Siguldā uzcelts viens no lielākajiem sniegavīriem pasaulē

Siguldā, Svētku laukumā izveidots sniegavīrs, kuru var uzskatīt par vienu no pasaulē lielākajiem sniegā veidotiem sniegavīriem. Tā ir unikāla akcija, kas Siguldas novadā notiek pirmoreiz. Sniegavīrs pārsniedz iecerētos 5,5 metrus, un bez cepures ir 7 metrus liels.

Ideja par tā gatavošanu radusies pēc aktīvu siguldiešu aicinājuma, lai akcentētu 2006. gadā notikušās Latvijas I Ziemas olimpiādes simbolu un gatavotos II Ziemas olimpiādei šā gada martā.

Sniegavīrs ir apskatāms Svētku laukumā. To skatīt varēs visu ziemu, jo februārī un martā Siguldā norisināsies arī starptautiskās distanču slēpošanas sacensības „Skandināvijas kauss”, Tautas slēpojums, „Siguldas kauss” kalnu slēpošanā, kā arī 5. martā tiks atklāta II Ziemas olimpiāde, kas pulcēs sportistus no visas Latvijas.

„Pateicoties tādām unikālām akcijām un siguldiešu entuziasmam, veidojot Kamaniņu un Bobsleja trasi, Aerodium, augsta līmeņa kalnu un distanču slēpošanas trases, piedzīvojumu parkus „Mežakaķis”, „Tarzāns” un daudzām citām iniciatīvām, Sigulda veidojas par Baltijas aktīvās atpūtas centru,” sniegavīra akciju un gaidāmos notikumus šoziem Siguldā komentē Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Ideju rosinājis Jānis Lazdāns, aktīvs siguldietis, orientēšanās un distanču slēpošanas sporta veidu pārstāvis. Pašvaldības aicinājumam atbalstīt akciju, pievienojušies arī mākslinieks Elmārs Gaigalnieks, Olimpiskā sporta centra „Sigulda” direktors Jānis Ciaguns, SIA Ramirent un Siguldas novada Jauniešu dome.

Sniegavīrs ir izveidots uz speciāli izgatavota karkasa, appūšot to ar sniegu un tad veidojot kā skulptūru.

Atgādinām, ka 2005.gadā Siguldā notika Latvijas I olimpiāde. Olimpiādes logo bija sniegavīrs, kas brauc ar slēpēm no kalna. Tā autors – mākslinieks Indulis Martinsons to veidoja pēc Siguldas Mākslas skolas audzēknes Madaras Akmentiņas zīmējuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Alūksnes TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57457495sec.