Turaidas muzejrezervāts saņem starptautisku atzinību

20. oktobrī Turaidas muzejrezervāts saņēma Eiropas kultūras tūrisma tīkla (ECTN – European Cultural Tourism Network) valdes īpašo atzinības balvu par Turaidas vēsturiskā centra iekļaušanu Eiropas mantojuma zīmes vietu sarakstā.

Horvātijas pilsētā Krkā no19.­-20. oktobrim notika 15. Starptautiskā Eiropas kultūras tūrisma konference, kuras tēma šogad - “Eiropas tūrisma atsākšana, izmantojot kultūras mantojumu un digitalizāciju”.

Kopā ar konferenci jau desmito reizi notika “Ilgtspējīga kultūras tūrisma galamērķa” apbalvošanas ceremonija. Šajā gadā balvas tika pasniegtas piecās nominācijās:

    1. Sadarbība starp muzejiem un kultūras mantojuma vietām

    2. Viduslaiku mantojums un arheoloģija

    3. Digitalizācija ilgtspējīgā kultūras tūrismā, ceļā uz viedajiem galamērķiem

    4. Starptautiskais tematiskais tūrisms, iekļaujot Eiropas kultūras ceļus

    5. Eiropas mantojuma veicināšana jaunatnei

Jāatzīmē, ka nominācijā Viduslaiku mantojums un arheoloģija, augstāko atzinību saņēma Raunas viduslaiku pils – par paveikto pils saglabāšanā, izpētē un iekļaušanā mūsdienu notikumu apritē.

Piešķirot valdes atzinības balvu Turaidas muzejrezervātam, ECTN ģenerālsekretārs Manos Vougioukas savā uzrunā atzīmēja, ka vairāki organizācijas dalībnieki ir ceļā, lai iegūtu Eiropas mantojuma zīmi un šobrīd jau ECTN var lepoties ar pirmo dalībnieku, kas šo augsto novērtējumu ir saņēmis. Objektiem, kam piešķirta Eiropas mantojuma zīme, ir svarīga nozīme mūsdienu Eiropas veidošanā. Eiropas mantojuma zīmei ir dažas atšķirības no UNESCO pasaules mantojuma saraksta. Tās objekti iedzīvina Eiropas vēstījumu, tā pamatā esošo vēsturi un vērtības.

“Ilgtspējīga kultūras tūrisma galamērķa” balvu ECTN organizē sadarbībā ar Europa Nostra, Eiropas ceļojumu komisiju un NECSTour, kā arī to atbalsta Eiropas arheologu asociācija, organizācija Interpret Europe un ReInHerit Horizon 2020. Šī sadarbība vairāku organizāciju starpā aizsākās jau 2018. gadā, kā ieguldījums Eiropas kultūras mantojuma gada kontekstā, un ir turpinājusies sekmīgi arī sekojošajos gados.

Uzziņai:

    • 2022. gada 13. jūnijā svinīgā apbalvošanas ceremonijā Turaidas muzejrezervāts saņēma Eiropas mantojuma zīmi, kas tika piešķirta Turaidas vēsturiskajam centram.

    • ECTN ir starptautiska asociācija, kas dibināta 2009. gadā Briselē. Tā ir Eiropas sadarbības platforma kultūras tūrisma attīstībā un popularizēšanā. ECTN aktīvi darbojas ES projektu ietvaros, iesaistot partnerus, iepazīstinot ar labās prakses piemēriem un nodrošinot jaunas iespējas sadarbībai. ECTN ir pārstāvētas – Albānija, Bulgārija, Grieķija, Gruzija, Horvātija, Kipra, Latvija, Lielbritānija, Melnkalne, Polija, Portugāle, Rumānija, Serbija, Spānija un Zviedrija (Gotlande). Asociācijā piedalās gan atsevišķas institūcijas, gan reģionālās apvienības, universitātes, pētnieciskie institūti, gan nevalstiskas organizācijas. Kā biedrs no Latvijas ECTN jau vairākus gadus darbojas Vidzemes Tūrisma asociācija, kuras sastāvā ir arī Turaidas muzejrezervāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82397699sec.