Tūristu vilcieniņā «Ventspils Train» tagad dzirdams audiogids

Pērnā gada nogalē Ventspils pilsētas dome izsludināja tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu jomas komersantu projektu līdzfinansēšanas konkursa otro kārtu, kurā uzņēmējiem tika sniegta iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu līdz EUR 5000 kādā no konkursā atbalstāmajām aktivitātēm. Izmantojot pašvaldības atbalstu jau otro reizi, tūristu vilcieniņam “Ventspils Train”  tapis audiogids, kas braucējiem stāsta par Ventspili piecās valodās.


Pērn pirmajā kārtā uzņēmums SIA “GP Trading” par ekskursiju vilcieniņa “Ventspils Train” izveidi un darbības nodrošināšanu saņēma pilnu līdzfinansējuma apjomu, proti EUR 5000, otrajā kārtā uzņēmējs pretendēja uz līdzfinansējumu audiogida izveidei, saņemot daļēju atbalstu 4 761.78 EUR apmērā.


Izmantojot Ventspils pilsētas domes sniegto atbalstu, tūristu vilcieniņā tapis audiogids, kas pilsētas viesiem atklāj interesantus stāstus latviešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā. Braucējiem audiogids pieejams ventspilstrain.lv mājas lapā un brauciena laikā katram interesentam, izmantojot tālruni un vilcieniņā esošo bezmaksas WiFi, ir iespēja izvēlēties vēlamo valodu un uzzināt stāstu gan par seno Ventspili, gan interesantu informāciju par vilcieniņa maršruta laikā redzamajiem apskates objektiem.


Audiogida ierunātais teksts tapis pateicoties vēsturniecei Ingrīdai Strumfai, pilsētas gidēm - Ivetai Rīvānei un Daigai Dūmai, gala rezultātu saskaņojot ar Ventspils Tūrisma informācijas centru (TIC). Savukārt audiogida tehniskajai izstrādei un ierakstam tika izvēlēta sadarbība ar vietējo un pieredzes bagāto uzņēmumu SIA “Runcis Rudais", kas teksta tulkošanai piesaistīja profesionālus tulkus, bet teksta ierunāšanai aktierus, tostarp latviešu valodai Ventspilī iecienīto aktieri Gunti Skastiņu.


Brauciena laikā uz vagoniņos uzstādītajiem ekrāniem audiotekstā dzirdamā informācija papildināta ar mūsdienu un vēsturiskajām fotogrāfijām gan no Ventspils muzeja, gan TIC arhīva. Lai brauciena dalībniekiem katram savā valodā būtu iespēja klausīties audiogidu, braucējiem tiek piedāvātas austiņas, tikmēr tūristu grupām audiogidu izvēlētajā valodā būs iespēja klausīties pa skaļruņiem.


Ekskursijas ilgums ir teju 40 minūtes un biļetes braucienam iespējams iegādāties Tirgus un Ostas ielas krustojumā, ekskursijas kuģīša “Hercogs Jēkabs” kasē. Vilcieniņš kursē katru dienu apaļās stundās – plkst.11,12,13,14,15,16,17 un 18. Biļešu cenas pieaugušajiem - 5 EUR, ģimenes biļete - vecāki ar/līdz 3 bērniem - 12 EUR, bērniem līdz 4 gadu vecumam - bez maksas, bērniem līdz 14 gadu vecumam - 3 EUR. Braucienam, pa tālruni +371 29262976, iespējams pieteikt arī tūristu grupu braucienus, vilcieniņam ir divi pasažieru vagoni ar 40 sēdvietām.

Tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu jomas komersantu projektu līdzfinansēšanas konkursa mērķis ir sekmēt tūrisma un ar to saistīto nozaru uzņēmumu sniegto pakalpojumu vai saražotās produkcijas kvalitātes uzlabošanu, attīstot Ventspils pilsētu ar daudzveidīgu un plašu atpūtas, ēdināšanas, kultūras, izglītības un veselības pakalpojumu piedāvājumu Latvijas un ārvalstu tūrismam.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46543097sec.