Cēsu pils tornis uzmirdzēs ar iespaidīgām multimediālām projekcijām

Lāčplēša dienā Cēsu pils tornis uzmirdzēs ar iespaidīgām multimediālām projekcijām par strēlniekiem un Latvijas karogu

Par godu Lāčplēša dienai, 2019. gada 11. novembrī Cēsu pils tornis uzmirdzēs patriotiskās noskaņās, pateicoties multimediālu projekciju veidotam stāstam. Projekta idejas patrons un biedrības "Live Latvija" vadītājs Renārs Sproģis norāda, ka Cēsis vienmēr ir pamatoti uzskatītas par patriotiskāko Latvijas pilsētu un unikālais multimediālais priekšnesums, kas liek atdzimt Cēsu pils mūriem vēsturiskos stāstos, tikai to apliecina.

Torņa atdzimšana ir kļuvusi par neatņemamu Lāčplēša dienas tradīciju Cēsīs. Jau astoto gadu tas unikālā mākslinieciskā veidā stāstīs patriotisku stāstu par latviešu strēlnieku cīņām pirms vairāk nekā simts gadiem un to nozīmi jaunākās Latvijas vēstures lappusēs. Stāstā iepīti latviešu tautas simboli – Austras koks, Lielvārdes josta, ozollapas. Vienlaikus šis būs stāsts arī par Latvijas sarkanbaltsarkano karogu - saskaņā ar Atskaņu hroniku 1279. gadā tas pirmo reizi manīts zemes sargu rokās Cēsu pusē.

Kopumā Renārs Sproģis Lāčplēša dienas svinības Cēsu pils parka rīko jau vairāk nekā desmit gadus: "Esmu lepns par Cēsīm un tās Lāčplēša dienas tradīcijām, kas katru gadu pulcē tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju no malu malām. Un esmu lepns, ka pats varu līdzdarboties Lāčplēša dienas rīkošanā un sniegt savu artavu vēstures liecību nodošanā mūsu jaunākajai paaudzei. Cēsu pils ir pirmā pils Latvijā, kas aizsāka tradīciju uz pils torņa mūriem projecēt dzīvus stāstus. Līdzīgi kā lāpu gājiens tā ir kļuvusi par neatņemamu Lāčplēša dienas sastāvdaļu Cēsīs."

Projekta iniciators un rīkotājs ir cēsinieks vairākās paaudzēs Renārs Sproģis, kas šo projektu īsteno ar biedrību "Live Latvija". Projekciju mākslinieciskais autors ir mākslinieks Māris Kalve. Starp projekta atbalstītājiem ir arī Cēsu novada dome.

Jāmin, ka vasarā Cēsu pils torņa apmeklētājus priecēja unikāla Latvijai izstāde "Multimediāls Cēsu pils stāsts", kas ļāva apmeklētājiem pils rietumu torņa trešā stāva telpā piedzīvot aizraujošu multimediālu Cēsu pils vēstures stāstu, izdzīvojot nozīmīgākos pils vēstures notikumus astoņu gadsimtu garumā. Vēstures liecību atspoguļošana aizraujošā un interesantā veidā ir ķļuvusi par Renāra Sproģa un viņa domubiedru vizītkarti.

Adrese: Cēsu pils komplekss, Pils laukums 9, Cēsis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46338701sec.