Iepazīsti zvaigžņotos ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumus

Neviens tā nemīl ātrās ēdināšanas uzņēmumu piedāvāto produkciju kā bērni. Jāatzīmē, ka amerikāņu šefpavāri cenšas iekarot hamburgeru un frī kartupeļu simpātijas. Viena no pēdējām amerikāņu gastronomijas tendencēm liecina, ka masveida ātrās ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartes sastāda valsts labākie šefpavāri.
Pēdējo desmit gadu laikā ASV ir parādījušies ne mazums „zvaigžņoto iekrietuvju”. Piemēram, vairāku prestižu godalgu ieguvējs Bobby Flay pavisam nesen Ņujorkā atklāja savu personīgo ātrās ēdināšanas uzņēmumu Bobby’s Burger Palace.
Savi ātrās ēdināšanas uzņēmumi jau pieder tādam Holivudas kulināram kā Wolfgang Puck, kā arī britam, Michelin zvaigznes īpašniekam Heston Blumenthal un spānim molekulārās virtuves ieviesējam Ferran Adria. Visi viņi ir ieviesuši savas virtuves brīnumu pieejamību ne tikai aristrokrātiem. Līdz ar to viņu „ātrajos” restorānos ļoti reti ēdieni maksā tikai vairāk kā 10 ASV dolāri.
Mūsdienu „zvaigžņu” ieskrietuvēs līdz ar to var nobaudīt arī visnotaļ veselīgus ēdienus. Piemēram, Čikāgas ātrās ēdināšanas uzņēmuma šefpavārs Rick Bayless gatavo meksikāņu stilā Frontera Fresco no svaigiem produktiem, un burgeru gaļas sagatvošanā izmanto grila gaļu, tāpat arī mērces tiek sagatavotas uz vietas.
Piemēram, Ņujorkā vienā no populārākajiem ātrās ēdināšanas kioskiem - Shake Shack, vispopulārākais ēdiens ir firmas Shack Burger ar amerikāņu sieru, tomātiem un zaļumiem, kā arī šokolādes-riekstu kokteilis.
Global Industry Guide veiktais pētījums ir parādījis, ka 2012.gadā pasaulē ātrās ēdināšanas uzņēmumi pelnīs gadā apmēram 130 miljardus ASV dolāru. Šī summa neatstāj vienaldzīgus pasaules vadošos šefpavārus, un jau drīzumā katrs sevi cienīgs šefpavārs uzskatīs, ka viņam ir jāatver kāds izsmalcināts restorāns, bet arī ir jābūt „ieskrietuvei” priekš ikviena labi un ātri paēst mīloša cilvēka.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Uzņēmumi


Sanatorium Belorus
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61150312sec.