Siguldas Novada svētku laikā plašs kultūras notikumu piedāvājums, muzikāli pārsteigumi un balle

No 2015.gada 29.maija līdz 31.maijam norisināsies Siguldas novada svētki "Sigulda – aizrautības dārzs". Novada svētku laikā norisināsies mākslas, mūzikas un sporta pasākumi, sniedzot iespēju ikvienam novadniekam iesaistīties svētku notikumos.

Piektdien, 29.maijā no plkst.18.00 – 24.00, Siguldas dzelzceļa stacijas laukums par godu Siguldas novada ID karšu 4 gadu jubilejai, pārvērtīsies par aizraujošu svinēšanas dārzu, kuru kuplinās Siguldas novada uzņēmēju prezentācijas un ID karšu jubilejas piedāvājumi, bet mazos pasākuma apmeklētājus iepriecinās mīmi un Jauno Jātnieku skola.

Viesos pie Siguldas uzņēmējiem novadniekus aizvedīs "Mazā apļa" spēle, kuras laikā pasākuma apmeklētājiem būs jāsavāc zīmodziņi no novada uzņēmējiem. Spēles laimīgais uzvarētājs ar ģimeni varēs ceļot ar "Mile auto" sarūpēto "Citroen" automašīnu brīvdienās uz atrakciju parku "Lotes zeme" Igaunijā.

Pasākuma laikā būs iespēja vērot Siguldas novada jauniešu sagatavotu preformanci. Šovs "Ielu romance" ir mūsdienīga jauniešu veidota un interpretēta kustības un mūzikas performance, kas balstīta uz "Turaidas rozes" stāsta motīviem. Priekšnesums sevī atspoguļo un popularizē Siguldas aktīvo jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, riteņbraucēju, ielu vingrotāju, hip hop dejotāju kreatīvu apvienojumu. Šogad šovā paredzēti līdz šim Siguldā neredzēti dejas elementi uz vertikālas plaknes, kas ļaus skatītājiem stāstu izjust pa visam jaunā dimensijā. Šova tapšanā iesaistīti vairāk nekā 60 jauniešu no Siguldas novada, tostarp arī Jaunrades centra elektroniķi, kas izveidojuši inovatīvu LED lampiņu kleitu, kurā arī tiks iesākts šovs.

Pasākumā noslēgsies balsošanas kampaņa "Siguldiešu mīlētākie uzņēmumi 2015", kuras ietvaros tiks paziņoti tie 10 uzņēmumi, kuri būs saņēmuši visvairāk balsošanas žetonu.

ID karšu 4 gadu jubilejas nakts piedāvās arī krāšņus muzikālos priekšnesumus no grupām "MMD", "The Coco’nuts", "De Temps" un "Manta".

Pēc pasākuma – plkst.21.00, 22.00, 23.00 un 24.00, kursēs bezmaksas autobuss "S!GULDIEŠI BRAUC" (maršruts Siguldas autoosta – Institūts – Kaķīškalns – Siguldas autoosta).

Sestdienas, 30.maija Siguldas Novada svētku programmu plkst.12.00 dzelzceļa stacijas laukumā iesāks preču zīmes "Radīts Siguldā" atklāšanas pasākums. Zināms, ka Siguldas novadā aizrautīgo iedzīvotāju īpatsvars ir augstākais Latvijā. Tāpēc preču zīme "Radīts Siguldā" apvieno novada uzņēmēju aizrautību, ļaujot ar lepnumu atzīmēt Siguldas kartē katra uzņēmuma mājvietu.

Tāpat no plkst.12.00 starts tiks dots abām Siguldas novada uzņēmēju iepazīšanas spēlēm "Mazais aplis" un "Lielais aplis". Galvenā balva "Mazajam aplim" ir brīvdienas ģimenei Igaunijas atrakciju parkā "Lotes zeme" ar "Mile auto" sarūpēto "Citroen" automašīnu, savukārt "Lielā apļa" uzvarētājam – ceļojums ar "Tallink" kuģi visai ģimenei uz Astrīdas Lingrēnas muzeju "Junibacken" Stokholmā.

