Jūrmalā turpina pieaugt tūristu skaits

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem tūristu skaits Jūrmalā 2019. gadā pieaudzis par 5,4% salīdzinājumā ar 2018. gadu;  Latvijā pieaugums bijis 1,6 procenti. Jūrmala no visām pilsētām arī 2019. gadā bija otrs iecienītākais galamērķis uzreiz pēc galvaspilsētas Rīgas kā ārvalstu, tā Latvijas ceļotājiem.

Lielākā daļa – 67 % – no tūristu kopējā skaita 2018. gadā kūrortpilsētā bija ārvalstu tūristi un 33 % – viesi no Latvijas. Salīdzinājumā ar 2018. gadu par 4,3% pieaudzis vietējo ceļotāju skaits, savukārt ārvalstu tūristu bija par 5,9% vairāk. Visvairāk tūristu Jūrmalā bija no Latvijas,  Krievijas, Lietuvas, Igaunijas Vācijas un Somijas. Lielākais pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu bija no Zviedrijas (+31,6%), Ukrainas (+28,7 %), Izraēlas (+19,5%), Vācijas (+11,9%), Baltkrievijas (+9,9%) un Lietuvas (+9%).

"Pilsētas viesnīcas un citi tūrisma pakalpojumu sniedzēji ik gadu pilnveido un attīsta savu piedāvājumu, ievieš jaunus pakalpojumus, kā arī iegulda līdzekļus telpu renovācijā un izbūvē, lai atpūta Jūrmalā būtu patīkama," stāsta Jūrmalas Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale. "Pagājušajā gadā viesnīcās atvērtas jaunas spa un labjūtes zonas, renovētas viesu uzņemšanas telpas, pakalpojumu klāsts ir papildināts ar trenažieru zāli, baseinu."

Jūrmala arvien biežāk tiek izvēlēta kā ceļojuma galamērķis arī rudens un ziemas mēnešos – no oktobra līdz decembrim kūrortpilsētu apmeklējuši par 8,7% vairāk viesu nekā tādā pašā laikā 2018. gadā. Šajā periodā visvairāk viesu Jūrmalā bijis no Latvijas, turklāt vietējo ceļotāju skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaudzis vēl par 14,9 procentiem.

"Decembrī Jūrmalas kūrortviesnīcās par aptuveni 40 procentiem pieaudzis vietējo viesu skaits no Latvijas, tāpat arī tūristu skaits no Lietuvas un Krievijas," datus komentē Jūrmalas Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale. "Kūrortārstniecības pakalpojumi, jo īpaši uz dabas resursiem balstītas veselības uzlabošanas procedūras, kas tiek piedāvātas kūrorta rehabilitācijas centros un sanatorijās, ir iemantojušas lielu popularitāti un cilvēki labprāt izmanto rudens un ziemas mēnešus veselības uzlabošanai."

Vislielākais tūristu skaita piegums bija gada siltākajā periodā, no jūnija līdz augustam, kad kūrortpilsētu apmeklējuši par 23% vairāk viesu nekā tādā pašā periodā iepriekšējā gadā. Savukārt jūlijā–septembrī bija izteikts ārvalstu viesu pieplūdums – 83% no kopējā kūrortpilsētas viesu skaita. Analizējot tūrisma datus visa gada griezumā, var secināt, ka viesi no Lietuvas, Krievijas, Izraēlas un Lielbritānijas vairāk izvēlējušies pavadīt laiku Jūrmalā tieši vasarā, bet ceļotāju plūsma no Igaunijas un Zviedrijas ir salīdzinoši vienmērīga visos gadalaikos.

Visilgāk kūrortpilsētā uzturējušies viesi no Baltkrievijas (vidēji 9,4 diennaktis), Uzbekistānas (5,4 diennaktis), Izraēlas (3,7 diennaktis), Vācijas (3,3 diennaktis) un Kazahstānas (3 diennaktis).

Statistikas dati apkopoti no 62 Jūrmalas tūristu mītnēm, kur gultasvietu kopējais skaits sasniedz gandrīz 7000. Nozīmīga pilsētas tūristu plūsmas daļa ir arī viesi, kuri izvēlas vasaru pavadīt īrētās vasarnīcās vai privātos apartamentos, un šī daļa nav iekļauta statistikas datos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73564482sec.