Marta Mackeviča: Restorāna «Stage 22» svētku ēdienkarte – mazais garšu ceļojums

Marta Mackeviča, Travelnews.lv uzdevumā:

30 bildes

Vai šajā pirmssvētku laikā vēl nav izdevies noķert Ziemassvētku sajūtu? Vai vēlies doties ceļojumā, bet jāstrādā? Vai vēlies nobaudīt gardu, izsmalcinātu maltīti, bet negribas gatavot? Ja vismaz uz vienu no šiem jautājumiem, atbildēji apstiprinoši, Grand Hotel Kempinski Riga restorāna “Stage 22” svētku ēdienkarte būs perfekts risinājums. Vairāku kārtu vakariņas ar Ziemassvētku sezonas ēdieniem no dažādām pasaules valstīm ļaus doties ceļojumā viena vakara ietvaros. Arī Travelnews.lv redakcija devās šajā garšu ceļojumā un esam gatavi dalīties iespaidos.

“Viens, koduma lieluma zirgs”
Kā jau Ziemassvētkos iederas, ēdienkarte ir bagāta ar pārsteigumiem un komplimentiem no “Stage 22” saimnieka un galvenā šefpavāra Havjera Lopeza (Javier Lopez). Vakariņas sākas ar Amuse-bouche, kas ir „Gillardeau” austere. Starp citu, Amuse-bouche saskaņā ar Wikipēdijas teikto latviešu valodā būtu “viens, koduma lieluma zirgs”, bet vienkāršāk sakot, tas ir šefpavāra kompliments. Austere tiek pasniegta uz sāls spilventiņa ar īpašas mērces piedevu. Redakcijas novērojumi liecina, ka šādā veidā austere garšos gan patiesiem faniem, gan tiem, kas līdz šim nav bijuši ar austerēm “uz Tu”.

Meksika un Arktika vienā šķīvī
Uzkodā svētku ēdienkarte paredz Arktikas paliju ar citrusu marinādi, bietēm un mandarīnu biezeni. Krāsaini, koši un svaigi. Vienā uzkodā savijas krāsaini Ziemassvētki Meksikā (ēdiena krāsu palete rada šādas asociācijas) un atvēsinoši svaigas ziemas brīvdienas Arktikā.

3 ēdieni 1
Pamatēdienā ir iespēja izvēlēties – ērgļzivi ar selerijas sakni, foreles ikriem un safrāna bujabēzi vai pīli ar garšvielām, risotto ar meža sēnēm, foie gras un ziemas trifelēm. Travelnews izvēlējās pīli un jāsaka, ka šis ēdiens patiesībā bija trīs vienā, jo sātīgo risotto pavisam droši varētu baudīt arī atsevišķi, tāpat kā foie gras. Sātīgs, garšām bagāts pamatēdiens.

Par desertu labāk ir tikai divi deserti
Un Ziemassvētki jau nebūtu Ziemassvētki, ja aprobežotos tikai ar vienu desertu, tāpēc arī “Stage 22” šefpavārs piedāvāja gan Ziemassvētku kūku ar sarkano jāņogu un olu krēmu, kas bija lielisks saldo un skābo garšu apvienojums, gan Ziemassvētku cepumus un šokolādi, kas papildinājumā ar kafiju vai tēju kalpo kā lielisks maltītes noslēgums un punkts uz “i” tiem, kam vienmēr kārojas ko saldu. Travelnews redakcija ir pārliecināta, ka labāk par desertu var būt tikai divi deserti (zinām, ka daudzi mums piekritīs), tāpēc par šo lielas uzslavas šefpavāram.

Maltīte papildināta ar izmeklētiem dzērieniem
Papildus visam minētajam, svētku ēdienkarti papildina arī glāze dzirkstošā vīna maltītes sākumā un glāze vīna (sarkanā vai baltā) pie pamatēdiena. Reizē, kad restorānā viesojās Travelnews, bārmenis Oskars Vārenbergs cienāja ar paša gatavotu olu liķieri jeb Eggnog, kas ir tradicionāls Ziemassvētku dzēriens daudzās angliski runājošās valstīs. Gandrīz ikviens ir redzējis kādu amerikāņu Ziemassvētku filmu, kurā vecmāmiņa aizraujas ar šī dzēriena baudīšanu. Vakariņas “Stage 22” ir iespēja nogaršot šo leģendāro dzērienu.

Vakariņas ar skatu uz Ziemassvētkiem
Kopumā vērtējot vakariņas, jāsaka, ka tās patiešām uzbur svētku sajūtu, pamielo visas maņas, un, kas nav mazsvarīgi, neizcērt lielu robu budžetā (izmaksas ir 65 eiro no personas). Visu minēto vēl papildina lieliska atmosfēra, teicama apkalpošana un skats uz Ziemassvētku gaismās starojošo Rīgu un operu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48645306sec.