TOP 5 brīvdabas tūrisma objekti Ventspilī, ko droši apmeklēt ierobežojumu laikā

Kaut arī atnākot rudenim, laikapstākļi kļūst vēsāki un lietaināki, arī mēs līdz ar īso gaismas dienu kļūstam inertāki, savukārt vērtējot šo īpašo piesardzības laiku, saprotam, ka daudz kas šobrīd mūsu dzīvēs mainās… Viens no šiem paradumiem, ko iesaka mainīt arī Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) ir atpūta un pastaigas dabā arī rudenī. Lai sevi motivētu, vienmēr atcerēsimies to, ka lai izbaudītu pilnvērtīgu rudens gadalaika burvību, dodoties ārā jāņem līdzi lietusmētelis un silta tēja. Ventspils TIC piedāvā iepazīties ar TOP 5 dabas objektiem un vietām, ko šajā īpašajā laikā, ievērojot piesardzību, ir iespēja droši apmeklēt Ventspils pusē.

1.    Ostas promenādes iespaidīgā 14 boju kolekcija, kas izvietota gar Ventas krastu. Šeit bojām dāvāts otrs mūžs – stāstīt par jūrniecību, pie katras bojas novietota informācijas plāksne, kas paskaidro, kādam nolūkam konkrētais boju tips domāts. Pie tā sauktās “Ziemas ostas” apskatei novietots arī loču kuģis “Rota”, kas ilgus gadus strādāja Ventspils ostā. Līdzās Ostas kapteiņa dienestam pie ieejas mazajā zvejas ostā atrodas “Mīlestības bāka” – vides objekts, kas īpaši domāts jaunlaulātajiem.

2.    Jūrmalas parka Enkuru taka un Džungļu taka. Ventspilī, netālu no jūras, atrodas plašs un labiekārtots Jūrmalas parks, kas piedāvā atpūtas un pastaigu iespējas svaigā gaisā visai ģimenei. Cauri parkam vijas daudz un dažādas taciņas, kā arī ierīkotas 2 īpašas takas – Enkuru taka un Džungļu taka. Enkuru taka ir 730m gara un tajā ir apskatāma Baltijas valstīs lielākā enkuru kolekcija – vairāk nekā 140 dažāda tipa enkuru, kas ir vieni no lielākajiem pasaulē. Lielākais enkurs ir 23 tonnas smags un 6 metrus augsts. Savukārt, Džungļu taka ir 380metru gara un sevišķi patiks bērniem – tajā var kāpelēt un ložņāt kā īstos džungļos,  šeit izveidotas vairākas laipas, iekarināti tiltiņi, ierīkots tornītis un trase, kas augstākajā vietā sasniedz 2m augstumu, un kas ved no koka uz koku. Došanās takā neprasa fizisku sagatavotību, to var paveikt gan lielie, gan mazie apmeklētāji. Cauri Jūrmalas parkam kursē Piejūras brīvdabas muzeja Mazbānītis.

3.    Ventspils Zilā karoga pludmale pārsteidz ar smilšaino, plaši atklāto un tīro pludmales krasta līniju un Dienvidu mola promenādi, savukārt pilsētas teritorija lepojas ar jauno piejūras DR rajona infrastruktūru, desmit koka celiņu laipām un Eiropas nozīmes aizsargājamo teritoriju Pelēkās kāpas zonu, kur labiekārtota Ventspils pludmales laipa Nr. 10, kas ir iecienīta pastaigu vieta ne tikai aktīviem jauniešiem un ģimenēm ar bērniem, bet arī četrkājaino draugu saimniekiem, savukārt laipa Nr. 5 vilina uztaisīt Instagram vērtu foto pie vides objekta - Latvijas kontūrzīmes, kas stalta paceļas kāpas virsotnē.

4.    Uz Ziemeļiem no Ventspils, Kolkas virzienā atrodas Staldzene - sens zvejnieku ciemats, vēl joprojām zvejnieki iet jūrā un rāmos vakaros nereti smaržo pēc cieti kūpinātām butēm. Staldzenes stāvkrasta pludmale ievērojama ar stāvkrasta burvību, tā noteikti vilina skaisto un mežonīgo dabas skatu cienītājus, šeit ik vakaru var iemūžināt neskaitāmas debesu krāsu gammas, kas mijas ar mežonīga krasta un jūras varenību.

5.     Būšnieku ezera dabas skaistumu iespējams izbaudīt dodoties pa 8 km meža taku, kas ved apkārt visam ezeram, šo vietu iecienījuši velobraucēji, skrējēji, pastaigu mīļotāji un arī ornitologi. Meža celiņa daļā izveidota veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām. Ezera purvainajā krasta zonā atrodas teju 200 metru gara gājēju laipa ar skatu platformu putnu vērošanai un informācija ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un cauri ceļojošo putnu attēliem. Veloceliņa posmā uzstādīti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu, kā arī uzstādīti QR kodi, kurus noskenējot, mobilajā viedtālrunī, ir iespēja noklausīties audio aprakstu par Būšnieku ezeru latviešu un angļu valodā.

Ceļo ar velosipēdu!

 Viens no lieliskākajiem veidiem, kā apskatīt Ventspili ir pārvietoties ar velosipēdu - pilsētā velosipēdu celiņi vijas vairāk nekā 60 km garumā, padarot pilsētas skaistāko vietu apskati īpaši ērtu. Rudenī Ventspils parku un skvēru košā koku rota tā vien vilina ar velosipēdiem doties laiskā izbraucienā pa pilsētu un baudīt dabas krāšņumu.

Esam atbildīgi pret sevi un apkārtējiem! Būsim veseli un baudīsim dabas skaistumu, dodoties pastaigās svaigā gaisā ievērojot Valstī noteiktos piesardzības pasākumus - 2 m distanci.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30555415sec.