoguļo klezmeru, Balkānu un itāļu mūzikas simbiozi, koncertos vienmēr izraisot vētrainas ovācijas.

Klezmerata Fiorentina ir virtuozu mūziķu kvartets no Florences operas un simfoniskās mūzikas orķestra Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino: Igors Polesickis (vijole), Rikardo Kročilla (klarnete), Frančesko Furlaničs (akordeons) un Rikardo Donati (kontrabass).

1928. gadā dibinātais orķestris Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino ir kļuvis par vienu no pasaules labākajiem orķestriem – ir daudz ierakstu orķestra izpildījumā, kuri godalgoti ar prestižām starptautiskajām prēmijām, tostarp arī Grammy Award. Viens no spilgtākajiem notikumiem orķestra pēdējo sezonu laikā bija tā trešā koncerttūre Japānā un Eiropas turneja, ietverot koncertus Varšavā,  Vīnes Musikverein, Frankfurtē un Bādenbādenē. Šie koncerti noritēja orķestra goda diriģenta Zubina Metas, kurš savukārt ir sens ansambļa Klezmerata Fiorentina cienītājs, vadībā.

"Katru reizi, kad viņus dzirdu, es nezinu, smieties vai raudāt , jo viņi arī spēlē tā, lai smietos un raudātu. Es viņus iesaku it visur, jo tā ir ne tikai lieliska izklaide, bet arī fantastiska spēle," par Klezmerata Fiorentina stāsta izcilais diriģents Zubins Meta.

Latvijas publika pirmo reizi dzirdēs ansambli, pateicoties slavenā kamerorķestra Maskavas virtuozi (Виртуозы Москвы), kuri pērn izcili uzstājās festivālā Summertime – ielūdz Inese Galante, rekomendācijām. Šovasar festivāls notiks no 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē.

Vairāk par programmu un festivāla dalībniekiem – tīmekļa vietnē www.festivalsummertime.com.

Festivāla Summertime – ielūdz Inese Galante koncertu biļetes ir pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19845414sec.