Dodies pastaigā pa gleznainajiem Siguldas parkiem un dārziem!

Siguldas TIC aicina siguldiešus un novada viesus doties pastaigās pa gleznainajiem Siguldas parkiem, dārziem un skvēriem un izbaudīt pilsētas krāšņumu. Iepazīsti vietas, kur var priecāties par krāšņi ziedošo vasaras laiku!

Siguldas pils kvartāla dārzs

Gan novadnieki, gan pilsētas viesi aicināti aplūkot pils kvartāla teritoriju un atjaunoto pils dārzu. Pils dārzā ir atjaunotas vecās un arī izbūvētas jaunas pastaigu taciņas, izveidoti soliņi un velonovietnes. Pils dārzs atjaunots atbilstoši tam, kā 19.gadsimta nogalē izskatījās muižas augļu dārzs – tajā sastādīti vairāk nekā 50 dekoratīvi augļu koku un ogulāju stādi, kā arī villaino ceriņu, hortenziju, Japānas spireju, parka rožu un citu ziedošo krūmu grupas.

Atslēgu skvērs          

Vietā, kur satiekas Raiņa iela ar Pils ielu, 2007. gadā, atzīmējot Siguldas astoņsimtgades svinības, tika uzstādīts Atslēgu skvērs. To veido vairāki mākslinieciski metāla objekti – tiltiņš, arkas un atslēgas, kas savā starpā ir stilizēti saskaņoti. Saskaņā ar izvēlēto pilsētas noformējumu, katru gadu ziedu topiārijs tiek veidots no dažādiem augiem. Kompozīcija, ziedu izvietojums un to dažādība, kā arī augu izvēle ir tieši atkarīga no izvēlētā pilsētas noformējuma, kas katru gadu tiek mainīts. Trīs milzīgas dzelzs atslēgas, kuras balsta akmens mūris un metāla arkas, simbolizē trīs vēsturiskos centrus – Siguldu, Turaidu, Krimuldu – un to vienotību.

Spieķu parks

Lieliska nesteidzīgu pastaigu vieta būs Spieķu parks, kas atklāts 2007. gadā kā veltījums Siguldas raksturīgākajam suvenīram – pastaigu spieķim. Spieķu parks atrodas krustojumā starp Cēsu un Poruka ielām.

Spieķu parkā varat nofotografēties ar Siguldas vēsturisko tūrisma suvenīru, kā arī apskatīt krāšņos apstādījumus.

Spieķu darināšanai Siguldas apkārtnē ir vairāk kā divsimt gadu sena vēsture. Jau 19. gadsimtā izdotajos ceļvežos teikts, ka pastaigai pa Siguldas gravām lieti noderēs spieķis. Divdesmitā gadsimta trīsdesmitajos gados, kad dzimtās zemes apceļošana tika īpaši veicināta, brīvdienu izbraucieni uz Siguldu bija īpaši populāri, un pieprasījums pēc spieķiem pieauga. Tā spieķis kļuva īpaši iecienīts suvenīrs un noderīgs atribūts Siguldas viesiem.

Svētku laukums   

Krāšņu skatu baudīt gribētajiem Siguldas TIC iesaka apmeklēt Siguldas Svētku laukumu, kas atrodas Leona Paegles ielā 22. Tas izbūvēts par godu Siguldas pilsētas astoņsimt gadu svinībām 2007. gadā.

Kā liecina pats Svētku laukuma nosaukums, šī vieta pulcē Siguldas vietējos iedzīvotājus un viesus atzīmēt dažādus svētkus, baudīt koncertus un gadskārtu pasākumus.

Svētku laukums ir iecienīta vietējo siguldiešu pastaigu vieta. No skatu laukuma, kas izveidots Svētku laukuma nomalē, paveras elpu aizraujošs skats uz Gaujas senleju un upes labajā krastā esošo Krimuldas pili.

Raiņa parks 

Ja vēlaties nesteidzīgi pavadīt laiku, izklaidējot savas atvases, tad iesakām apmeklēt Raiņa parku, kas atrodas Raiņa ielā 1. Parks ir Siguldas lielākā atpūtas vieta bērniem un jauniešiem. Tas sadalīts rotaļu laukumos dažādu vecuma grupu bērniem un tajā iekārtots arī basketbola laukums un skeitparks. Interesantu nodarbi šeit sev atradīs dažāda vecuma bērni un skolēni.

Maija parks 

Ja vēlaties izbaudīt pastaigu zaļojošu koku ielenkumā, apmeklējat Maija parku, kas atrodas pašā Siguldas centrā. Parkā pieejami vairāki atpūtas soliņi, kur varat piesēst un atpūtināt kājas.

Parkā zaļo dažāda veida un vecuma koki un krūmi, kas padara apkārtējo vidi īpaši pievilcīgu. Parkā atrodas piemineklis "Daina" kas tapis 1939. gadā, bet uz Siguldu atceļojis tikai 1980. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47367501sec.