Kā Siguldā izbaudīt rudeni ar pievienoto vērtību

Sigulda izsenis ir bijusi visu rudens mīļotāju iecienītākais galamērķis, taču šogad, veidojot jaunos atpūtas piedāvājums, īpaši domāts par vietējo tūristu, lai ciemošanās laikā pilsētā izbaudītu ne tikai visu pasaules nokrāsu lapu karuseli, bet pastaiga būtu ar saturu un pievienoto vērtību!

Šogad Siguldas pils kvartāls kļuvis par siguldiešu un pilsētas viesu iemīļotu atpūtas vietu. Pils kvartāla ēkās darbojas amatnieki un mākslinieki, kuru darbnīcās un salonos iespējams apgūt amatu prasmes, iegādāties suvenīrus. Šajā gadā Siguldas pils kvartālā apmeklētājiem durvis vēris Dzīvā Sudraba muzejs ar unikālām ekspozīcijām, kuras veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers. Siguldas pils kvartāls un turpat esošās Siguldas pilsdrupas paver vairākas skatu vietas uz Gaujas senieleju, kur lapu koki krāsojas rudens toņos.

Jaunās ģimenes zelta rudeni Siguldā aicinātas baudīt īpašajā Māmiņu maršrutā, kas veidots pa Siguldas pilsētas centru, iekļaujot vietas, kur pieejami bērnu pārtinamie galdiņi. Visas maršrutā iekļautās apskates vietas ir viegli sasniedzamas, ceļā nav trepju vai augstu kalnu, tāpat arī pa ceļam esošajām ēdināšanas vietām ir viegli piekļūt ar bērnu ratiem. Māmiņu maršrutā pieejami divi pastaigu loki 19 un 13 kilometru garumā.

Novadniekiem un Siguldas viesiem iespēja izstaigāt pastaigu taku “Lasīttaka” maršrutā kultūras centrs “Siguldas devons”–Imanta Ziedoņa muzejs Murjāņos (19,7 km). Jaunatklātais maršruts ir interaktīva pastaigu taka, kurā iespējams izzināt latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa vērtības. Imanta Ziedoņa muzeja pārstāvji informē, ka I. Ziedoņa Vasaras rezidence, kur maršruts noslēdzas, no oktobra līdz maijam ir slēgta.

Šajā sezonā, atzīmējot Krišjāņa Barona 185. dzimšanas dienu un izceļot folklorista saistību ar Siguldu, izveidots jauns astoņus kilometrus garš pastaigu maršruts “Krišjāņa Barona takas”. Sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, Siguldas novada tūrisma informācijas centrs aicina apmeklēt pastaigu maršrutu “Raganu katls un apkārtne” (10 km), kas priecēs dabas entuziastus ar kāpieniem pa dziļās Vējupītes gravas stāvajām nogāzēm.

Pastaigu maršruti aptver gan Gaujas senielejas labākās skatu vietas (15 km), Turaidas gravas un alas (6 km), gan arī Mežonīgās Vējupītes gravu un Paradīzes kalnu (10 km).

Savukārt riteņbraucējiem tiek piedāvāts krāšņais maršruts “Siguldas klasika” (11 km), kas izvedīs cauri Siguldas ievērojamākajām apskates vietām, maršruts Sigulda–Līgatne–Sigulda (46 km), kas ved gar pašu Gaujas krastu. Siguldas apkārtnē ir pieejami vēl trīs velo maršruti: Sigulda–Murjāņi–Sigulda (30 km), Sigulda–Allaži–Sigulda (25 km) un maršruts “Siguldas Klasika Gaujas Nacionālajā parkā” (15 km), kas ved gar Gaujas malu, skaistiem klinšu atsegumiem un ievērojamiem apskates objektiem. Kā alternatīva zelta rudens baudīšanai ir īpašs laivošanas maršruts no Līgatnes līdz Siguldai (20 km).

Rudens skaistākā laika apmeklētāji, izstaigājot iecienītākās dabas takas, aicināti apmeklēt unikālu retro velo izstādi “Visa dzīve vienā divritenī” Siguldā, Zinātnes ielā 7. Izstādes ekspozīcijas centrā ir 30 oriģināli amatnieku velosipēdi, kas ražoti Itālijā laika posmā no 19. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta pirmajai pusei. Ikviens eksponāts ir gan pārvietošanās līdzeklis, gan arī darba kabinets uz riteņiem, īpaši pielāgots konkrētas profesijas pārstāvim. Ieejas maksa izstādē – 5 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide. Skolēniem, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, – 2,50 eiro, bet pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

Ja Siguldas apskatei izlemts veltīt vienu dienu, tad noderīgs  būs šogad radītais buklets “Viena diena Siguldā”, kurā apkopotas Siguldas novada uzņēmēju piedāvātās aktivitātes.

Siguldas apmeklētāju ievērībai

Pilsētas viesi iebraukšanai Siguldā aicināti izmantot Gāles ielu, Kalna ielu, Pulkveža Brieža ielu.

Stāvvietas

  • Pils ielā 16A (iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem);
  • Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma);
  • Jāņa Poruka ielā 14 (pie gaisa trošu ceļa vagoniņa stacijas);
  • Ziedu ielā 5 (pie Siguldas poliklīnikas);
  • Šveices ielā 17 (pie koncertzāles “Baltais flīģelis”);
  • Raiņa ielā 3B (pie pašvaldības Pakalpojumu centra);
  • Pils ielā 10 (pie kultūras centra “Siguldas devons”);
  • Puķu ielā (Fischer Slēpošanas centra stāvlaukumā);
  • labvēlīgos laikapstākļos automašīnas varēs novietot zāliena teritorijā pie panorāmas rata Svētku laukumā un zāliena teritorijā gar Līvkalna ielu.

Citviet automašīnu apstāšanās un stāvēšana atļauta atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem.

Siguldu ērti var sasniegt arī ar vilcienu. Maršrutā Rīga–Sigulda–Rīga kursē 13 vilcienu pāri darbdienās un 12 vilcienu pāri brīvdienās. Reisos Rīga–Valga–Rīga kursē pagarināts vilciena sastāvs. Aplūkot vilcienu kustības sarakstu un iegādāties biļeti var “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē, tīmekļa vietnē vai kasē. Pērkot e-biļeti, braucienam 10% atlaide.

Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi dabas viesiem atgādina “Dabā ejot, ko atnesi, to aiznes!”, mudinot dabas taku apmeklētājus nemeklēt mazās atkritumu urnas pārgājienu maršrutos mežā vai citviet dabas objektos, bet gan nest tukšos iepakojumus sev līdzi un izmest tos lielajās atkritumu tvertnēs, piemēram, stāvlaukumos.

Siguldas un Gaujas senielejas viesiem noderīga informācija pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centra tīmekļa vietnē un Siguldas mobilajā lietotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4282949sec.