Cēsis atzīmēs Starptautisko tūrisma dienu

Cēsīs no 26.-28. septembrim notiks dažādi pasākumi atzīmējot Starptautisko tūrisma dienu. Saistošas nodarbes būs visai ģimenei - mākslas baudītājiem, aktīvās atpūtas cienītājiem, erudīcijas konkursu piekritējiem, vēstures izzinātājiem, topošajiem tūrisma uzņēmējiem.

Starptautiskā tūrisma diena ik gadu visā pasaulē tiek atzīmēta 27. septembrī, lai pievērstu uzmanību tūrisma nozīmei sabiedrībā, kultūrā, politikā un ekonomikā. Šogad ar Pasaules tūrisma organizācijas izvēlēto tēmu – tūrisms un sabiedrības attīstība - akcentēta tūrisma jomas ietekme uz vietējo sabiedrību, iespējām iedvesmot un radīt jaunas idejas dažadām pārmaiņām. Cēsis un apkārtne ir iecienīts tūrisma galamērķis gan vietējo, tā arī ārvalstu viesu vidū. Tas ietekmē vietējos uzņēmējus, kultūras dzīves organizatorus un arī jauniešus profesijas izvēlē.

Programma veidota sadarbībā ar tūrisma uzņēmējiem un pilsētas aktīvistiem. Jauniešiem būs iespēja tikties ar pieredzējušiem tūrisma uzņēmējiem un studentiem sarunā Kāpēc tūrisms?, pilsētas viesi un cēsnieki aicināti izzināt Cēsu vēsturi gida pavadībā ekskursijā pa vecpilsētu vai arī piedaloties fotoorientēšanās sacensībās. Savu erudīciju interesenti aicināti pārbaudīt viktorīnas vakarā kopā arī improvizācijas teātri no Valmieras ViA Gars picērijas Studio Pizza telpās. Mākslas cienītāji var baudīt daudzveidīgas izstādes pilsētā – Izstāžu namā, Jaunajā pilī, Sv. Jāņa baznīcā, Rožu laukumā Cafe 2locals telpās, viesnīcā Kolonna Hotel Cēsis un Pils ielā 7, Ruckas muižā. Vidzemes koncertzāle "Cēsis" jau 25.septembra aicina ekskursijā un Bēthovens un Liepājas koncerts. Pasaules latviešu mākslas centrs 27. septembrī rīko atvērto durvju dienu, kā arī pilsētā būs citas aktivitātes.

Šajās dienās īpašie piedāvājumi no atrakciju parka Ozolkalns, picērijas Studio Pizza, viesnīcas Kolonna Hotel Cēsis, viesu nama Laso, viesnīcas Gustavs un Cafe 2locals, restorāna Bohēma.

PROGRAMMA

CETURTDIENA, 25. SEPTEMBRIS

Vidzemes koncertzāle "Cēsis" piedāvā atklāt Starptautiskās tūrisma dienas jau 25. septembrī!

12:00 Pēterītis un vilks
Raunas ielā 12, Vidzemes koncertāzle "Cēsis"
Aicinām piedalīties aizraujošā stāstā, kura varoņus – drosmīgo puisi Pēterīti, vilku Vāvuli, putniņu Čiepsti, pīlīti Pēkšķi, runci Rasumu un nīgro vectētiņu – atveidos mūzikas instrumenti. Kas gan vēl labāk attēlos putniņa čivināšanu nekā flauta! Kas vēl labāk par oboju attēlos pīles pēkšķēšanu? Nu un ērcīga vectētiņa grīnošanos vislabāk attēlos fagots, tas taču katram skaidrs.
Biļetes: http://www.bilesuparadize.lv


16:00 Ekskursija Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 19:00 "Bēthovens un Liepājas koncerts"
Iespēja iegādāties komplekso biļeti, tikai EUR 5,00 un apmeklēt gan koncertu "Bēthovens un Liepājas koncerts" 25. septembrī, gan doties ekskursijā pa koncertzāles telpām gida pavadībā. Ekskursija norisināsies plkst.16:00 (ilgums – aptuveni 45 minūtes).
19:00 Bēthovens un Liepājas koncerts. Ilze Zariņa, vijole un Liepājas simfoniskais orķestris, diriģents Atvars Lakstīgala. Programmā: Fēlikss Mendelszons - Bartoldi, Ludvigs van Bēthovens,Vilnis Šmīdbergs.
Biļetes: http://www.bilesuparadize.lv

