Veselības vārdnīca jeb SPA procedūras ķermeņa un gara uzlādēšanai

Stress, hronisks nogurums, bezmiegs – šie ir tikai daži no mūsdienu dinamiskā dzīves ritma blakusefektiem. Lai atjaunotu fizisko un garīgo veselību, nav obligāti jādodas uz aptieku. Ķermeni “uzlādēt” un enerģiju atgūt palīdzēs tādas gadsimtiem senas un pārbaudītas metodes kā pirtis, masāžas, minerālūdens vannas, dūņu aplikācijas, sulu kūres un dzintara procedūras. Jūrmalas pilsēta ir īstā vieta, kur doties, lai atjaunotu spēkus un izvēlētos sev piemērotāko no vairāk nekā 500 SPA procedūrām. Turklāt cilvēkiem ar īpaši dinamisku dienas ritmu Jūrmalas kūrortviesnīcas piedāvā gan atsevišķas relaksācijas procedūras, gan “antistresa” kursus saspringuma mazināšanai un darbaspēju uzlabošanai.

Stress, „izdegšanas” sindroms un hronisks nogurums

Pērļu vannas vai masāža ar vulkāniskajiem akmeņiem palīdzēs tikt galā ar uzkrāto stresu un uzlabos pašsajūtu, radot pozitīvas emocijas. Masāža ar vulkāniskajiem akmeņiem un silta, dabiski aromatizēta eļļa sniegs nomierinošu efektu, mazinās stresu un sāpes locītavās, kā arī uzlabos miegu. Savukārt pērļu vannas ir efektīva spēku atjaunošanas procedūra nervu pārslodzes vai stresa brīžos. Šī procedūra normalizē vielmaiņu, uzlabo ādu, miegu un asinsspiedienu. „Mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā bieži vien daudzu slimību cēlonis ir stress, tāpēc atpūta un enerģijas atjaunošana ir īpaši nozīmīga. Šo procedūru laikā tiek atslogota nervu sistēma, mazināta spriedze un nogurums. Cilvēku pārņem patīkamas emocijas un ķermenī tiek atjaunota harmonija,” norāda “Amber SPA Boutique Hotel” eksperte Tatjana Lamonova.

Elpceļu saslimšanas, alerģijas

Palielinoties apkārtējās vides kaitīgajai ietekmei, pieaug arī to cilvēku skaits, kuri cieš no dažādām elpceļu saslimšanām un alerģijām. Arī šīs problēmas risināt palīdzēs SPA procedūras – piemēram, aerosolterapija vai sāls istabas apmeklējums. Aerosolterapija ir balstīta uz mikroklimata izmantošanu, kas ir pietuvināts pazemes sāls alām. Tajās tiek radīts elpceļu stiprināšanai piemērots klimats, bet jūras ūdens, minerālūdens, sāls šķīduma vai ārstniecisko zāļu uzlējumu, vitamīnu un citu aktīvo vielu tvaiki palīdzēs uzveikt plaušu slimības. Pirts cienītājiem elpceļu veselībai ieteicams apmeklēt tvaika pirtis, kurās līdz 50 grādiem uzsildītais gaiss gan mitrinās, gan nomierinās tos. Arī tik savdabīgā reitterapija jeb ārstnieciskās izjādēs ar zirgiem palīdzēs gan cīņā ar centrālās un perifērās nervu sistēmas slimībām, gan arī elpošanas orgānu, asinsrites un sirds slimību gadījumos. Savukārt alerģijas simptomus mazināt un asinsriti uzlabot palīdzēs peldes minerālūdens baseinā vai akupunktūras procedūras. Gadsimtiem senā akupunktūras metode izmantota jau Ķīnas imperatoru galmā, ārstējot ne tikai kosmetoloģiskas problēmas, bet arī tādas nopietnas saslimšanas kā bronhiālā astma vai pneimonija.

