Siguldas pils kvartālā norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls «OGLE 2022»

Vasaras vidū, no 8. – 9. jūlijam, Siguldas pils kvartālā jau trešo reizi norisināsies mentālās veselības un mūzikas festivāls “OGLE 2022”. Šogad festivāla ietvaros divu dienu garumā plānota piesātināta programma gan ar ārvalstu, gan Latvijas ekspertiem diskusijām par mentālo veselību. Tāpat sagaidāmas arī meistarklases un citas aktivitātes, kā arī muzikālie priekšnesumi no tādiem māksliniekiem kā ansis, Arturs Skutelis, “I Mean Love”, “Indygo”, “The Dead Monarchs” un citiem.

Festivāls “OGLE” mērķis ir veicināt izpratni un zināšanas par mentālās veselības nozīmīgumu sabiedrībā. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla ietvaros apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi diskusijām par tādām tēmām kā depresija, izdegšana un trauksme. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja satikt speciālistus no krīžu un konsultāciju centra “Skalbes” un saņemt “viens pret viens” konsultāciju ar sertificētiem speciālistiem. Savukārt, lai iegūtu praktiskas iemaņas, festivāla laikā būs iespējams piedalīties “InkkaYoga” un meditācijas nodarbībās, kā arī apgūt apzināto elpošanu Ukraiņu klīniskās psiholoģes Janas Štageres (Яна Штагер) vadībā.

“Esošie notikumi pasaulē joprojām neļauj sabiedrībai atgriezties ierastajā dzīves ritmā. Turklāt, straujais ritms, kāda dzīvojam, vienmēr ir atstājis sekas uz mūsu mentālo veselību, un papildinājumā ar šī brīža notikumiem, ļoti daudzi no mums saskaras ar izdegšanu, depresiju un grūtībām koncentrēties ikdienā veicamajām lietām. Mūsu mērķis ir šīs tēmas izņemt no “neērto lietu plaukta” un par tām runāt atklāti, palīdzot festivāla apmeklētājiem iegūt jaunas zināšanas, apmainīties ar savu pieredzi un smelties to no citiem. Ne mazāk svarīgi – priecāties kopā par uzvarām. Esam gandarīti, ka šogad festivāla nodarbības varēs vadīt arī speciāliste no Ukrainas. Šogad festivāla programmu esam veidojuši tā, lai saturs būtu uztverams gan latviešu, gan krievu valodā, jo arī Ukrainas pilsoņi ir īpaši gaidīti pasākumā,” par festivāla norisi stāsta organizatore Alise Cepurīte.

Reperis un mūzikas producents ansis uzsver: “Mums par mentālo veselību ir jārunā vairāk un skaļāk, lai nāktos mazāk ciest no sekām, kas paliek pašu, draugu un ģimenes locekļu dzīvēs. Jau tagad jūtu izteiktu progresu tajā, kā sabiedrība skatās uz šiem jautājumiem, par ko jāsaka paldies dažādiem pasākumiem, tai skaitā festivālam “Ogle”, kas arī mani ir pamudinājis vairāk domāt par savu mentālās veselības stāvokli. Esmu pārliecināts, ka joprojām esam tikai ceļa sākumā. Galvenais ir nenobīties to sākt - tiekamies “Oglē”, lai kopā izbaudītu festivāla gaisotni un stiprinātu savu emocionālo labsajūtu un tās vērtību."

Abās festivāla dienās apmeklētājus iepriecinās vairāki latviešu mūziķi – reperi ansis, Arturs Skutelis, “I Mean Love”, apvienība “Muud”, rokgrupa “Indygo” un progresīvā metāla grupa “Oghre”. Kā arī uz “OGLE” skatuves kāps viesi no Norvēģijas “The Dead Monarchs”. Muzikālā programma vēl tiks papildināta.

Šogad mentālās veselības un mūzikas festivāls “OGLE” norisināsies trešo reizi. Pirmais “OGLE” festivāls norisinājās 2019. gadā Saukas dabas parkā, savukārt 2020. gada vasarā Rīgā tika aizvadīts “OGLEs minifests”.  Līdz šim festivālā bijusi iespēja gūt sertificētu speciālistu atbalstu, apmeklēt izglītojošas lekcijas, kā arī baudīt tādu latviešu grupu uzstāšanās kā “Sudden Lights”, “Double Faced Eels”, “Franco Franco”, Latgalīšu Reps”, “RIGA Reggae” u. c..

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43565512sec.