Koru koncertā «Ar vienu soli var pienākt tuvāk» skanēs M. Freimaņa dziesmas

Ceturtdien, 13. novembrī, pulksten 19.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina uz Liepājas Latviešu biedrības namu, kur sirsnīgā koru koncertā „Ar vienu soli var pienākt tuvāk” Mārtiņa Freimaņa dziesmas Viļņa Kronberga aranžējumos izpildīs Liepājas kori, solisti un grupas „Tumsa” mūziķi. Koncertu vadīs Maija Kalniņa. Ieejas maksa koncertā 1.42 eiro.

Ik rudeni Liepājas kori satiekas kopīgā koncertā, lai ar skaistām koru dziesmām klātesošos sveiktu rudenī. Ja citus gadus Rudens koncerti tika veltīti latviešu kormūzikas klasikai un valsts svētkiem, šogad kori izpildīs Mārtiņa Freimaņa dziesmas īpašos Viļņa Kronberga aranžējumos. Savas mīļākās un tuvākās Mārtiņa Freimaņa dziesmas koncertā izpildīs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris „Aija”, (diriģente Gunta Vite, kormeistare Antra Berga), jauktie kori – „INTIS” (diriģente Ilze Valce, kormeistars Kārlis Millers), „Laiks” (diriģente Ilze Balode, kormeistare Laura Bluķe), „Lauma” (diriģente Mirdza Paipare), „Līva” (diriģents Jēkabs Ozoliņš) un „Kursa” (diriģente Ilze Āboliņa), Liepājas Universitātes sieviešu koris „Atbalss” (diriģente Ilze Valce, kormeistare Olga Blauzde), Bērnu un jaunatnes centra kora studijas „Solo” dalībnieces (vadītājas Ilze Valce un Evija Goluba) un vokālais ansamblis „Sonore”. Kopā ar koriem klātesošos priecēs arī solisti – Toms Bokums, Laura Bluķe, Līga Jekševica, Sondra Krauze, Baiba Bite, Elīna Starķe-Arbidāne, Laura Krasucka un Normunds Karpičs, kā arī tautā iemīļotā grupa „Tumsa” jeb mūziķi – Normunds Kalniņš (taustiņi), Jānis Daugalis (bass), Haralds Drekslers (ritma un solo ģitāra) un Kaspars Boroduško (bungas).

Muzikālo skanējumu bagātinās Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas „Fotast” dalībnieku Lailas Dūnes, Vinetas Jaunzemes, Ivetas Melderes, Irinas Tīres, Edgara Poheviča un studijas vadītāja Jāņa Vecbrāļa tvertie foto mirkļi Liepājā, ar Liepājas ainavām un liepājniekiem.

Koncertprogrammā skanēs gan zināmās, gan mazāk pazīstamās Mārtiņa Freimaņa dziesmas, tādas kā - „Katram savu Atlantīdu”, „Ne jau tu, ne jau es”, „Dzīve kā košums”, „Ar baltu krītu uzrakstīts”, „Draugs”, „Bet maijpuķītēm jāpaliek”, „Suns”, „Kad Ēģiptē sniegs” un daudzas citas.

Šāds koru koncerts iespējams, pateicoties veiksmīgai sadarbībai un draudzībai, kurā ilggadējais koru diriģents Vilnis Kronbergs, jauktā kora „Lauma” diriģentes un kolēģes Mirdzas Paipares uzrunāts, noaranžēja vairākas Mārtiņa Freimaņa dziesmas korim „Lauma”, balstoties uz Normunda Kalniņa apkopoto nošu salikumu grāmatā „Mārtiņš Freimanis. 50 labākās dziesmas”. Šobrīd aranžēto dziesmu skaits jau ir vairāk kā divdesmit, tāpēc arī Mirdzai Paiparei radās vēlme ar tām dalīties. Savukārt Vilnim Kronbergam, kā viņš pats atzīst: „Ir gods, ka tādi izcili kori kā „INTIS” un „Laiks” izpilda viņa veidotās aranžijas”.

Pirmo reizi plašākai publikai V.Kronberga veidotās aranžijas koris „Lauma” kopā ar Aizputes novada un Rīgas koriem, kā arī M.Freimaņa draugiem izpildīs 9. novembrī Aizputē, kur norisināsies nodibinājuma „Mārtiņa Freimaņa fonds” rīkotās Freimaņa Mārtiņdienas.

Savukārt 13. novembra vakarā Mārtiņa Freimaņa dziesmas skanēs Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē koncertā „Ar vienu soli var pienākt tuvāk”.

Koncerta apmeklētājiem par ziedojumiem, kas tiks izlietoti atbilstoši nodibinājuma „Mārtiņa Freimaņa fonds” mērķiem, būs iespējams iegūt savā īpašumā arī dažādus Mārtiņa Freimaņa audio un video ierakstus (CD, DVD), nošu grāmatu, dzejas grāmatu „Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata”, kā arī dažādus priekšmetus (pildpalvas, kartiņas u.c) ar Mārtiņa Freimaņa fonda logo.

Ieejas maksa koncertā 1.42 EUR.

Biļetes var iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama, Liepājas Olimpiskā centra, t/c „Ostmala” un Liepājas teātra kasēs, „Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/8567, kā arī stundu pirms koncerta Liepājas Latviešu biedrības nama kasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69227409sec.