Aicina uz diskusiju «Kā būt laimīgam mūsdienās?»

1. jūlijā, plkst. 12.30 sarunu festivāla “Lampa” ietvaros Ekonomikas un kultūras augstskola aicina uz diskusiju “Kā būt laimīgam mūsdienās?”. Diskusijas laikā eksperti meklēs atbildes uz jautājumiem, kā justies laimīgam bez vainas izjūtas, kā atrast laimi vienkāršās ikdienas lietās, un, vai laime patiešām slēpjas sīkumos? Sarunu būs iespējams vērot arī tiešraidē augstskolas Facebook lapā. Diskusijā piedalīsies asociētā profesore Oksana Lentjušenkova, socioloģe, mākslas pasniedzēja docente Jeļena Budanceva, gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns un Pusaudžu resursu centra projektu vadītāja un mentore Romija Krēziņa.

Latvijas iedzīvotāju Laimes indeksa pērnā gada dati liecina, ka Covid-19 krīze ir mazliet sabojājusi “kolektīvo laimi”, taču ne pārāk dramatiski. Statistika liecina, ka pērn mēs jutāmies apmēram tikpat laimīgi kā 2012. un 2013.gadā vai pirms tam. Latvija 2021. gadā Pasaules laimes indeksā atradās 51.vietā, pakāpjoties no 57.vietas. Varbūtību, ka Latvija reiz varētu pietuvoties Somijai, kas indeksā ieņem pirmo vietu, sociologi vērtē pesimistiski.

Pērnā gada statiska apliecināja, ka pandēmija ir būtiski ietekmējusi iedzīvotāju emocionālo labsajūtu un mentālo veselību, īpaši jauniešu. Cilvēki aizvien biežāk sāka saskarties ar trauksmes un depresijas simptomiem, bezmiegu u.c. problēmām. 63% Latvijas jauniešu atzina, ka viņu mentālā veselība ir pasliktinājusies pandēmijas laikā (pusaudzim.lv dati). Ekonomikas un kultūras augstskola jau 2021. gadā aizsāka projektu “Laimes sezona”, kura ietvaros tika organizētas vieslekcijas un semināri par emocionālo un mentālo labsajūtu un laimi.

2022. gads ir nesis jaunus izaicinājumus, tostarp situācija Ukrainā, kas būtiski ietekmējusi arī Latvijas iedzīvotājus. Lielā daļa sabiedrības valda neziņa par nākotni, kas būtiski ietekmē arī laimes sajūtu. Aizvien lielāka daļa sabiedrības saskaras ar jautājumu – kā un vai es varu justies laimīgs, ja pasaulē, tostarp tik tuvu Latvijai notiek karš?

“Daudziem no mums šis nav viegls laiks – ar diskusiju mēs vēlamies palīdzēt katram radīt savu laimes pieturu ikdienas skrējienā, atbalstot un mudinot aizdomāties par to, ka laime neslēpjas tikai materiālās lietās, bet arī fiziskajā un emocionālajā labsajūtā,” norāda Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova.

Kā justies laimīgam bez vainas izjūtas? Kā atrast laimi vienkāršās ikdienas lietās, un, vai laime patiešām slēpjas sīkumos? Vai varam justies laimīgi, darot laimīgus citus? Vai Latvijas iedzīvotāju nacionālās īpatnības ļauj vai tieši pretēji – neļauj mums justies patiesi laimīgiem? Vai laimes izjūtu ietekmē arī paaudžu atšķirības? Vai būt laimīgam 2022. gadā ir grūtāk vai vieglāk kā 2002. vai 1992. gadā? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem diskusijā “Kā būt laimīgam mūsdienās?” atbildes meklēs Ekonomikas un kultūras augstskolas rektore Dr.oec., asociētā profesore Oksana Lentjušenkova, socioloģe, Ekonomikas un kultūras augstskolas docente Jeļena Budanceva, gastroenterologs, profesors Anatolijs Danilāns, kā arī Pusaudžu resursu centra projektu vadītāja un mentore Romija Krēziņa.

Aicinām apmeklēt diskusiju klātienē 1. jūlijā plkst. 12.30 festivālā “Lampa” (skatuve “Spuldze” Cēsu pils parkā) vai skatīties tiešraidē augstskolas Facebook lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.98498797sec.