PIEKTDIENA, 26. SEPTEMBRIS

14:30 izstādes  "Apkārt pasaulei cēsnieka acīm" atklāšana
Pils laukums 9, Jaunā pils
Vēsturisku, praktisku un māksliniecisku priekšmetu izstāde, kas izveidota no cēsnieku atvestajiem suvenīriem no visdažādādākajām pasaules vietām.  
Suvenīru vēl var iesniegt līdz 21. septembrim kopā ar īsiem aprakstiem. Pēc izstādes tie tiks atdoti īpašniekiem. Par izstādi: http://tourism.cesis.lv/lv/jaunumi/576.html

16:00 – 18:00 Tūrisma uzņēmēju un studentu tikšanās, sarunas par tēmu "Kāpēc tūrisms?"
Rīgas iela 23, Cēsu novada jauniešu dome
Tikšanās ar Vidzemes Augstskolas studentiem Amandu Zīlišķi, Tomu Treimani un Ungurmuižas vadītāju Ievu Malcenieci, tūrisma aģentūras Orhideja ceļojumu menedžeri Lieni Kārkliņu un Cēsis Hotel direktoru Laimoni Stafecki. Atjautības uzdevumi, tēja.

18:30 – 20:00 Ekskursija vecpilsētā "Naksnīgās Cēsis lāpu gaismā"
Sākums Pils laukumā 9, Cēsu Tūrisma informācijas centrā
Pastaigā pa naksnīgajām Cēsīm atklāsi pilsētas burvību.  Ar nostāstu un leģendu palīdzību lidosi caur pilsētas vēstures lappusēm. Lukturīšu gaismā dosies pa pilsētas bruģētajām ieliņām, izgaismotajiem parkiem un laukumiem.
Ekskursija latviešu valodā. Dalības maksa: 2,00 EUR (pieaugušajiem); 1,00 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem).

SESTDIENA, 27. SEPTEMBRIS

11:00 – 17:00 Pasaules latviešu mākslas centrā atverto durvju diena
Lielā skolas iela 6, ieeja no pagalma
Pasaules latviešu mākslas centrs ir galerija, kur satiekas dažādu latviešu mākslas darbi un mākslas baudītāji no dažādiem kontinentiem. Galerijā izstādīti mākslas darbi no Zviedrijā, Lielbritānijā, ASV, Austrālijā u.c. valstīs dzīvojošiem latviešu māksliniekiem!

17:00 Muzikāls uzvedums "Rakstītāja"
Raunas ielā 12, Vidzemes koncertāzle "Cēsis"
Latvijas Radio kora, diriģenta Sigvarda Kļavas un režisora Roberta Rubīna veidotais koncertuzvedums "Rakstītāja" ir veltījums dzejnieces un folkloras teicējas Broņislavas Martuževas 90. gadu jubilejai.Muzikālais stāsts vedīs pa Broņislavas Martuževas dzīves takām, atklājot dažādas dzejnieces bagātā mūža epizodes, viņas pārdzīvojumus, sapņus un ilgas. Biļetes: http://www.bilesuparadize.lv

19:00 – 21:00 Viktorīnas vakars ar improvizācijas teātri "Improvizētais ceļojums"
Rīgas iela 20, Studio pizza
Izklaidējošs vakars kopā ar Vidzemes Augstskolas improvizācijas teātra ViA Gars priekšnesumu un iespēju iesaistīties ar auditorijai, kā arī komandu viktorīna par tūrismu un ceļotājiem Cēsu pusē ar iespēju laimēt balvas. Solās būs jautri!
Par pasūtījumiem Studio Pizza jānorēķinās pašiem, gaidāmi īpašie piedāvājumi.

SVĒTDIENA, 28. SEPTEMBRIS

14:00 Ekskursija – fotoorientēšanās sacensības "Ko meklē tūristi?"
Starts Pils laukumā 9, Cēsu Tūrisma informācijas centrā
Netradicionāls veids kā iepazīt Cēsu pilsētas saistošākos tūrisma objektus, kā arī no jauna atklāt to, kas ieraugāms tikai vērīgam ceļotājam. Papildus punkti komandām par atraktīviem tērpiem un aksesuāriem.

 
NO 26. LĪDZ 28. SEPTEMBRIM

10:00 – 17:00 Cēsu Viduslaiku pilī Viduslaiku aktivitāšu centrs
Pils laukums 9
Pils dārzā Viduslaiku pils darba laikā tiks piedāvātas dažādas viduslaicīgas aktivitātes, kas dos iespēju Pils kompleksa apmeklējumu bagātināt ar izklaidējošām un izzinošām nodarbēm.

