Šonedēļ "Karostā - kino ostā" Tautas frontei un Mārtiņam Freimanim veltīti kino seansi

Sestdien, 9. novembrī, pulksten 16:00 Karostas cietumā tiks demonstrēta Askolda Saulīša dokumentālā filma "Atmodas antoloģija", kas vēsta par būtiskākajiem notikumiem un mezglpunktiem Latvijas ceļā uz valstiskās neatkarības atjaunošanu. Vienlaikus filma vēsta par nozīmīgākajām mūsdienu sabiedrības vērtībām, kas tika ieliktas atjaunotās valsts šūpulī. Filmas režisors ir liepājnieks Askolds Saulītis, kas skatītājiem ir labi pazīstams pēc filmām Bermontiāda, Keep smiling!, Svētku anatomija, Tristans un Izolde, animācijas filmas Clara&Rubinšteins, u.c.; trīsreizreiz saņēmis Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps balvu. Filmas scenārija autors ir vēsturnieks Edgars Engīzers. Filma  “Atmodas Antoloģija” novembrī tiks demonstrēta 100 Kinopunktos visā Latvijā projekta "Latvijas filmu maratons" ietvaros, kuru finansē Nacionālais Kino centrs.

Tā kā filmas pirmizrāde sakrīt ar Tautas Frontes dibināšanas 25. gadskārtu, kā arī strauji tuvojas valsts svētku laiks, Latvijā ir vērojama ļoti liela interese par šo filmu, kuras demonstrēšana daudzviet tiek plānota svētku programmas ietvaros. Vairums demonstrēšanas vietas sadarbojas ar skolām, līdz ar to skatītāju pulkam tiek piesaistīti arī jaunieši. Arī Karostas cietumā skolēnu grupām ir iespējams noskatīties filmu sev vēlamā laikā, iepriekš piesakoties pa tālruni 26369470.

Mārtiņdienas kino seanss veltīts Mārtiņam Freimanim. Koncetrtkino sākums 10.novembrī, pulksten 16:00 Karostas cietumā. Programmā 2011. gadā TV Kurzeme Mārtiņa Freimaņa piemiņai veidotā filma "Dzīve kā košums" un grupas "Tumsa" uzstāšanās festivālā "Liepājas Dzintars" kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri. 2004. gadā.

Maksa par seansu Ls 0,50.

Projekts "Karosta – kino osta" tiek realizēts ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.karosta.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52676606sec.