28. maijā Siguldā tiks atzīmēti pilsētas svētki «Kopība»

Sestdien Siguldā pēc ilgāka laika atkal būs iespēja satikties pilsētas svētkos, kur visas dienas garumā varēs vērot amatiermākslas kolektīvu koncertus, piedalīties plašā bērnu programmā Siguldas pils kvartālā, kā arī pēc tradicionālā svētku gājiena Siguldas pilsdrupu estrādē notiks bezmaksas Labvēlīgā tipa koncerts.

Pilsētas svētki norisināsies dažādās lokācijās – Siguldas pils kvartālā notiks svinīgais jaundzimušo godināšanas pasākums “Esmu dzimis Siguldas novadā”, kurā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics sveiks 2021. gada otrajā pusgadā dzimušos mazuļus un viņu ģimenes, pasniedzot piemiņas medaļas. Pēc tam šajā vietā no plkst. 13.00 līdz 18.00 norisināsies dažādās spēlēs un atrakcijās, būs iespēja baudīt koncertus, ķert burbuļu prieku un mieloties ar saldējumu.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un paralēli arī pie kultūras centra “Siguldas devons” no plkst. 14.00 līdz 18.00 norisināsies Siguldas novada amatiermākslas kolektīvu koncerti – būs redzami gan dejotāju, gan koru, gan arī orķestru, folkloras kopu priekšnesumi. Pilsētvidē un izstāžu zālēs varēs aplūkot vairākas un interesantas izstādes.

Viena no svētku kulminācijām būs tradicionālais svētku gājiens, kas plkst. 20.00 virzīsies no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma līdz Siguldas pilsdrupu estrādei. Tā laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Gājienā piedalīsies ne tikai dažādi kolektīvi un uzņēmēji, bet tajā būs aplūkojamas arī dažādas tehnikas vienības – velosipēdi, motocikli, policijas mašīnas, ugunsdzēsēju mašīnas un citas.

Gājiens noslēgsies aptuveni plkst. 20.45, kad pilsdrupu estrādē klātesošie dziedāt Siguldas himnu “Zied ievas Siguldā”, kam sekos grupas “Labvēlīgais tips” koncerts.

Vakara noslēgumā Siguldā līdz plkst. 2.00 darbosies 10 kafejnīcas, kuras piedāvās īpašos svētku piedāvājumus, muzikālus priekšnesumus un gardus pārsteigumus.

Plašāka programma pieejama šeit: https://www.sigulda.lv/public/lat/jaunumi/22680/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52695608sec.