Siguldas tūrisma centram jauna adrese

Sestdien, 2012. gada 1. septembrī, atjaunotajā Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā, Ausekļa ielā 6, tika atklāts Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs (TIC), kurš līdz šim atradās Raiņa ielā 3. Viens no ievērojamākajiem Latvijas tūrisma centriem, pateicoties dzelzceļa stacijas ēkā un apkārtnes teritorijā veiktajiem rekonstrukcijas darbiem, ieguvis mūsdienīgas un atbilstošas telpas novada viesu sagaidīšanai.

"Turpmāk tūristu ērtībām kalpos 70 kvadrātmetru plašas telpas, kurās, sadarbībā ar arhitektūras un dizaina studijas "Sampling" ekspertiem, radīts atraktīvs un mūsdienīgs interjers," informē Siguldas tūrisma attīstības aģentūras direktore Laura Konstante.

Centra interjera autori ir beļģu arhitekts un urbānists Mantena Devrīnta un latviešu arhitekte un dizainere Lienes Jākobsone. Kā telpu plānojumā, tā iekārtojumā ņemta vērā ideja par daudzfunkcionalitāti un interjers veidots tā, lai spētu pielāgoties dažādām aktivitātēm un notikumiem.

Jaunajā tūrisma informācijas centrā atraktīvā veidā tiks eksponēti gan Siguldas suvenīri, gan informatīvie materiāli. Stilistiski interjers iemieso jaunākās dizaina tendences, kas organiski apvieno amatniecības darinājumus un industriālas dabas risinājumus, vietām radot pat  "dari pats" efektu (DIY - do it yourself - redakcijas piezīme). Tāpat mūsdienīgais telpu risinājums piedāvās apmeklētājiem dažādas ekspozīcijas, no kurām pirmā būs izstāde par unikālo vēja tuneli "Aerodium".

Ņemot vērā Siguldas un apkārtnes tūrisma tradīcijas, un aktīvu pašvaldības aģentūras iesaistīšanos tūrisma piedāvājuma attīstībā un popularizēšanā, vienuviet tiks izvietots arī "Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera birojs".

Tūrisma informācijas centrs atrodas jaunajā Siguldas dzelzceļa stacijas ēkā, kas kopā ar stacijas laukumu pēc vērienīgiem remontdarbiem tika atklāta 2012. gada 1. septembrī. Stacijas ēkā turpmāk atradīsies ne tikai dzelzceļa stacija, bet arī autoosta, uzgaidāmās telpas, labierīcības un Pašvaldības policija. Jaunas, plašākas aprises ieguvis arī dzelzceļa stacijas laukums, kur izbūvētas paaugstinātas zaļās terases, mūsdienīga sausā strūklaka, kā arī jaunais Laimas pulkstenis. Stacijas laukuma objekti apgaismoti ar spuldžu diodēm, kas izgaismo laukumu. Laukuma vidū ir izbūvēts elektrības pieejas punkts, lai Ziemassvētku laikā varētu uzstādīt lielo svētku egli.

Vairāk informācijas par Siguldas TIC interneta vietnē www.sigulda.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65096903sec.