Latviešu un igauņu mākslinieku izstāde ''Ar zīmuli pilsētā'' ceļo uz Tartu

Starptautiskā Cēsu mākslas plenēra ''Ar zīmuli pilsētā'' izstāde šī gada oktobrī būs apskatāma Tartu Radošo Industriju centrā.

Izstāde ''Ar zīmuli pilsētā'' tapa Cēsīs šī gada vasarā, plenērā kopīgi strādājot latviešu un igauņu māksliniekiem. Mākslas darbi – gleznas un zīmējumi tika radīti, iedvesmojoties no Cēsu kultūrvēsturiskās un dabas vides, atspoguļojot katra mākslinieka skatījumu uz pilsētu. Darbu tapšanā izmantotas krāsu meistara Edgara Raituma pēc senām receptēm gatavotās dabiskās lineļļas krāsas.

Izstāde trīs mēnešus bez maksas bija apskatāma Cēsīs - Pils ielā 7, bijušajā prokuratūras ēkā un kafejnīcas ''Raunas Vārti'' skatlogos, pulcējot lielu skaitu interesentu. Kopumā izstādi apskatījuši aptuveni 4000 cilvēku, ieskaitot Cēsu skolēnu grupas, kurām improvizētajā prokuratūras galerijā organizētas mākslas nodarbībās.

Izstādes autori ir Latvijas mākslinieki Vita Merca, Ritums Ivanovs, Andris Eglītis,  Reinis Liepa, Laima Bikše, Kristīne Rozenberga, Signe Vanadziņa, Eero un Emma Rass, Ansis Butnors, Augusts Zariņš, Gatis Šļūka, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti Arta Kalniņa, Monta Apsāne, Mārtiņš Zutis, Ieva Kampe, Ansis Rozentāls un Askolds Darnopihs, kā arī Tartu mākslinieki Peeter Krosmann, Alar Tuul, Gaidi Kesa, Olivia Parmasto un Albert Gulk.

Izstādes atklāšana paredzēta šī gada 5.oktobrī Tartu Radošo Industriju centrā Kalevi ielā 13, Tartu. Dažu mākslinieku darbi ir iekļauti Tartu mākslas izsolē ''Pilsēta''.

Izstādi organizē biedrība ''Art Cēsis'' ar Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu projekta ''Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai'' ietvaros.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


SIXT Latvija
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86309505sec.