Ko darīt ceļojuma laikā, kad laikapstākļi nelutina? 10 idejas iekštelpu aktivitātēm Ventspilī

Ja slikti laikapstākļi ierobežo aktivitātes brīvā dabā, tad rodas jautājums, ko citu var darīt Ventspilī? Lai saņemtu atbildi uz šo jautājumu, aicinām ieskatīties Ventspils iekštelpu aktivitāšu piedāvājumā un doties aizraujošā piedzīvojumā.

1. Zinātnes centrs ”VIZIUM”, kurā ikviens var iepazīt fizikas, matemātikas, inženierijas un tehnoloģiju zinātnes visaptverošo dabu. Papildus ekspozīcijas apmeklējumam, kurā pieejami vairāk nekā 80 interaktīvu eksponātu, zinātnes centrs piedāvā izzināt dabaszinātnes un jautri pavadīt laiku, apmeklējot atraktīvus zinātnes šovus. Centra apskatei ģimenes lokā, iesākam ieplānot ap 4 stundu garu piedzīvojumu.

/Rūpniecības iela 2, Ventspils/ vizium.lv

2. Telpās visa gada garumā ūdens izklaides var baudīt Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju zonā. Tur jautrus brīžus sagādās mākslīgo viļņu baseins, bērnu baseins, slīdrenes, kalnu upe, vannas un sauna, bet SPA zonā – turku pirts, aromātiskās saunas, sāls istaba, aukstā ūdens baseins un masāžas dušas.

/Lauku iela 5, Ventspils/ udensparks.lv

3. Livonijas ordeņa pils – viens no vecākajiem viduslaiku cietokšņiem Latvijā. Šeit apskatāma gan senākā baznīcas telpa Kurzemē, gan pastāvīgās ekspozīcijas par pilsētas, pils, ostas un novada vēsturi. Pils telpās regulāri notiek ar vēsturi un mākslu saistītas izstādes. Šobrīd apskatāmas sekojošas izstādes:

    • Ventspils muzeja izstāde "Vasarnīcu iela" - stāsts par ēkām, stāsts par dzīvesveidu, dzimtām, cilvēkiem un to likteņiem 19. gs. beigu.-20. gs. sākuma Ventspilī;

    • 21.06.-25.07. Izstāde “Lati lietās”, A.Zalgaucka privātkolekcija;

    • 25.05.-14.08. Izstāde “Radīts muzejā XI | Svārki, brunči, lindraki”. Izstāde tapusi Ventspils muzejam sadarbojoties ar Ventspils skolu Dizaina un tehnoloģiju skolotājiem;

    • 29.06.-17.07. Latvijas Bankas ceļojošā izstāde "No Ventspils līdz Valkai. Latvijas Banka novados 1922-1940".

/Jāņa iela 17, Ventspils/ muzejs.ventspils.lv

4. Amatu mājā ir iespēja aplūkot senāko mācību klasi, darboties podnieku un audēju    darbnīcās, kā arī var piedalīties muzejpedagoģiskas nodarbībās un vērot dažādas ar mūsdienu amatniecību saistītas meistarklases. No 18.06. līdz 29.07. Amatu mājā ir apskatāma Ivetas Pērkones izstāde "Vizuālā dienasgrāmata".

/Skolas iela 3, Ventspils/ muzejs.ventspils.lv

5.  Braucienā ar šaursliežu dzelzceļa lokomotīvi “Mazbānīti” iespējams aplūkot   Ventspili no cita skatu punkta - 1,4 km un 3 km garos maršrutos, kas līkumojot vijas caur kāpām ieskauto un mežaino apvidu no Jūrmalas parka līdz Piedzīvojumu parkam.

/Riņķa iela 2, Ventspils/ muzejs.ventspils.lv/piejuras-brivdabas-muzejs/mazbanitis/

6. Ventspils Jaunrades nama Planetārijs piedāvā noskatīties dažādus zvaigžņu šovus un filmas, kas skatāmas 360 grādu ekrānos. Savukārt Observatorijā ar augstas kvalitātes teleskopu iespējams vērot sauli, miglājus un dubultzvaigznes.

/Maiznieku iela 11, Ventspils/ jaunradesnams.lv/planetarijs/

7. Koncertzāle “Latvija” – mūzikas, mākslas un izglītības telpa ar unikālu saturu, ko raksturo izcila akustika, izmeklēts repertuārs un plašas tehniskas iespējas. Tās apmeklējums ļauj baudīt neatkārtojamu pieredzi mākslā – pasaules līmeņa mūzikas skanējumā un arhitektūrā. Pieteikties ekskursijai un apskatīt skaisto ēku var iepriekš rakstot uz koncertzale@ventspils.lv vai zvanot uz koncertzāles “Latvija” informatīvo tālruni: 25773303.

/Lielais laukums 1, Ventspils/ koncertzalelatvija.lv

8.   Teātra nams “Jūras vārti" bez kultūras un mākslas pasākumiem piedāvā brīnišķīgu iespēju - visa gada garumā aplūkot dažādu žanru mākslinieku izstādes. Šobrīd apskatāmās izstādes:

    • 21.06. –  31.07. Lielajā izstāžu zālē aplūkojama Jāņa Kupča personālizstāde "Cietsirdīgās romances";

    • 6.07. –  3.08. Mazajā izstāžu zālē apskatāma Ievas Kampes-Krumholcas  personālizstāde “Personiska parādība”.

/Karlīnes iela 40, Ventspils/ jurasvarti.lv

9. Ventspils bibliotēkas ar daudzveidīgu daiļliteratūras piedāvājumu, kļuvušas arī par ventspilnieku un pilsētas viesu iecīnītu atpūtas un izklaides vietu, kas pulcē apmeklētājus uz izstādēm, koncertiem un tematiskiem pasākumiem.

/Ventspils galvenā bibliotēka, Akmeņu iela 2, Ventspils; Pārventas bibliotēka, Tārgales iela 4, Ventspils; Ventspils Mūzikas bibliotēka, Lielais laukums 1/ www.biblioteka.ventspils.lv

10.   Izbraucienos ar ekskursiju kuģīti "Hercogs Jēkabs" bez raizēm var doties arī lietainās dienās, jo braucienu iespējams baudīt arī kuģīša apakšstāvā, ar skatu pa logu.

/Ostas un Tirgus ielas krustojums,Ventspils/

https://www.visitventspils.com/lv/ko-darit-ventspili/398

Lietainā vai vējainā laikā, kafejnīca varētu būt īsta vieta, kur satikties ar paziņām, draugiem, radiniekiem pie siltas kafijas tases, vai ieturēt garšīgu maltīti  kādā  no Ventspils omulīgam kafejnīcām. Iepazīties ar ēdināšanas iestāžu piedāvājumu Ventspilī, iespējams šeit: https://www.visitventspils.com/lv/kur-paest/.

Par visiem apskates un izklaides objektiem vienkopus informācija pieejama:  www.visitventspils.com.

Satiksimies Ventspilī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87805986sec.