Pasākuma laikā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā novadniekus pārsteigs Pop-up stacijas bufete, kurā Siguldas novada ēdināšanas nozares pārstāvji piedāvās uzkodas un ēdienus, bet visas dienas garumā pasākuma apmeklētājus ar dziesmām, dejām un citiem priekšnesumiem priecēs Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi.

No plkst.18.30 dzelzceļa stacijas laukumā sāksies novadnieku pulcēšanās svētku gājienam.

Pēc Novada svētku gājiena, kas plkst.19.00 sāksies Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un dosies līdz Livonijas ordeņa Siguldas pilij, plkst.20.00 sāksies Siguldas Novada tradicionālais svētku noslēguma koncerts "Svētku dārzs", kura stāsts veidots kā viegls, iedvesmojošs, patriotisks, reizēm ar smaida garšu par mūsu svētkiem, svinēšanas ieradumiem, vērtībām, stereotipiem, rāmjiem, kurioziem un, protams, par mīlestību pret mūsu S!GULDU – AIZRAUTĪBAS DĀRZU!

Noslēguma koncertā svētku dārznieku lomā iejutīsies Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi un viesi – šī gada aktuālās Raiņa un Zelta zirga tēmu izspēlēs Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi "Vizbulīte", "Siguldietis" un deju grupas "Step by Step" un "Gundega". Tiks sveikts Siguldas Dzejas dienu nosaukuma konkursa "Sauc Dzejas dienas vārdā" uzvarētājs.

Kopā ar Siguldas novada jaunajām ģimenēm, "Siguldas novada Cālis 2015" titula ieguvēju Tiju Pecholcu, vokālas studijas "Siguldiņa" dziedātājiem un dziesminieku Kārli Kazāku svinēsim jauno siguldiešu asnu uzdīgšanu.

Allažu pagasta deju kolektīvi "Ķimenīte", "Ķimelītis", senioru dāmu deju kopas "Sniegaroze", "Preilene" un "Dāmītes", kā arī "Vizbulītes" jaunieši un Siguldas novada Zelta pāri izdejos dzīves salapošanas svētkus – kāzas.

Folkloras kopa "Senleja" kopā ar "Vizbulītes", "Siguldieša", "Ķimenītes", "Ķimelīša" un "Gundegas" dejotājiem uzburs ziedēšanas nakts maģiju – līgo stāstā, kurā sev neierastā ampluā izpaudīsies arī mūsu olimpieši.

Koncerta kulminācijā novāksim mūsu Siguldas aizrautības dārza ražu, uzklausot Siguldas novada Domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica svētku iedvesmas vārdus un Siguldas himnu "Zied ievas Siguldā" grupas "Bellaccord" izpildījumā.

Pēc svētku koncerta plkst.21.30 novadnieki tiek aicināti uz balli, kurā spēlēs grupa "Bellaccord" un "Radio 7" DJ.

Svētdien, 31.maijā, novadniekus uz kopīgām brokastīm aicina Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics – Siguldas pils kompleksā no plkst.10.30 līdz 12.00 bērniem būs pieejamas atrakcijas un radošās darbnīcas, savukārt tiem, kas svētdienas rītu vēlas sākt nesteidzīgi, pie Siguldas Jaunās pils būs iespēja baudīt nesteidzīgas sarunas, brokastu kafiju un paša mēra ceptas pankūkas. Pasākumā no plkst.11.00 – 11.45 muzicēs jauno siguldiešu grupa "Neon Saturdays". Pasākuma apmeklētājiem būs pieejama arī papīrmākslas darbnīcas "Viktora vēstules" radītā Siguldas pilsmuižas pasta stacija un izstāde "Siguldas vēsture pastkartēs".

Plkst. 12.00 Siguldas pilsdrupu estrādē sāksies Mazie Siguldas novada deju svētki, kuros divdesmit astoņās dejās Siguldas novada izglītības iestāžu dejotāji izdejos XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerta "Līdz varavīksnei tikt" repertuāra dejas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48392415sec.