Skolēnu rudens ekskursijas Cēsu novadā

Lai jaunais mācību gads būtu izdevies tas jāsāk ar kopīgu klases ekskursiju! Mazliet satraukums un neziņa par sagaidāmo mācību gadu ļaus relaksēties un saliedēties ar klases biedriem kopīgā ekskursijā pa Cēsu novadu! Esam sagatavojuši vienas dienas ekskursiju pa Cēsu novadu, katru dažādu, bet ne mazāk neaizmirstamu. Ieskaties piecu veidu piedāvājumos zemāk!

AKTĪVA/PIEDZĪVOJUMU

Disku golfs Priekuļos

Gūstiet jaunus iespaidus un pieredzi Disku golfā Priekuļos!

Grupu nodarbība ar gidu “Iepazīsti Disku Golfu”:

    • Nodarbība paredzēta ārā, svaigā gaisā, spēlējot disku golfu;

    • Gids iepazīstinās ar noteikumiem, nodrošinās spēles inventāru, pamācīs spēles elementus;

    • Nodarbības garums 1,5 - 2h, jeb pus aplis 9 grozi;

    • Cena 50EUR uz divām grupām, minimālais kopējais spēlētāju skaits ir 10 cilvēki (5EUR no personas, grupā maksimālais iespējamais cilvēku skaits ir 5 personas); par katru nākamo dalībnieku +4EUR

Grupu nodarbība ar gidu notiek tikai ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot vai zvanot reinis.stalsans@gmail.com +371 29288628 vai juris.ceics@gmail.com +371 29393403

Pusdienu pauze

Uzņemt enerģiju dienai un nākamajām aktivitātēm iespējams picērijā "Studio Pizza" (brīvdienās vēlams rezervēt, darba dienās ir iespēja paēst arī nerezervējot, talr.+371 20606000) vai kafejnīcā "Pagrabiņš" (paēst var ar iepriekšēju rezervāciju, var paēst arī nerezervējot, talr.+371 20267700; +371 64120125)

Multimediāla izstāde “Cēsu pils stāsts”

Rietumu torņa trešajā stāvā ir pieejama unikāla multimediāla izstāde ”Cēsu pils stāsts”, kas ļauj apmeklētājiem izdzīvot nozīmīgākos pils vēstures notikumus un sajust seno laiku atmosfēru.

Ekspozīcijas mākslinieciskais risinājums ir audiovizuālas projekcijas, kuras aptver torņa trešā stāva telpas grīdu un griestus,  kā arī sienas 270 grādu segumā. Saturiski apmeklētājs atrodas telpā, kura mainās līdzi gadsimtiem, rekonstruējot notikumus, vēsturiskus faktus, pils interjera elementus un ikdienas ritmu. Vēsturiskās logu ailes  izmantotas projicētai ilūzijai par pils apkārtni, ilustrējot gan attīstību, gan notikušos karus.

Izstāde apskatāma līdz oktobrim, Pils laukumā 9, Cēsīs.

Ieejas maksa viduslaiku pilī no skolēna ir 3,50, savukārt skolotājam uz 10 skolēniem ieeja bez maksas, ja pieaugušo ir vairāk tad 6EUR no pavadoņiem. Par visu vairāk uzzināt un pieteikt apmeklējumu var zvanot uz tālruni +371 26576111, vai rakstot uz e-pastu pils@cesis.lv

Darba laiks: P.-Pk., Sv. no plkst. 10:00 – 18.00, Se. no pkst.10.00-20.00.

Piedzīvojumu parks “Supervāvere”

Kopā ar skolas biedriem pārvariet 3 šķēršļu trases, atrodoties koku galotnēs, un vērojiet skaisto rudeni no augšas!

Ieejas maksa skolēnam ir 6 eiro, cimdi nav iekļauti cenā - papildmaksa par cimdiem 0,50EUR. Skolotajam uz katriem desmit skolēniem apmeklējums bez maksas. Parks atvērts līdz oktobra beigām.

Aktivitāti piedzīvojumu parkā jārezervē iepriekš pa tālruni +371 26400200 vai e-pastu info@ozolkalns.lv

IZZINOŠA

Ekskursija “Latvijas ķiploks” ražotnē

Ekskursijas laikā Jūsu klase dosies garšu un pārsteigumu ceļojumā, lai saņemtu atbildi  - “Kas ir ķiploks?”. Izzinās ķiploka audzēšanas smalkumus, iepazīsies ar ražošanas procesu, ar tajā strādājošajām un nepieciešamajām profesijām, ar darba vides, aprīkojuma, darba specifiku ražošanas uzņēmumā. Tiks saņemtas atbildes uz interesējošajiem jautājumiem.

