Saeima ļauj āra terasēm darbu sākt no 7. maija

Lai gan valdības pozīcija bija pret Latvijas restorānu un kafejnīcu āra terašu darba atsākšanu, Saeima 2021. gada 29. aprīlī galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas paredz no 7. maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem atļaut ēdināt ārtelpās, atbilstoši epidemioloģiskajām drošības prasībām.

“Paldies visiem Saeimas deputātiem gan no pozīcijas, gan opozīcijas, kuri aktīvi iestājās par to, lai tiktu novērsta netaisnība un ēdināšanas uzņēmumiem būtu iespēja no 7. maija epidemioloģiski droši apkalpot viesus ārā terasēs. Un paldies visiem 90, kuri balsoja PAR,” savā facebook vietnē raksta Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Paredzēts, ka pakalpojuma sniedzējiem būs jānodrošina sekojoši nosacījumi: pie viena galdiņa drīkstēs atrasties ne vairāk kā četras personas, neskaitot bērnus, un ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām; jānodrošina vismaz divu metru attālums starp galdiņiem; trauku komplektus katram klientam izsniedz atsevišķi; galdiņi pēc katra apmeklētāja jādezinficē; pakalpojumu drīkst sniegt ne agrāk kā plkst. 6 un ne vēlāk kā līdz plkst. 22. Pēc tam atļauts ēdienu izsniegt tikai līdzņemšanai. Tāpat ēdinātājam jānosaka atbildīgā persona, kas organizē noteikumos noteikto epidemioloģisko drošības prasību īstenošanu pakalpojuma sniegšanas vietā.

Ministru kabinets atkarībā no epidemioloģiskās situācijas varēs pieņemt lēmumu uz noteiktu laiku apturēt minēto pakalpojumu sniegšanu, vēsta Saeimas Preses dienests.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65812588sec.