Tūristi izvēlas Ventspili arī šajā vasarā

Ventspils arī šajā vasarā ir tūristu iecienīta vieta, lai atpūstos kopā ar ģimeni vai draugiem.  Ik gadu Ventspili apmeklē tūristi no visas pasaules. Arī šajā sezonā tūrisma objekti sagatavojuši  īpašus piedāvājumus vasaras tūrisma sezonai.

Piedzīvojumu parkā visi ir aicināti apmeklēt atrakciju zonu, kurā var izklaidēties gan bamperlaivās un bampermašīnās, gan tramplīnlaivā, bērnu autoskolā, slidotavā, kameršļūkšanas trasē, gumijlēkšanas batutos, piepūšamajā atrakciju namiņā, katapultā, rotorā, rodeo bullī un batutā. Piedzīvojuma parks piedāvā arī spēlēt peintbolu, iziet kaķa taku ar piecām dažādām trasēm. Piedzīvojumu parkā tiek piedāvāta arī piknika vieta, kurā jautri pavadīt laiku ar draugiem vai svinēt dzimšanas dienu. Atvērts arī veikparks, kurā instruktora pavadībā var gūt nebijušas sajūtas.

Turpinot aktīvās atpūtas ceļojumu pa Ventspili, noteikti jāapmeklē Ūdens piedzīvojumu parks. Tur izveidots 1,6 m dziļš mākslīgo viļņu baseins, kurā viļņi darbojas periodiski. Baseinā ir pretstraumes masāža un strūklas. Šajā daļā ir arī siltais baseins ar ūdens kaskādi un horizontālām masāžas strūklām, bērnu baseins ar figūrām, kā arī divas 53 un 56 m garas un 6 m augstas slīdrenes, „Kalnu upe”, divas SPA vannas un sauna.

Vasaras sezonā atvērts arī Pludmales akvaparks, kas piedāvā trīs dažādus baseinus, kuros ūdens temperatūra tiek uzturēta ap +24° C. Pie baseiniem ierīkoti 8 un 10 m augsti torņi ar dažādiem slīdkalniņiem. Mazuļus priecē īpaši viņiem piemērotas atrakcijas. Vēsā laikā pēc peldes baseinos iespējams sasildīties saunās vai burbuļvannās, kurās ūdens temperatūra sasniedz pat +35°C grādus.

Ikvienu ekskursantu gaida arī Livonijas ordeņa pils un Brīvdabas muzejs, kur ir iespēja iepazīties ar Ventspils vēsturi. Muzejos regulāri norisinās dažādas izstādes un pasākumi. Ventspils muzeja ekspozīciju Livonijas ordeņa pilī nosacīti veido divas daļas – digitālā ekspozīcija “Dzīvā vēsture” un telpās izvietoto ekspozīciju, kuras veidošana uzsākta 1999. gadā. Savukārt Brīvdabas muzejā apskatāmas senās ēkas – dzirnavas, klēts, dzīvojamās mājas, rija, dūmnams, Lielirbes lūgšanu nams. Iespēja izpētīt zvejnieku laivas, kuterus, enkurus.

Vieni no ievērojamākiem Piejūras brīvdabas muzeja eksponātiem ir divas Ml tvaika lokomotīves ar vagoniņiem. Aizrautīgā ceļojumā var doties ar Mazbānīti no Piedzīvojuma parka līdz Brīvdabas muzejam, tālāk uz Piejūras Enkuru parku. Mazbānītis vizina tūristus gan pa 1,4 km garu loku Jūrmalas parkā, gan pa izbūvēto jauno Kalna līniju, kuras kopgarums ir 3 kilometri.

Lai justos tuvāk saulei vai zvaigznēm Ventspils Jaunrades nama planetārijs piedāvā noskatīties 360 grādu filmas un šovus apmeklētājiem jebkurā vecumā. Filmas ieskaņotas latviešu valodā, taču austiņās iespējams tekstu klausīties arī krievu, lietuviešu vai angļu valodā. Dažas filmas ieskaņotas arī vācu valodā. Šajā sezonā tiek piedāvāta arī jauna filma “Dinozauru ēras noriets”. Filma ļaus uzzināt par lidošanas pamatiem, kontinentu dreifošanas procesu, zvaigžņu kartes izmaiņām daudzu miljonu gadu laikā, kamēr pastāv mūsu planēta. Mēs uzzināsim arī par asteroīdiem, ka arī dinozauru pazušanas iemesliem.

Unikālu iespēju, redzēt Ventspils krastus, piedāvā viens no populārākajiem pilsētas tūrisma un atpūtas objektiem Ventspils brīvostas ekskursiju kuģītis Hercogs Jēkabs. Šajā vasaras sezonā tiek piedāvāts jauns Hercoga Jēkaba reiss. Jaunais reiss ir par aptuveni 20 minūtēm ilgāks līdz pat airēšanas bāzei “Dampeļi”. Jaunā brauciena laikā pasažieri varēs izbraukt caur trim tiltiem – Ventas tiltu, Apvedtiltu un dzelzceļa tiltu, redzēt kā tiek krautas kravas sauskravu terminālī.

Jautrām bērnu čalām un draugu smiekliem ir gatava Ventspils Zilā karoga pludmale. Tur uzstādīti sauļošanās soliņi, šūpuļsoliņi ar jumtiņiem, izbūvēti jauni laipu posmi, pārģērbšanās kabīnes, informācijas stendi un glābšanas riņķu stendi. Tāpat izvietoti vingrošanas trenažieri, basketbola grozi, atraktīvas rotaļu iekārtas un dažādas šūpoles, tādējādi padarot atpūtu pludmalē interesantāku ģimenēm ar bērniem.

Garākai pastaigai lieliska vieta būs Dienvidu mols, kur izveidota labiekārtota pastaigu promenāde ar skatu platformu pie pašas bākas. Tā ir lieliska pastaigu vieta, kur novērot saules rietu, vareno jūras viļņošanos vētras laikā, kā arī lielo kuģu ienākšanu ostā.

Interaktīvu un izglītojošu programmu ir sagatavojis Kurzemes Democentrs. Jaunākā ekspozīcija izglīto par klimata pārmaiņām, kas interesantā un aizraujošā veidā muzeja apmeklētājiem māca par klimata pārmaiņu iemesliem, sekām, risinājumiem un pielāgošanās iespējām. Ekskursijas laikā apmeklētāji aicināti atrisināt tangrama noslēpumu, piedalies auto sacīkstēs, ar domu spēku izglāb pasauli, iejūties valsts pārvaldnieka amatā un pacelt CO2 piesārņojumu!

Informācija par tūrisma objektiem un ekskursiju iespējām Ventspilī pieejama www.visitventspils.com vai Ventspils Tūrisma informācijas centrā Dārzu ielā 6, tālr. 36322263, epasts: tourism@ventspils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.25108099sec.