Smelies prieku Turaidā! - Vasaras sezonas atklāšana

Atklājot vasaras sezonu, 1. maija pēcpusdienā, Turaidas muzejrezervāts aicina ģimenes ar bērniem, apmeklēt Turaidas vēsturisko centru, lai kopīgi piedaloties Izziņas spēļu darbnīcās, iepazītu vēstures stāstus par Gaujas lībiešiem, Turaidas mūra pils īpašo celtniecības materiālu mālu, izzinātu muižas kalēja amatu un pieskandinātu Dainu kalnu, izdziedot un ieklausoties pavasara prieka dziesmās. Laikā no 13.00 līdz 17.00 būs iespēja piedalīties interaktīvās izglītojošajās spēlēs, kas atklās daudzveidīgo kultūras mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā.

Pulksten 13.00  – "Kas ir Gaujas lībieši?" ekspozīcijā "Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē"

Kas ir Gaujas lībieši? Kāda bijusi lībiešu valoda, dzīvesveids, kādas bijušas viņu vērtības un kas no līvu kultūras saglabājies līdz mūsdienām? Caur spēles tēliem to varēs izzināt dārznieka mājā, iesaistoties seno līvu sanāksmē, lai pieņemtu svarīgus lēmumus nākotnei.

14.00 – 16.00 – Izkal dāvanu muižas smēdē!

Turaidas kalējs Andris Ščeglovs gaidīs jūs smēdē, lai iedrošinātu un palīdzētu izgatavot pašam sev dāvanu, izkaļot to ar kalēja darbarīkiem!

15.00 - Ienāc tautasdziesmu pasaulē Dainu kalnā! – pulcēšanās pie ieejas Dainu kalnā

Dainu kalnā izvietotas tēlnieka Induļa Rankas veidotās skulptūras, kas stāsta par tautasdziesmās atklātajām vērtībām un dzīvesziņu. Piedaloties spēlē, būs iespēja uzzināt, ko vēsta akmens skulptūras, klausīties un dziedāt latviešu tautasdziesmas, iet rotaļās, minēt mīklas un sacerēt jaunas dainas, kopīgi gūstot enerģiju dabas spēku caurstrāvotajā Dainu kalnā.

16.00  - No kā būvēta Turaidas pils?- Turaidas pils pagalmā

Turaidas pils pagalmā būs iespēja uzzināt, kuri ir senākie Turaidas mūra pils ķieģeļi, kā māla būvmateriāli izmantoti viduslaikos un pašiem būs iespēja izgatavot jaunus ķieģeļus, izmantojot īpašas koka formiņas.

Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties orientēšanās spēlē "Tūkstošgades stāsts", kļūstot par pētnieku, pēc norādēm meklējot īpašus objektus un priekšmetus Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijās un pārbaudot savu atjautību un erudīciju vēstures norisēs. Orientēšanās spēles uzdevumus izsniegs Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā. Pils pagalmā būs iespēja mācīties šaut ar loku, bet vērot pavasara atnākšanu varēs dodoties pastaigās pa dabas takām vai lūkojoties Gaujas senielejā no Turaidas pils Galvenā torņa skatu laukuma.

Sveicot visus ar tūrisma vasaras sezonas sākumu, 1. maijā ieejas biļetes Turaidas muzejrezervātā būs ar akcijas atlaidi - ziemas sezonas cenā. Smelies prieku Turaidā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41759396sec.