Īpašais piedāvājums no Kolonna Hotel Cēsis
Vienības laukums 1
26.-28.09. tūrisma dienu apmeklētājiem divvietīgā numura cena 40.00 EUR, vienvietīgā 30 EUR, kas ir vairāk kā 30% atlaide no dienas cenām. 15% atlaide apmeklējot restorānu Alexis.

Viesu nama "Laso" īpašais piedāvājums ģimenēm
"Alkšņi", Priekuļu pag., Priekuļu novads
Apmetoties viesu namā no 26.līdz 28. septembrim visa ģimene kopā varēs izbaudīt izjādes zirga vai ēzelīša mugurā.

Īpašais piedāvājums viesnīcā "Gustavs"
Mazā Katrīnas 8
26. un 27.09.2014. atlaides viesnīcā: - 15% vienvietīgajam numuram un - 10% divvietīgajam numuram.

AKTĪVĀ ATPŪTA

Atlaides atrakciju parkā "Ozolkalns" 26., 27. septembrī
"Saulkrasti", Drabešu pag., Amatas novads
Cēsu pils kompleksa apmeklētājiem 20% atlaide atrakcijai Supervāvere. Kuponu varēs izmantot 27.-28. septembrī Piedzīvojumu parkā Supervāvere visiem aktīvās atpūtas cienītājiem ir iespēja izmēģināt vairāk kā 60 atrakcijas: augstu un zemu kokos izvietoti dažādi virvju ceļi, pārejas un šķēršļi, kā arī ierīkoti nobraucieni pa trosēm.
Darba laiks 10:00 - 18:00 (pēdējais apmeklētājs dodas trasē), vakariem kļūstot tumšākiem, darba laiks saīsinās. Lai pieteiktos un rezervētu apmeklējuma laiku: zvanīt 26400 200 vai 28393410.

Pastaigas Cēsu apkārtnē esošajās dabas takās
Svaigu gaisu un skaistas dabas ainavas aicinam izbaudīt Cīrulīšu dabas takās, Sarkanās klintis u.c. Plašāk: http://tourism.cesis.lv/lv/dabas-objekti/

DAUDZVEIDĪGAS IZSTĀDES

"Jānis Cimze Vidzemē un Eiropā. Skolotājam un komponistam 200"
Pils laukums 9, Jaunās pils bēniņu stāvs
Izstāde atvērta Cēsu Vēstures un mākslas muzejā Jaunajā pilī atzīmējot mūsu novadnieka, izcilā latviešu skolotāja un kora kultūras pamatlicēja Jāņa Cimzes 200 gadu atceri. Jānis Cimze latviešu skolu vēsturē ir leģendāra personība, kurš no pamatiem veidoja pirmo draudzes skolotāju sagatavošanu Vidzemē. Pedagoga un komponista Jāņa Cimzes jubileja iekļauta UNESCO 2014. gada starptautiski nozīmīgo piemiņas dienu kalendārā.
Ieejas maksa: 1,50 EUR (pieaugušajiem); 1,00 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem)

Gleznas "Mantojums"
Vienības laukums 1, viesnīcas "Kolonna Hotel Cēsis" Wenden zāle
Izstādē apskatāmi Vidzemes gleznotāju darbi olu tempera tehnikā. Izstāde atvērta līdz 30. septembrim, par apskati interesēties recepcijā.

Fotoizstāde "Negatīvs" pinhole tehnikā
Pils laukums 9, Jaunās pils 3. stāvs
Cēsu Vēstures un mākslas muzejā Jaunajā pilī atvērta mākslinieku Kristiana Brektes un Modra Svilāna pinhole fotogrāfijai veltīta izstāde  "Negatīvs".  Darbi veidoti eksperimentējot ar pašu autoru veidotām analogām fotokamerām, jeb kastēm, kurās ievietotais akvareļu papīrs, klāts ar fotoemulsiju. Tverti ainavu, zvēru izbāzeņi, ēku fragmenti un lauku nomales.
Izstāde apskatāma līdz 30. septembrim

Fotoizstāde "Kustība"
Pils laukums 3, Izstāžu nams
Franču fotogrāfa Žeralda Asulīna fotogrāfiju izstādē "Kustība" pārsteigs ne tikai ar mākslinieka skatījumu, bet arī izstādes atveidojumu.
Ieejas maksa: 1,50 EUR (pieaugušajiem); 1,00 EUR (skolēniem, sudentiem, pensionāriem)
Izstāde apskatāma no 15. līdz 30. septembrim