Degustācijas laikā iepazīsiet ķiploka garšu daudzveidību tā visdažādākajās izpausmēs – kaltēts, marinēts, pesto, tējā, medū, kompetē, šokolādē. Radoši darbojoties taps ķiploku našķis “Chippo”.

Ekskursiju vadīs uzņēmuma saimniece, kas savu stāstījumu ilustrēs ar dažādiem uzskates līdzekļiem un skolēnus iesaistīs interesantās aktivitātēs. Ekskursija piemērota visu vecumu skolēniem. Tās saturs tiks pielāgots skolēnu priekšzināšanām.

Ekskursijas ilgums ~ 1.5 – 2 stundas (atkarībā no ekskursantu daudzuma)

Dalības maksa – 4,50 +PVN eiro no dalībnieka. (Dalības maksā ietilpst produktu degustācijas materiāli, palīglīdzekļi un materiāli radošajai darbnīcai). Skolēnu grupām uz vienas klases ekskursiju- divi pavadošie pieaugušie piedalās bez maksas.

Ekskursijai iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu inese@latvijaskiploks.lv vai zvanot uz +371 29123367.

Kamieļu parks “Rakši”

Dalieties priekā ar skolas biedriem, apskatot kamieļus, lamas, alpakas un gvanako. Lēkājiet pa spilvenbatutu un baudiet daudz dažādas citas aktivitātes. Ar līdzi paņemtiem gardumiem, pusdienot varat turpat piknika vietā vai kamieļu parka kafejnīcā “Camel Cafe”, kurā pieejams arī īpašais pusdienu piedāvājums skolēniem.

Piedāvājumā skolēniem “Rakšu lielais ceļojums”, no skolēna 15EUR savukārt skolotājam apmeklējums bez maksas! Par cenām un piedāvājumu vairāk var uzzināt ŠEIT

Kamieļu parks darbojas katru dienu no 10:00-18:00, sazināties var caur e-pastu info@kamieli.lv vai pa talr.+371 20009097

Ekskursija pa Cēsu vecpilsētu

Iepazīt viduslaiku Cēsis, uzzināt nostāstus, kas apvij Livonijas ordeņa Cēsu pili un vendu apdzīvoto Riekstu kalnu. Uzzināt daudzu pilsētas namu vēsturi, izbaudīt mazpilsētas šarmu, kā arī apskatīt pilsētas parkus un baznīcas, iespējams ekskursijā pa Cēsu vecpilsētu.

Ekskursijas cena 29,00 EUR latviešu valodā, 43,00 EUR angļu valodā. Ekskursijas ilgums 1 h.

Ekskursiju vēlams pieteikt iepriekš zvanot uz tālruni +371 26576111, vai rakstot uz e-pastu pils@cesis.lv

IZZINOŠA UN AKTĪVA EKSKURSIJA ĀRPUS CĒSĪM

Pastaiga Līgatnes dabas takās

Līgatnes dabas takās apskatāmi dažādu savvaļas sugu dzīvnieki, vērojamas neskartas dabas ainavas, saklausāmas mežu un pļavu balsis, skatāma krāšņu gravu un klinšu ieskauta Gauja un tās senleja, kā arī baudāma aktīva atpūta un brīnišķīgs miers.

Pastaigu takas ierīkotas ~4 – 5 km garumā, ar atšķirīgām grūtības pakāpēm (gan augsnes un grants segumi, gan koka kāpņu posmi) dažādos apvidus apstākļos. Līgatnes dabas taku apmeklējumam vidēji nepieciešamas 2 – 3 stundas.

No skolēna darba dienās ieejas maksa 1,40EUR, brīvdienās 2,10EUR. Uz katriem 10 skolēniem pieaugušajam ieeja bez maksas. Ja ir vēlme apmeklēt dabas takas ar gidu, tad ekskursija latviešu valodā līdz 30 personām no grupas maksā 36EUR savukārt virs 30 personām no grupas ir 48EUR.

