Siguldā atzīmēs novada svētkus

Vasara Siguldas novadā tradicionāli aizsākas ar Siguldas novada svētkiem „Citādā Sigulda”, kas norisināsies no 28.-30.maijam, aicinot jautri un radoši pavadīt brīvdienas, jo aizvien vairāk pasākumu apmeklētāji tiecas pēc citas pieredzes, emocionālā pārdzīvojuma.

Lielākā daļa novada svētku aktivitāšu piedāvājumu, būs kaut kas unikāls un pirmreizīgs. Koncertzālē ”Baltais flīģelis” 28.maijā notiks programma „Alternatīvais flīģelis”, kas piedāvās cita stila mūziku savienojumā ar mākslu. Koncertzālē un uz „Baltā flīģeļa” terases uzstāsies grupa The Shin /Gruzija,Vācija/, bet Olgas Žitluhinas dejas kompānija un grupa „Dzelzs vilks” apvienosies izrādē „Un atkal par to pašu”. „Alternatīvā flīģeļa” noslēgumā - programma „Nakts gaitas” J.Pelše /pozitīvs harmonijs/, Dj Monsta, P.Brīniņš/video/. Pasākuma laikā koncertzāles galerijā būs skatāmas Patrīcijas Brektes gleznas un Jāņa Novika, Anša Dobičina tēlniecība.

Tradicionālais Siguldas novada svētku gājiens sāksies sestdien, 29.maijā plkst.19.00 no dzelzceļa stacijas un virzīsies līdz Krišjāņa Barona piemineklim. Kā ierasts, gājienā piedalīsies novada iestādes, uzņēmumi, sabiedriskās organizācijas un domubiedri.

Pēc gājiena Siguldas evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks virtuozā ērģelnieka un savdabīgā komponista Ata Stepiņa, perkusionista Edgara Stepiņa un saksofonista Arta Gāgas koncerts, bet Siguldas pilsdrupu estrādē notiks nu jau otrais pasaulē vienīgais Švāģer’ mūzikas festivāls, kurā piedalīties grupas „Labvēlīgais Tips”, „Ufo grupa”, duets „Karakums” un „2 Old Babes”.

Novada svētku pasākumi iecerēti ne tikai novada centrā - 28.maijā Mores kultūras namā notiks Mores pamatskolas audzēkņu koncerts „Raibais skolas gads” un 30. maijā Allažu tautas namā aicinās tradicionālais pašdarbības kolektīvu sezonas noslēguma koncerts “Ceļojums”.

Dažādojot pilsētvides iespējas ģimenēm un attīstot ģimeniskās vērtības, svētdien, 30.maijā, svētku organizatori piedāvā alternatīvas brīvā laika pavadīšanai. Svētku programma veidota tā, lai veicinātu radošas izpausmes visās tās formās: mūzikā, dejā, drāmā, kino, dzejā, radošās mākslās un noformējuma formās.

Svētku ietvaros notiks arī tradicionālais skrējiens Turaidas pils tornī, Ģimeņu sporta diena, izglītojoši un interaktīvi pasākumi, radošās darbnīcas mazajiem un lielajiem, ielu basketbola sacensības, sabiedrībā pazīstamu cilvēku mantu izsole un visiem tik iemīļotās atrakcijas, tirdziņi, kā arī īsts svētdienas pikniks Svētku laukumā.

Svētku ietvaros savas prasmes Kūku festivālā rādīs Latvijas labākie kūku meistari. Tā ietvaros izcepsim rekordlielu kūku Siguldas novada logo formā.

Rūpējoties par apkārtējās vides tīrību, zaļo dzīves veidu un atkritumu šķirošanu, Pirmoreiz Latvijas Zaļais punkts aicina uz Ekspedīciju stafeti ar fotografēšanas, sacensību un piedzīvojumu elementiem.

Svētdien Siguldā notiks arī Otrie Ritma svētki, piedāvājot gan pārsteidzošus ritma priekšnesumus uz skatuves, gan iespēju līdzdarboties instrumentu veidošanas darbnīcā un sitamo instrumentu apmācību meistarklasēs. Ritma svētku noslēgumā uz skatuves tiks aicināti Siguldas jaunieši kopā ar pieredzējušiem māksliniekiem, lai uzstātos ar oriģinālu, svētkiem veltītu priekšnesumu.

Ekstrēmo sportu cienītāji tiek aicināti uz Kamaniņu un bobsleja trasi, kur notiks sacensības velo nobraucienā - Red Bull Road Rage.

Siguldas novada svētki noslēgsies 30.maijā plkst.18.00 ar koncertu Siguldas pilsdrupu estrādē „Spēle labirintā”. Latviešiem šis ir īsto lēmumu, īstās izvēles un pareizā ceļa meklējuma laiks. Dzīve – kā spēle labirintā. Labirints – tas ir sazarots iespēju lauks, kurā uzdrīkstoties, mainot, pasmaidot pašiem par sevi un radoši riskējot, mēs atrodam pareizo virzienu labākai rītdienai! Koncertuzvedumā piedalīsies grupas „Dzelzs vilks” un „Vēja radītie”, Liene Bronuša – Candy, Siguldas zvaigžņu koris, Siguldas novada deju kolektīvi , folkloras kopas, Siguldas Mākslu skolas Mūzikas nodaļas ritma grupa, konkursa Siguldas „Jauniešu Mis& Misters” dalībnieki un Siguldas tautas teātris. Koncertu vadīs Ltvijas Nacionālā teātra aktieri, režisore - Ilze Jakubovska.

Uz tikšanos Siguldas novada svētkos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07959294sec.