Liepājā tāpat kā visur pasaulē – skan operete

Šo svētdien, 28.septembrī, pulksten 18.00 sadarbībā ar Liepājas domi Niko Dostāla romantiskās operetes „Klīvija” iestudējums viesosies Liepājas teātrī (Teātra ielā 4). Biļetes uz izrādi jau sen kā praktiski izpirktas.

Liepājas skatītājus gaida tikšanās ar pasaulslavenas operetes iestudējumu Latvijas mūziķu sniegumā. Skatītājus priecēs izcils Latvijā iemīļotu mākslinieku ansamblis – Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Marlēna Keine, Kārlis Rūtentāls, Juris Ādamsons, Juris Frinbergs, Jānis Kirmuška, Zigurds Neimanis, kā arī orķestris, koris un dejotāji. Izrādes radošā komanda – diriģents Guntars Bernāts, horeogrāfi Vita Bekmane un Agris Daņiļevičs, kostīmu māksliniece Elita Platmalniece, scenogrāfs Jānis Jansons, producente un operetes atdzimšanas idejas patriote Agija Ozoliņa-Kozlovska radījuši košu, dzīvi svinošu skatuves iestudējumu.

Rīgas Muzikālā teātra Niko Dostāla operetes „Klīvija” iestudējuma pirmizrāde Rīgā šī gada februārī piedzīvoja gan pārpildītu skatītāju zāli, gan ovācijas, kas apliecina kvalitatīva operetes žanra aktivitāti. Operetes „Klīvija” viesizrādes norisinājušās arī Valmierā, Garkalnē un Saldū, un arī tur publika neslēpa savu sajūsmu. Nupat šīs sezonas pirmā izrāde jau piedzīvojusi stāvovācijas Ventspilī.

Līdz šim sadarbībā ar Rīgas Muzikālo teātri, veidoti operetes iestudējumi, kas guvuši lielu skatītāju atsaucību - F.Lehāra “Grāfs fon Luksemburgs”, J.Štrausa “Čigānu barons”, I.Kalmana “Bajadēra” un “Cirka princese” (režisors Jānis Kaijaks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks). Turpmāk uz dažādiem Latvijas novadiem dosies arī  N.Dostāla operetes „Klīvija” iestudējuma radošā komanda. Tuvākās izrādes rudens sezonā paredzētās: 4.oktobrī Krustpilī, 11.oktobrī Tukumā, 12.oktobrī Rēzeknē, 19.oktobrī un 2.novembrī Rīgā, kultūras pilī „Ziemeļblāzma”.

Elīna Zālīte savā romānā Agrā rūsa opereti salīdzina ar skaistu, vieglprātīgu sievieti, kuru publiski visi kritizē, bet klusībā pielūdz. Iespējams, šai rakstnieces atziņai visvairāk piekritēju ir tieši Liepājā – biļetes uz izrādi jau labu laiku kā praktiski izpirktas.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs, kā arī elektroniski:  www.bilesuparadize.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54110694sec.