Baltijas labākā vīnziņa godu iegūst Latvijas pārstāvis

Rīgā aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Baltijas labākā vīnziņa konkursā "Vana Tallinn Grand Prix 2019" triumfēja Latvijas pārstāvis Kaspars Reitups, aiz sevis otrajā vietā atstājot vīnzini Ketri Leis no Igaunijas.

Labāko vīnziņu trijniekā iekļuva vēl viens Latvijas pārstāvis Ņikita Zaičenkovs, kurš sacensībās izcīnīja godpilno trešo vietu. Bet par labāko jauno vīnzini Baltijā šogad tika atzīts Kristijonas Valančiūnas no Lietuvas. Vana Tallinn ir prestižākais starptautiskais vīnziņu konkurss Baltijas valstīs, kas šogad tika rīkots jau četrpadsmito reizi.

"Uzdevumi šī gada konkursā, īpaši pusfinālā, bija ļoti grūti un konkurenti - spēcīgi, tāpēc būt atzītam par uzvarētāju ir liels gods. Konkursa fināls bija ļoti dinamisks, taču bija disciplīnas, kurās nācās demonstrēt arī ikdienas darba iemaņas – komunikāciju un saskarsmi ar viesiem, tāpēc laiks uz skatuves sagādāja lielu baudu un burtiski lidoja. Konkursam nopietni gatavojos un ir liels prieks, ka tas ir atmaksājies. Mans nākamais lielais mērķis ir Latvijas pārstāvēšana Eiropas čempionātā 2020. gadā Kiprā," saka Kaspars Reitups.

Baltijas valstis konkursā tika pārstāvētas ar trim pretendentiem no katras valsts, papildus bija pieaicināti konkursanti no Dānijas, Zviedrijas un Polijas. "Vana Tallinn Grand Prix 2019" laikā, tika noskaidrots arī Baltijas labākais jaunais vīnzinis. Konkurss ilga divas dienas, un to laikā vīnziņiem bija jādemonstrē savas iemaņas un zināšanas gan teorētisko, gan praktisko uzdevumu pārbaudījumos. Baltijas labākais vīnzinis tika izvēlēts no četriem finālistiem, kuri konkursa noslēguma dienā sacentās, sniedzot ieteikumus dažādu vīnu un ēdienu saderībā un servēšanā, un demonstrēja vīna dekantēšanas un pasniegšanas iemaņas. Bija arī jāapliecina savas teorētiskās zināšanas jautājumu un atbilžu kārtā un prasmes ne vien vīna, bet arī dažādu valstu stiprināto dzērienu atpazīšanā un raksturošanā.

"Ik gadu konkursa latiņa tiek celta arvien augstāk gan konkursa norises, gan dalībnieku sagatavotības līmeņa ziņā. Nav šaubu, ka Baltijas vīnziņi šobrīd spēj līdzvērtīgi konkurēt gan ar profesionāļiem tradicionālajās vīna valstīs Spānijā, Francijā un Itālijā, gan pasaules vīnzinības čempionātos," saka konkursa žūrijas loceklis, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis.

Konkursu "Vana Tallinn Grand Prix" kopš 2006.gada sadarbībā ar Igaunijas, Latvijas un Lietuvas Vīnziņu asociācijām organizē AS "Liviko". Konkurss, kas nes leģendārā Igaunijas liķiera Vana Tallinn vārdu, savulaik izveidots, lai veicinātu atbildīgu alkohola lietošanas kultūru, kurā būtiska loma ir arī  profesionāliem vīnziņiem.

"Šāda konkursa rīkošana ir liels gods un atbildība, jo tas dod svarīgu pienesumu vīnzinības kultūras attīstībai Baltijas valstīs. Ir liels gandarījums gadu no gada konkursa dalībnieku vidū redzēt gan jau pieredzējušus profesionāļus, gan jaunas sejas, kas ir apliecinājums tam, ka vīnzinības kultūra Baltijas valstīs savu izaugsmi turpinās arī nākotnē," norāda SIA "Liviko" valdes loceklis Genādijs Kļepikovs.

Konkurss "Vana Tallinn Grand Prix 2019" šogad notika divas dienas, 18. un 19.oktobrī. Pērn konkurss norisinājās Igaunijā, kur saspringtā cīņā Grand Prix titulu ieguva Ronalds Pētersons no Latvijas. Otro vietu pērn ieguva Martynas Pravilonis no Lietuvas, bet trešā palika Ketri Leis no Igaunijas.

Par AS "Liviko"

1898. gadā dibinātais uzņēmums AS "Liviko" ir augstākās kvalitātes alkoholisko dzērienu ražotājs ar 118 gadu vēsturi un pieredzi. Gadu gaitā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā  uzņēmums izveidojis efektīvus izplatīšanas un vairumtirdzniecības tīklus, kas piedāvā klientiem ne vien labāko savās rūpnīcās saražoto produkciju, bet arī importētus dzērienus no starptautiski atpazīstamiem ārvalstu zīmoliem. AS "Liviko" ir viens no trim lielākajiem alkoholisko dzērienu ražošanas un tirdzniecības uzņēmumiem Baltijas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49208307sec.