Cēsu pils no jauna uzmirdz ar unikālu multimediju izstādi

Cēsu pilī no 2020. gada 16. maija durvis no jauna ver unikāla Latvijai izstāde "Cēsu pils stāsts", kas ļauj apmeklētājiem pils rietumu torņa trešā stāva telpā piedzīvot aizraujošu multimediālu Cēsu pils vēstures stāstu, izdzīvojot nozīmīgākos pils vēstures notikumus astoņu gadsimtu garumā un sajūtot seno laiku atmosfēru.

Pērn piecos mēnešos izstādi noskatījās liels skaits apmeklētāju - 40 tūkstoši cilvēku.

Ekspozīcijas mākslinieciskais risinājums ir audiovizuālas projekcijas, kuras aptver torņa trešā stāva telpas grīdu un griestus, kā arī sienas 270 grādu segumā. Saturiski muzeja apmeklētājs atrodas telpā, kura mainās līdzi gadsimtiem, rekonstruējot notikumus, vēsturiskus faktus, pils interjera elementus un ikdienas ritmu. Vēsturiskās logu ailes  izmantotas projecētai ilūzijai par pils apkārtni, ilustrējot gan attīstību, gan notikušos karus.

"Šis ir unikāls mākslas piedzīvojums, kas mūsu laikam atbilstošā veidā pastāsta Cēsu pils stāstu, kas vienlaikus ir daļa no Latvijas lielās vēstures stāsta. Pērn izstāde guva ļoti lielu apmeklētāju atsaucību, tāpēc kopā ar Cēsu pili un Cēsu pilsētas pašvaldību nolēmām izstādi turpināt arī šogad. Virtuālais piedzīvojums atrodas tornī, tāpēc to varēs apskatīt līdz rudenim, kad iestājas vēss laiks," atzīst izstādes idejas iniciators un Digitālā izstāžu nama "Lumiere" vadītājs Renārs Sproģis.

Projekta iecere radusies, sekojot līdzi jaunākajām pasaules tendencēm muzeju un izstāžu attīstībā. Arvien plašāk var novērot dažādu, tehnoloģiju attīstībā balstītu risinājumu ienākšanu muzeju un izstāžu nozarē, kas ļauj muzejiem iet līdzi laikam un nodrošināt vislabāko saikni ar apmeklētājiem, tostarp dažāda vecuma bērniem.

Izstādes galvenais režisors un videomākslinieks ir Māris Kalve ("Kalvestudija"), kas ir veidojis multimediālus projektus festivālam "Staro Rīga" un par godu Latvijas simtgadei multimediālo dejas lielizrādi "Abas malas", iegūstot galveno balvu Baltijas un Ziemeļvalstu pasākumu konkursā "Baltic-Nordic Event Awards", kā arī "Kilograms kultūras" balvu Latvijā.  

Izstāde atrodas pils rietumu tornī. Adrese: Cēsu pils komplekss, Pils laukums 9, Cēsis. Tā ir atvērta no trešdienas līdz svētdienai no pulksten 10:00 - 18.00. Izstāde ir veidota ievērojot valstī noteiktos piesardzības un muzeju apmeklēšanas pasākumus!

Izstādes veidotājs ir Digitālais izstāžu nams "Lumiere", kas specializējies multimediālo izstāžu veidošanā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09969187sec.