Dabas taku darba laiks līdz 31.oktobrim darba dienās ir no 9:00-18:00, brīvdienās no 9:00-19:00. Par grupas apmeklējumu aicināts sazināties iepriekš rakstot uz e-pastu dabastakas@ligatne.lv vai zvanīt uz talr.+371 28328800 vai +371 64153313

Pusdienu pauze

Klase līdzi var ņemt savas maizītes, desiņas un citus našķus un, iepriekš pierezervējot, izmantot piknika vietu Vienkoču parkā, kas būs redzams piedāvājumā tālāk. Piknika vieta līdz 10 cilvēkiem maksā 5EUR, līdz 20 cilvēkiem 10EUR, virs 20 cilvēkiem 15EUR. Par papildus samaksu parks var iedot malku ugunskuram vai arī iespējams pašiem organizēt un ņemt līdzi savu malku, telefona numurs rezervācijai +371 29329065

Pusdienas iespējams pieteikt arī kafejnīcā “Zeit” reizē ar tīklu parka apmeklējumu, kur piedāvā īpašu pusdienu piedāvājumu skolēnam, tā cena ir 5EUR, grupu iespējams pieteikt pa talr.+371 25779944

Pastaigu un atpūtas parks “Vienkoču parks”

Vienkoču parks ir pastaigu un atpūtas parks pie Līgatnes upes, kurā izveidotas pastaigu takas ar tematiskiem apskates un izziņas objektiem. Vienkoču parkā atrodas Kokamatniecības muzejs, kas iekārtots kā senā darbnīca. Parka teritorijā un Kokamatniecības muzejā var iepazīties ar Līgatnes vēsturi, dabu, koka izstrādājumu izgatavošanas niansēm no akmens laikmeta līdz mūsdienām.

Grupā no 15 cilvēkiem vienam skolēnam no 7-18 g.v. ieejas biļete maksā 2EUR. 1.-6.kl. vienam pieaugušajam uz 10 bērniem ieeja bez maksas, no 7.-12.kl. uz visu klasi tikai vienam pavadonim ieeja bez maksas.

Grupu iepriekš pieteikt vēlams zvanot uz talr.+371 29329065 vai rakstot uz e-pastu info@vienkoci.lv

Aizraujoša atpūta kokos Tīklu parkā Zeit

Jo augstāk, jo jautrāk! Dodies piedzīvojumos koku valstībā! Izbaudi neatkārtojamu brīvības sajūtu un jautras aktivitātes lieliem un maziem.

1 stundas biļete Tīklu parkā 5EUR, skolotājam piešķir gan bezmaksas kafiju, gan ieeju Tīklu parkā.

Zeit piedāvā arī ekskursiju gida pavadībā pa mežu gar Līgatnes upīti. Ekskursija no skolēna maksā 5EUR.

Grupu vēlams pieteikt iepriekš pa talr.+371 25779944

VAI

Ekskursija Āraišu arheoloģiskajā parkā

Āraišu arheoloģiskais parks piedāvā iespējas uzzināt, kā dzīvojuši, ko ēduši senie iedzīvotāji, kā ģērbušies, kāpēc ir nogrimusi ezerpils un kā tā no jauna augšāmcelta. Arheoloģiskā parka piedāvātās ekskursijas un programmas aicina iejusties dažādu gadsimtu cilvēku ikdienas dzīvē un svētkos.

Programmas cena, kur grupā ir 20 personas, ir 30EUR, ja tā ir lielāka (30-40 cilvēki) tad to dala uz pusēm un katra grupa dara, ko citu pēc tam mainoties. Ja grupa dalās uz pusēm tad no katras šīs grupas ir jāveic samaksa 30EUR. Pavadoņiem apmeklējums bez maksas.

Ekskursijas un programmas lūgums pieteiks iepriekš pa talr.+371 25669935

RADOŠA EKSKURSIJA

Pastaiga Cīrulīšu dabas takās

Cīrulīšu dabas takas sniedz iespēju iedvesmojošā pastaigā izzināt skaistās Gaujas ielejas attīstību no ledus laikmeta līdz mūsdienām! Tās atklāj Gaujas upes un apkārtējās dabas attīstības vēsturi. Kā radusies upe? Kādi te bijuši senie augi? Kādi pirmie iedzīvotāji? Atbildes gūsi nesteidzīgā pastaigā pa šo teiksmaino vietu, kuru brauc apbrīnot cilvēki no visas pasaules.

Teritorijā ir trīs labiekārtoti vieglas pieejamības maršruti – 2,7km un 3,5km un 6,2km gari. Pastaigas laikā apskatāmi aizraujoši dabas objekti.

Taku apmeklējums ir bez maksas!

Darbošanās meistarklasē, radot veselīgus našķus ģimenes uzņēmumā “Labas saknes”

Esiet laipni aicināti paviesoties un darboties “Labas saknes” veselīgo našķu radītavā Cēsīs!

