Siguldā iespēja aplūkot izstādi Turi acis fokusā!

20.01.2011 plkst. 17:30 ikviens tiek laipni aicināts uz Siguldas Bērnu un jauniešu interešu centra Foto kluba jauniešu fotogrāfiju izstādes Turi acis fokusā! jeb paralēlā Sigulda atklāšanu Siguldas pilsētas kultūras nama mazajā zālē.

Izstādes nosaukums ir izteikts aicinājuma formā, proti – Turi acis fokusā! Tas ir aicinājums būt radošam, uzmanīgam, atvērtam. Katrs kluba dalībnieks izstādē piedalīsies ar trīs fotogrāfijām, kopumā tas būs 40 fotogrāfiju stāsts – interesants, negaidīts, pārsteidzošs!

Izstādes atklāšana notiek janvāra vidū – laikā, kad svētki nupat kā aizvadīti, ārā valda sastingums un aukstums, cilvēkiem aizvien vairāk pietrūkst dabas atmodas, Saules enerģijas, mīlestības. 20. janvāris ir arī Barikāžu atceres diena, laiks, kuru atceramies kā Latvijas cilvēku vienotības visaugstāko punktu. Jaunieši, kuri piedalās izstādē, 1991. gadā vēl nebija nākuši pasaulē vai bija pāris gadus veci, tā ir jau nākamā siguldiešu paaudze. Tomēr viņu vecāki un vecvecāki tur bija, piedalījās un piedzīvoja, atstājot savos bērnos atspulgus, atmiņas, sajūtas un nospiedumus arī par šo laiku. Tas viss veidojis jau šīs nākamās siguldiešu paaudzes piederības, patriotisma un mīlestības gēnu.

Siguldas Bērnu un jauniešu interešu centra Fotoklubs darbojas kopš 2010. gada februāra. Ideja par tā dibināšanu domubiedru pulciņam radās pēc tam, kad jauniešu grupa Iniciatīvu centrā «Mērķis» apsprieda jautājumu par to – kas šobrīd jauniešiem būtu vispieprasītākais, kādas nodarbības turpmāk vajadzētu attīstīt. Pavasarī interešu izglītības nauda jau bija sadalīta, tādēļ kluba darbība sākotnēji tika balstīta uz entuziasma pamata, aicinot uz tikšanās reizēm Siguldā pazīstamus fotogrāfus – pirmo gaisa balonu pilotu Latvijā Gunāru Dukšti, «Rīgas Apriņķa Avīzes» fotogrāfu Aivaru Lapiņu, mākslinieci Lindu Rūķīti - Artemoviču, fotogrāfu Oskaru Briedi, kuri jauniešiem stāstīja par savu pieredzi un demonstrēja savas fotogrāfijas. Jau martā tika apstiprināti kluba statūti un reģistrēta biedrība, kuras mērķis ir pulcināt kopā domubiedrus, veicināt jaunu zināšanu un ideju gūšanu, attīstīt jauniešu spējas fotomākslā, organizējot plenērus, foto projektus, izstādes, fotoizstāžu apmeklēšanu, biedrošanos ar foto entuziastiem. Novada svētku laikā sadarbībā ar fotogrāfu Oskaru Briedi tika noorganizēta pirmā izstāde, un jūnijā interešu izglītības programmu konkursam iesniegta programma. Tā tika atbalstīta, piešķirot finansējumu pedagoga piesaistei, un kopš septembra beigām klubu vada Agita Zālīte sadarbībā ar Siguldas fotogrāfu Albertu Linartu.

Šobrīd klubā darbojas 14 jaunieši vecumā no 11 līdz 22 gadiem, kuri uz nodarbībām pulcējas Siguldas Bērnu un jauniešu interešu centra telpās Poruka ielā 11 otrdienās no plkst. 18:15. Šajā laikā analizēti un pētīti labākie fotogrāfiju paraugi, gūtas pirmās prasmes un iemaņas darbā ar fotošopu (Photoshop), apmeklēta Fotoakadēmija, jo jauniešiem ir liela interese par analogās fotogrāfijas apgūšanu, un arī sagatavota izstāde, kurā kluba dalībnieki centušies paskatīties uz Siguldu no cita skatu punkta, tvert paralēlo Siguldu – cilvēkus, lietas un vietas, kuras pastāv mums līdzās, bet, ikdienas gaitās ejot, bieži vien paliek nepamanītas.

Fotogrāfijas ir subjektīvas, individuālas, personiskas. Tomēr nav kopīgā, ja nav personiskā. Caur sevi, caur saviem draugiem, ģimeni, sētu, pagalmu, ielu, pilsētu, novadu nonākam līdz kopībai – līdz Latvijai, līdz mūsu valstij.

Mūzikas grupai «Hospitāļu iela» ir dziesma, no kuras vārdiem izraudzīts izstādes nosaukums Turi acis fokusā!. Mēs divatā ar Tevi – Sigulda! Un pēc tam jau – visi kopā!

«Putni lido prom

un es nezinu

kad tie atgriezīsies

vai tie kādreiz

šurpu turpu pārstās

un ar mani, ar mani iepazīsies

un es jau arī

izmisīgi gaidu pavasari

uzdāvini man kaut ko

skaistu ja vari

citādi pelēkie

pārvilks man svītru pāri

turi savas acis fokusā

es arī darīšu tā

un šovakar mēs

ar tevi divatā»

Izstādi organizē Siguldas Bērnu un jauniešu interešu centrs sadarbībā ar Siguldas pilsētas kultūras namu.

Izstāde atvērta Siguldas pilsētas kultūras nama mazajā zālē no 20.01. - 18.02.2011:

darba dienās no plkst. 10:00 - 20:00

svētdienās no plkst. 11:00 - 13:00

sestdienās – slēgta.

Ieeja – bez maksas


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71737003sec.