Ventspils koncertzālē «Latvija» svin pirmo gadadienu

Trīs dienas, no 2020. gada 24. līdz 26. jūlijam, koncertzāle "Latvija" Ventspilī atzīmēs 1 gada jubileju, aicinot viesus uz koncertu-performanci "Viens", kuras radošās koncepcijas autori ir Krista un Reinis Dzudzilo.

Koncerts-performance "Viens" būs ceļojums koncertzālē un komponista Dariusa Mijo (Darius Milhaud) mūzikā. Katrs jubilejas viesis tiks aicināts piedzīvot gan intīmu dialogu ar katru kamerorķestra instrumentu atsevišķi, gan vienoties kopīgā muzikālā pieredzē, Sešām mazajām komponista simfonijām izskanot orķestra izpildījumā koncertzāles Lielajā zālē. Par godu šim notikumam diriģents Aigars Meri ir pulcējis vienreizēju Jubilejas kamerorķestri, kurā muzicēs gan Ventspils Kamerorķestra un jauktā kora "Ventspils", gan dažādu Latvijas profesionālo kolektīvu mūziķi.

Respektējot joprojām pastāvošos kultūras pasākumu apmeklējuma ierobežojumus, viesu izvēlei tiek piedāvāti septiņas koncerta-performances "Viens" norises laiki - 24. jūlijā plkst. 17:00 un 20:00, 25. jūlijā plkst. 13:00, 17:00 un 20:00, kā arī 26. jūlijā plkst. 13:00 un 17:00.

Radošais tandēms Krista un Reinis Dzudzilo par gaidāmo jubileju stāsta: "Viens ir ceļš, kas paver jaunu klausīšanās pieredzi, jaunu veidu, kā atrast ierasto koncerta vietu. Sekot Vienam ceļam, Vienam instrumentam kā atslēgai, kas ver durvis un ļauj ieraudzīt Vienību. Visa koncertzāle - Viens organisms, kas piedzīvo visas sešas Mijo Mazās simfonijas. Ceļotājs, kurš piedzīvo gan koncertzāli un tās arhitektūru, gan katras simfonijas mūzikas ēku. Tā ir iedziļināšanās detaļās pirms atklājas viss kopums. Tā ir domāšana par indivīda balss nozīmi. Vai tad, ja esi to iepazinis personīgi, atpazīsi pūlī? Vai tā joprojām tevi vadīs? Vai gribēsi to atrast? Vai varbūt kopā ar citiem tā saplūdīs Vienā?

"Par "Franču sešiniekam" piederošā Dariusa Mijo (1892 - 1974) daiļradi pieņemts runāt, reizē izceļot viņa poli-tonālos, dauzonīgos darbus un novērtējot tajos jaušamo spilgto, individuālo stilu un pretrunas. Komponista darbu pirmatskaņojumus pavadījuši apzīmējumi "premjeras skandāls", "skandaloza atmosfēra" un "neaprakstāms skandāls". Neatzīstot mūzikas dalījumu ne žanros, ne laikposmos, ne manierēs, Mijo savulaik paudis: "Visa mūzika ir laba un tiesīga pastāvēt, atskaitot garlaicīgo!"

Biļetes uz koncertiem-performancēm "Viens" no 8. jūlija nopērkamas "Biļešu Paradīze" tirdzniecības tīklā. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59454298sec.