Meistarnīca:

Stāstījums par dārzeņu nozīmi uzturā, produktu tapšanas stāsts. Burkānu sulas un dārzeņu čipsu degustācija. Konfekšu gatavošana no žāvētiem augļiem un sēkliņām. Iespēja iesaiņot un paņemt līdzi pašu gatavotās konfektes.

Ilgums: 1 – 1,5 stundas

Ciemošanās 1 cilvēkam: 9EUR, skolotājam bez maksas.

Labprāt uzņems 4-20 ciemiņus. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka! Zvaniet uz talr.+371 26568037 vai rakstiet uz e-pastu info@labassaknes.lv

Pusdienu pauze

Sātīgas pusdienas paēst iespējams kafejnīcā "Pagrabiņš" (var paēst ar iepriekšēju rezervāciju, var paēst arī nerezervējot, talr. +371 20267700; +371 64120125) vai baudiet gardākos kebabus Cēsīs iekš “Vecpilsētas kebabs” (ieteicams grupu pieteikt iepriekš, talr.+371 20237139)

Multimediāla izstāde “Cēsu pils stāsts”

Rietumu torņa trešajā stāvā ir pieejama unikāla multimediāla izstāde ”Cēsu pils stāsts”, kas ļauj apmeklētājiem izdzīvot nozīmīgākos pils vēstures notikumus un sajust seno laiku atmosfēru.

Ekspozīcijas mākslinieciskais risinājums ir audiovizuālas projekcijas, kuras aptver torņa trešā stāva telpas grīdu un griestus,  kā arī sienas 270 grādu segumā. Saturiski apmeklētājs atrodas telpā, kura mainās līdzi gadsimtiem, rekonstruējot notikumus, vēsturiskus faktus, pils interjera elementus un ikdienas ritmu. Vēsturiskās logu ailes  izmantotas projicētai ilūzijai par pils apkārtni, ilustrējot gan attīstību, gan notikušos karus.

Izstāde apskatāma līdz oktobrim, Pils laukumā 9, Cēsīs.

Ieejas maksa viduslaiku pilī no skolēna ir 3,50, savukārt skolotājam uz 10 skolēniem ieeja bez maksas, ja pieaugušo ir vairāk tad 6EUR. Par visu vairāk uzzināt un pieteikt apmeklējumu var zvanot uz tālruni +371 26576111, vai rakstot uz e-pastu pils@cesis.lv

Darba laiks: P.-Pk., Sv. no plkst. 10:00 – 18.00, Se. no pkst.10.00-20.00.

IZZINOŠA UN RADOŠA EKSKURSIJA ĀRPUS CĒSĪM

Pastaiga Līču-Laņģu klintīs

Līču – Laņģu klintis ir aptuveni kilometru gara smilšakmens krauja Gaujas senlejas kreisajā krastā. Tā nav saskatāma no upes, tomēr atrodas pavisam tuvu. Klints maksimālais augstums ir ap 30m. Klinšu apkārtnē ir ierīkota 7km gara ērta pastaigu taka.

Dabas takas apmeklējums ir bez maksas!

Ekskursija “Maizes mājā” kopā ar pusdienām

Maizes māja ir vieta, kur līdzdarboties īstas lauku maizes cepšanas rituālos, pašiem gatavot mīklu un cept pīrāgus, izpētīt graudus, graudu produktus, latviešu spēka zīmes un izzināt ar maizi saistītās tradīcijas.

Vairāk uzzināt un pieteikt grupu var pa talr.+371 26887921 vai pa e-pastu maizesmaja@gmail.com

Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs “Kalāči”

Muzeja ekspozīcijā stāsts par Ed. Veidenbauma personību, dzeju, ģimeni, daudzajiem talantiem, interesēm, neparasti ģeniālo prātu, studiju gadiem, uzskatiem. Apmeklētājus gaida arī izstāžu zāle, kur vienkopus var redzēt Latvijā plašāko Vidzemes lāžu izstādi un iepazīties ar 19. un 20.gadsimta saimniecības piederumiem.

Skolēnam apmeklējuma cena ir 1EUR, ja izvēlas programmu tad maksa ir 10EUR no grupas līdz 20 personām. Ja grupa ir lielāka tad to dala uz pusēm un no katras šīs grupas samaksa ir 20EUR. Programmas ietilpst arī Latvijas skolas somā.

Grupas apmeklējumu vēlams pieteikt iepriekš, kā arī sīkāku informāciju iespējams uzzināt pa talr.+371 25601677 vai e-pastu baiba.roze@cesunovads.lv

Ar katru pakalpojumu sniedzēju vēlams sazināties iepriekš un noskaidrot sev vēlamo informāciju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.748806sec.