Pēc divu gadu pārtraukuma Siguldā atgriežas Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

No 29. līdz 31. jūlijam jau 28. reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils jeb Siguldas pilsdrupas kļūs par vietu vienam no izcilākajiem mūzikas notikumiem Latvijā – Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Svētku apmeklētājus gaida gan atkalredzēšanās ar māksliniekiem, kuri Siguldā jau ir muzicējuši, gan muzikāli pārsteigumi – pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves būs redzami pirmo reizi.

Siguldas Opermūzikas svētki sāksies piektdien, 29. jūlijā, plkst. 19.00 ar Svētku uvertīru – ieskaņas koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā, kurā uzstāsies divi izcili vijolnieki – konkursa “Uzlecošās zvaigznes 2009” Grand Prix un neskaitāmu starptautisko balvu ieguvējs Dainis Medjaņiks (Latvija/Vācija), jaunā un talantīgā vijolniece Elza Siliņa (Latvija), Latvijas Nacionālās operas primadonna Jūlija Vasiljeva (soprāns), kā arī Laura Grecka (soprāns) un Juris Ādamsons (baritons).

Sestdien, 30. jūlijā, plkst. 15.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks koncerts “Jaunie talanti”, kurā uzstāsies jauniešu kamerorķestris (vadītājs Mārtiņš Bergs), solisti – Bruno Ančāns (trompete), Daniels Luganskis (tenors) un citi.

Sestdien, 30. jūlijā, plkst. 21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē gaidāms svētku centrālais notikums – izcilā itāļu komponista Džakomo Pučīni operas “Bohēma” oriģināliestudējums, kurā galveno lomu Mimī izdziedās Maija Kovaļevska. Iestudējumā būs iespēja dzirdēt vēl vienu spožu opermūzikas pērli – bulgāru tenoru Mihailu Mihailovu, kuru nereti pielīdzina izcilajam itāļu tenoram Lučāno Pavaroti. Tāpat uzstāsies arī Latvijas Nacionālās operas solisti – Jānis Apeinis, Marlēna Keine, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš un Kalvis Kalniņš. Iestudējuma režisors – Edmunds Freibergs, pie diriģenta pults – Vladimirs Kiradžijevs (Vīne).

“Bohēma” tiek uzskatīta par vienu no Džakomo Pučīni (1858–1924) labākajiem sacerējumiem un par vienu no visu laiku romantiskākajām operām. “Bohēmas” varoņi ir tipiski 19. gadsimta nogales parīzieši: dzejnieks Rūdolfs, mūziķis Šonārs, filozofs Kolēns un mākslinieks Marsels. Draugu nabadzīgajā, bet jauneklīgi nebēdnīgajā ikdienā ienāk zīda izšuvēja Mimī. Taču meitenes liktenis jau izšķirts – pat Rūdolfa mīlestība nespēj viņu glābt...

Tradicionāli Siguldas Opermūzikas svētkos 31. jūlijā plkst. 14.00 izskanēs garīgās mūzikas koncerts Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur uzstāsies solisti Juris Vizbulis, Aleksandra Špicberga, bet pie ērģelēm – Ingūna Grīnberga.

Svētki izskanēs 31. jūlijā plkst. 18.00 ar grandiozu Galā koncertu, kurā būs iespēja dzirdēt izcilus operas māksliniekus – Tania Ivanova (Bulgārija), Perīna Madefa (Francija), Dominiks Suttovics (Polija), Mihails Čulpajevs, Rinalds Kandalincevs, Edgars Ošleja, Ilona Bagele, Krišjānis Norvelis (Latvija). Diriģents – Atvars Lakstīgala. Koncertā piedalīsies arī festivāla koris un orķestris.

Šogad svētkus papildinās arī kostīmu mākslinieces Ievas Kundziņas darināto unikālo kostīmu izstāde no operas izrāžu iestudējumiem.

Opermūzikas svētkus Siguldā atbalsta Siguldas novada pašvaldība, Latvijas Kultūrkapitāla fonds un SIA “Inchcape Motors Latvia”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81849194sec.