Koncertzāle «Lielais dzintars» piedāvā muzikāli izglītojošus tiešsaistes notikumus skolēniem

Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” skolas vecuma bērniem un jauniešiem sagatavojusi divas muzikāli izglītojošas programmas, kurās skolēni visā Latvijā varēs piedalīties, pateicoties digitālās koncertzāles priekšrocībām. Sākumskolas audzēkņi aicināti līdzdarboties interaktīvā Zoom nodarbībā “No trokšņa līdz skaņdarbam”, bet vecāko klašu audzēkņi tiek mudināti atklāt džeza mūzikas pasauli aizraujošā koncertlekcijā “Džeza stunda jauniešiem”.

Muzikāli izglītojošajā nodarbībā “No trokšņa līdz skaņdarbam” 1.-4. klašu skolēniem tiek dota iespēja palīdzēt Liepājas Simfoniskajam orķestrim (LSO), kurš nonācis sarežģītā situācijā. Tuvojoties koncertam, orķestris ir sapratis, ka viņiem steidzami trūkst kādas latviešu tautasdziesmas pavadījums, tādēļ skolēniem jānāk palīgā. 50 minūšu ilgajā nodarbībā sākumskolēni pielieto jau mūzikas stundās apgūtās zināšanas un turpina iepazīt latviešu tautas mantojumu – tautas dziesmas. Nodarbības otrajā daļā dalībniekiem pievienosies kāds noslēpumains viesis — Baltijā senākā orķestra (LSO) mūziķis, kurš pastāstīs par savu lomu orķestrī, kā arī iepazīstinās ar sava instrumenta spēli.

Pērn izveidotā izglītojošā nodarbība guvusi pozitīvas atsauksmes no skolu grupām, bet laikā, kad nevaram tikties klātienē, nodarbība notiek digitālajā platformā Zoom. Ar platformas palīdzību skolēni varēs gan piedalīties interaktīvā un aizraujošā nodarbībā, gan ielūkoties Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” arhitektūrā ar virtuālās pastaigas palīdzību. Dalības maksa — 4 eiro no skolēna, bet skolotājam dalība bez maksas. Nodarbības norises laiks tiek pielāgots katrai individuālajai grupai.

Savukārt vecāko klašu audzēkņiem koncertzāle “Lielais dzintars” sagatavojusi aizraujošu videokoncertu un ievadsarunu, kurā kopā ar džeza ekspertiem jaunieši varēs atklāt plašo džeza mūzikas pasauli. Ievadsarunā kopā ar saksofonistu, džeza pasniedzēju Denisu Paškeviču un pianistu, komponistu Kristapu Vanadziņu uzzināsim, kas ir slavenākās džeza mūzikas ierakstu kompānijas un kuri pasaules spožākie džezmeņi, kas bija pirmie Latvijas džeza pionieri, un kuri ir Latvijas mūsdienu džeza karognesēji!? Video materiāla otrajā daļā klausīsimies gan pasaules džeza klasiku, gan K. Vanadziņa paša radīto mūziku viņa vadītā trio dzīvajā izpildījumā. Aizraujošo un izzinošo materiālu papildina īpaši veidotas vizuālizācijas, kas jauniešiem brīvā un nepiespiestā formā atklāj interesantākos un nozīmīgākos faktus par džezu. Pēc ieraksta noskatīšanās, jaunieši aicināti aizpildīt testus, lai pārbaudītu savu uzmanību un nostiprinātu jauniegūtās zināšanas.

Koncertlekcijas “Džeza stunda jauniešiem” pieslēguma biļetes cena vienam skatītājam — 5 eiro. Pieslēguma biļešu iegāde: www.bilesuparadize.lv. Iegādājoties ierakstu, pircējs e-pastā saņems pieejas saiti un kodu, ar kuru varēs noskatīties video materiālu. Ieraksta ilgums: 66 minūtes.

Grupu/klašu biļešu rezervācijai, skolotājus un citus interesentus aicinām sazināties ar Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāju Aivu Juhnevicu (e.: aiva.juhnevica@lielaisdzintars.lv). Nodarbības ir iekļautas Kultūrizglītības programmā "Latvijas skolas soma".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.765517sec.