Liepājas pludmalē notiks Senās uguns nakts bezmaksas koncerts

Sestdien, 25. augustā, plkst. 21.00 Liepājas pludmalē pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem ar bezmaksas koncertu “Džezs dzied Aspaziju” festivāla “Via Baltica” izskaņā jau astoto gadu Liepājā tiks atzīmēta Senās uguns nakts, kad valstīs ap Baltijas jūru tiek degti ugunskuri, lai godinātu un sargātu Baltijas jūru.

Ik gadu augusta pēdējā sestdienā tiek rīkota Senās uguns nakts, kopīgi ar kaimiņiem ap Baltijas jūru iekurot ugunskurus, lai atgādinātu sev un citiem par kopīgo vēsturi un kultūras mantojumu, kā arī vienkārši pieminētu jūru, kas mums visiem ir viena un sargājama. Šogad akcija tiek rīkota ar aicinājumu iedegt ugunis, lai aizklīdušajiem rādītu ceļu mājup.

„Senās uguns nakts” savu nosaukumu ieguva 1992. gadā, kad Somijas Turku apriņķī tika atdzīvināta šī senā tradīcija. Laika gaitā akcijas koordinēšanu ir pārņēmuši Igaunijas valsts pārstāvji, kur šī akcija ir ļoti populāra. Vairāk par ugunskuriem ap Baltijas jūru var uzzināt interneta vietnē http://www.ancientlights.eu/lv.

Festivāls “Via Baltica”, kas veltīts Baltijas ceļa piemiņai, jau piekto gadu savu noslēguma koncertu rīko Senās uguns nakts vakarā Liepājas pludmalē, lai festivāla izskaņā godinātu Baltijas jūru, atcerētos Baltijas valstu vienotību un atvadītos no vasaras. Šogad Uguns nakti Liepājā ieskandinās džeza vokāliste Beāte Zviedre ar koncertprogrammu „Džezs dzied Aspaziju”:

“Tas ir neparasts koncerts, kurā mijas Aspazijas dzeja, skaista mūzika un mirkļa tvērums improvizācijā,” tā stāsta Beāte Zviedre. Viņa ir pārliecināta, ka Liepājas koncerts būs unikāls un ar vēl izteiktāku enerģiju, ko piešķirs maģiskais jūras spēks.

Beāte Zviedre ir absolvējusi Rīgas Doma kora skolas kordiriģēšanas nodaļu, ieguvusi bakalaura grādu džeza dziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur šobrīd turpina studijas maģistrantūrā. Vokālās grupas “Framest” dalībniece. Līdzās Beātei Zviedrei Senās uguns nakts vakarā uz skatuves kāps Kristaps Vanadziņš (klavieres), Jānis Rubiks (kontrabass), Svens Vilsons (ģitāra), Artūrs Sebris (saksofons) un Pauls Ķierpe (situminstrumenti).

Atgādinām, ka līdz 8. septembrim Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē apskatāma dokumentālā izstāde “Sibīrijas bērni”.

Festivāls “Via Baltica” šogad notiek no 18.-25. augustam Liepājā, Kuldīgā un Rudbāržos. Plašāk par festivālu interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos tīklos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69755411sec.