Izstrādāti drošības nosacījumi sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem

Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Slimību profilakses un kontroles centru sagatavojusi Veselības drošības vadlīnijas ēdināšanas uzņēmumiem.

Drošības nosacījumi sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem:

Restorānos, kafejnīcās un citās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs un bāros gan iekštelpās, gan ārtelpās ir jāturpina ievērot vispārpieņemtās epidemioloģiskās prasības – telpu un virsmu regulāru dezinfekciju, kā arī distancēšanas prasības starp cilvēkiem un galdiņiem 2 metri, 2 personas pie galdiņa (izņemot ģimeni, vienas mājsaimniecības locekļus). Maksimāli pieļaujamais apmeklētāju skaits ēdināšanas zālē tiek noteikts, ievērojot, ka vienam apmeklētājam tiek atvēlēti vismaz 4m2 no kopējās ēdināšanas zāles platības.

Vasaras sezonā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi nereti gan ikdienas darbību, gan pasākumus organizē ārtelpās (vasaras terasēs, utt).

Restorāna un citu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu darbībā ārtelpās jāievēro distancēšanās starp cilvēkiem un galdiņiem 2 metri, 2 personas pie galdiņa un dezinfekcijas prasības. Ja pasākums un ikdienas darbība laikapstākļu ietekmes dēļ tiek pārcelta uz iekštelpām, tad nepieciešams ievērot laika ierobežojumu 3 stundas.

Nosacījums 25 personu vienlaicīga atrašanās un 3 stundu ilgums organizētos pasākumos iekštelpās un ārtelpās ir attiecināms arī uz banketiem, dzimšanas dienām, kāzām, bērēm un citiem šāda veida organizētiem pasākumiem. Ja vienlaicīgi notiek ikdienas darbība un organizēts pasākums, tad pasākumam ir jābūt organizētam atsevišķā telpā. Organizējot pasākumus, restorānam, bāram, kafejnīcai utml. iespēju robežās jānodrošina apmeklētāju uzskaite, lai būtu iespējams apzināt un brīdināt kontaktpersonas Covid-19 infekcijas gadījumā.

Viesu apkalpošanā gan iekštelpās, gan ārtelpās, gan pasākumos aicinām izmantot sejas maskas, ja nav iespējams nodrošināt 2 metru fizisko distanci vai nav izveidota barjera starp apmeklētāju un darbinieku (piemēram, izveidota pagaidu stikla vai plastikāta siena, izmantoti plastikāta vizieri darbiniekiem).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.17542982sec.