Fotoizstāde "Dzīves ceļi"
Pils laukums 3, Izstāžu nams
Makslienes Intas Rutkas skatījums uz "Dzīves ceļiem"
Ieejas maksa: 1,50 EUR (pieaugušajiem); 1,00 EUR (skolēniem, sudentiem, pensionāriem)
Izstāde apskatāma no 18. septembra līdz 12. oktobrim

Ilustrāciju un leļļu izstāde "Festivāls turpinās…"
Pils laukums 3, Izstāžu nams
Bērnu grāmatu ilustrācijas no Eiropas profesionālā leļļu mākslas festivāla. Ieejas maksa: 1,50 EUR (pieaugušajiem); 1,00 EUR (skolēniem, sudentiem, pensionāriem)
Izstāde atvērta Cēsu izstāžu namā no 19. septembra līdz 2. novembrim
Izstādi apmeklēt īpaši aicinām ģimenes ar bērniem!

"Apkārt pasaulei cēsnieka acīm"
Pils laukums 9, Jaunā pils
Vēsturisku, praktisku un māksliniecisku priekšmetu izstāde, kas izveidota no cēsnieku atvestajiem suvenīriem no dažādām pasaules vietām. Izstāde apskatāma līdz 31. oktobrim

Gleznas "Ikonas"
Pils ielā 7
Gleznotāju darbi olu tempera tehnikā, kas ir lēns un rūpīgs process izmantojot dabīgās izejvielas. Gleznas tapušas gleznotāju vasaras plenēra "Kas ir ikonas noslēpums" laikā.

Cēsu Sv. Jāņa baznīcas torņa izstādes
Lielā skolas iela 8
Apmeklētājiem tiek piedāvāti fotokluba "Cēsis" projekta "Cēsis senāk un tagad" ietvaros īstenotie darbi. Skatītājus priecē Cēsu Vēstures un mākslas muzeja akvareļu kolekcijas darbi, kas veltīti Sv. Jāņa baznīcas tematikai. Patstāvīgai ekspozīcijai - "Zināmais par pirmo latviešu būvuzņēmēju Mārci Sārumu". Pateicoties Mārcim Sārumam 1853.gadā, vienā vasarā tika realizēts arhitekta P.Kampes projekts un uzcelts 65 metrus augstais baznīcas tornis.
Ieeja par ziedojumiem. Baznīca atvērta katru dienu 11:00 – 17:00, izņemot svērtdienās 13:00 – 17:00.

Ieskats bijušā Tirgus laukuma arheoloģiskajos darbos
Rīgas iela 24a, Cafe 2locals
Rožu laukums ir senais pilsētas tirgus laukums, kas savulaik bija viduslaiku pilsētas centrs.

Ulda Pīlēna gleznu un gobelēnu privātkolekcija
Raunas iela 12, Vidzemes koncertzāle "Cēsis"
Ievērojamu Latvijas mākslinieku gleznas un gobelēni no Liepājas uzņēmuma Ulda Pīlēna biroja privātkolekcijas

Gleznas, ilustrācijas "Seno latvju vieda"
Muižas iela 3, Ruckas izstāžu nams
Annas Drukas gleznas un ilustrācijas. Izstāde atvērta 27. septembrī 10:00 – 14:00.

LĪDZ OKTOBRA BEIGĀM

Piedzīvojums ģimenēm un skolēnu grupām "19.gs. skola"
Pils laukums 9, Jaunā pils
Atrakcija ģimenēm "19.gs. skola" – iespēja ģimenes locekļiem salīdzināt savu bērnu, vecāku un vecvecāku skolas gaitas ar 19.gs.skolu. Ekspozīcijā, kas veltīta Jānim Cimzem varēs izmēģināt to laiku rakstāmpiederumus, vecajā drukā lasīt stāstiņus no senajām mācību grāmatām.
Programmas skolēnu grupām "19.gs. skola" – tās laikā skolēni uzzinās, kādi bija 19.gs. bērni un viņu ceļš uz skolu, kāda bija skolas kārtība un tajā lietotie priekšmeti un svešvārdi. Dažus no skolēnu piederumiem - tāfelītes un improvizētu grifeli, tinti un spalvu, bleipeideri skolēni izmēģinās paši. Vecākās klases uzzinās arī par ievērojamu Cimzes skolotāju semināra beidzēju skolas gaitām un vēlākajiem sasniegumiem.

Jaunās pils darba laiks septembrī: no otrdienas līdz svētdienām no 10:00 līdz 18:00
Jaunās pils darba laiks oktobrī: no otrdienas līdz sestdienai no 10:00 līdz 17:00, svētdienās no 10:00 līdz 16:00
Plašāk: http://tourism.cesis.lv/lv/muzejpedagogiskas-programmas/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61384201sec.