Liekais svars, traucēta vielmaiņa

Mazkustīgs dzīvesveids un neveselīgs uzturs nereti ir iemesls liekajam svaram. Fizisko formu un vielmaiņu uzlabot palīdzēs talasoterapija, kuru procedūrās tiek izmantoti dabiskie jūras aļģu produkti, jūras ūdens, sāls un piejūras klimats. Talasoterapijas metožu vidū tiek izmantotas vannas, jūras ūdens inhalācijas, dušas, zemūdens masāžas, ūdens aerobika, jūras ūdens baseini, dūņu un aļģu aplikācijas, maskas, ietīšanas, kā arī vannas. Šīs procedūras palīdz atbrīvoties no liekā svara, noņem spriedzi un uzlabo asinsriti. Dažādu terapiju spēcinošo iedarbību vienā procedūras reizē var uzņemt Veselības kapsulā. Kapsulā uz ķermeni vienlaikus iedarbojas gaisma, siltums, mūzika, aromaterapija, jonizēts gaiss un vibromasāža. Procedūra kopj ādu un veic organisma detoksikāciju, kā arī palīdz kontrolēt svara problēmas, mazināt kaulu un muskuļu sāpes. Tāpat organismu attīrīt un zaudēt lieko svaru palīdzēs sulu kūres, kas ir viena no populārākajām organisma attīrīšanas metodēm visā pasaulē. “Uzsākot sulu kūri, tiek novērtēts cilvēka veselības stāvoklis, veiktas dažādas pārbaudes. Un tikai tad tiek izveidota īpaša ēdienkarte, kurā katrai no sastāvdaļām  – sulām, sulu kokteiļiem, salātiem un zupām ir īpaša nozīme organisma attīrīšanā un veselības stiprināšanā. Tāpat programmā iekļautas izglītojošas nodarbības pie fizioterapeita, uztura speciālista un psihologa. Dzīvot veselīgi ir jāiemācās, un tas nebūt nav vienkāršs uzdevums,” skaidro Zane Liepiņa, kūrorta rehabilitācijas centra “Jaunķemeri” Veselīga dzīvesveida nodaļas vadītāja.

Enerģijas lādiņam – dzintars

Dzintars, kas dēvēts arī par Baltijas zeltu, tautas medicīnā tiek izmantots kā brīnumlīdzeklis pret daudzām slimībām. Tas ne tikai veicina organisma attīrīšanu un normalizē vairogdziedzera darbību, bet arī kalpo kā līdzeklis pret kaulu un locītavu sāpēm, kā arī dažādām nervu saslimšanām. Spēku un veselību Jūrmalā smelties palīdzēs arī procedūras ar Baltijas jūras dzintaru, kas dziedē kuņģa saslimšanas, galvassāpes, sniedz organismam mundrumu. Dzintara procedūras laikā plaši tiek izmantotas tā labās īpašības un spēja mazināt elektromagnētiskos laukus, kas nereti ir cēlonis daudzām saslimšanām. Tāpat tiek atjaunots cilvēka biolauks un sniegts pozitīvs lādiņš visiem dzīvībai svarīgiem orgāniem un šūnām. ”Dzintars  ārstniecībā tiek izmantots jau gadsimtiem ilgi. Tas ne tikai pozitīvi uzlādē organismu, bet tam piemīt arī antistresa un pretiekaisuma iedarbība. Cilvēks pēc dzintara procedūrām jūtas mundrs un pilnīgi atslābinājies,” komentē “Amber SPA Boutique Hotel” eksperte Tatjana Lamonova.

Pateicoties unikālajiem dabas resursiem – trīs veidu minerālūdens avotiem, ārstnieciskajām dūņām un dziedējošajam jūras gaisam, Jūrmala jau izsenis zināma kā vieta, kur cilvēki devušies gūt labsajūtu, atjaunot spēkus un uzlabot veselību. Mūsdienās, apvienojot jaunākās tehnoloģijas ar ārstnieciskajiem dabas resursiem, Jūrmala kļuvusi par īstu labsajūtas saliņu, kas ļauj izbēgt no saspringtā ikdienas ritma un baudot dzintarterapiju, ūdens procedūras, masāžas, sulu kūres un citas procedūras, atjaunot gan garīgo, gan fizisko veselību. Jūrmalas pilsēta rudenī piedāvā virkni iespēju, kā palutināt un uzlādēt sevi – plašais SPA procedūru piedāvājums palīdzēs atjaunot enerģiju, uzlabot veselību un vairos patīkamas emocijas. Vairāk informācijas www.uzladesevi.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96794581sec.