Ir atklāts balsojums par īpašo Rīgas kokteili [1]

Ir atklāts balsojums par vēl vienu galvaspilsētas lepnumu – īpašo Rīgas kokteili

2011.gada 9.jūnija pievakarē ar skaļām ovācijām un augstu emocionālo pacēlumu noslēdzās konkursa „Rīgas kokteilis” pirmā kārta, un tika noteikti trīs labākie kokteiļi, kuri līdz pat jūlija beigām cīnīsies par to, kuram dzērienam turpmāk būs gods nest Rīgas īpašā kokteiļa vārdu. Līdz ar trīs finālistu noteikšanu „Baltijas Modes federācijas” prezidente Jeļena Strahova un mūziķis Roberto Meloni svinīgi atklāja publisko balsojumu.

Kopumā konkursā, kura mērķis ir radīt vēl vienu galvaspilsētas lepnumu – Rīgas īpašo kokteili, piedalījās 22 bārmeņi, un katrs no viņiem šim konkursam bija radījis jaunu dzērienu, kā vienu no sastāvdaļām izmantojot arī „Rīgas Melno balzamu”. Lai arī kokteiļa pagatavošanas laikā konkursa dalībnieki bija padomājuši par īpašiem tērpiem un šova elementiem, žūrija slēgtā balsojumā vērtēja tikai dzēriena garšas nianses un par trim labākajiem kokteiļiem atzina bārmeņa Andra Noreiķa, „Olympic Casino Latvia” bārmeņa Ivara Rutkovska un „T.G.I. Friday’s” bārmeņa Māra Gerāna radītos dzērienus.

Sveicot labāko kokteiļu autorus, „S.P.I. Distribution (Latvia)” mārketinga direktore Tatjana Voitenko norādīja: „Rīga nedrīkst atpalikt no lielākajām pasaules pilsētām, tādēļ tai ir nepieciešams ne tikai savs karogs, ģerbonis un pilsētas vēsturi un vērtības raksturojoši suvenīri, bet arī savs īpašais kokteilis. Latvijas labākie bārmeņi ir radījuši trīs lieliskus dzērienus, no kuriem ikviens var kļūt par Rīgas „oficiālo” kokteili. Taču tas ir tikai pussolis līdz īpašā kokteiļa ieviešanai, tādēļ aicinu sabiedrību būt atsaucīgai un nobalsot par savu favorītu – to kokteili, kuru ar lepnumu mēs varētu piedāvāt Rīgas viesiem.”

Radīt Rīgai vēl vienu īpašu vērtību – to aicināja arī „Rīgas Tūrisma attīstības biroja” direktors Gastons Neimanis, savukārt „Latvijas Bārmeņu federācijas” prezidents Raitis Akerblūms novēlēja, lai balsojumā uzvarējušais dzēriens kļūtu par labāko kokteili ne tikai Rīgā, bet visā pasaulē.

Līdz ar labāko kokteiļu noteikšanu un publiskā balsojuma atklāšanu kā pirmie žūrijas trīs izvēlētos dzērienus nobaudīja un savu balsojumu veica „Baltijas Modes federācijas” prezidente Jeļena Strahova un mūziķis Roberto Meloni. Viņi atzina, ka katrs kokteilis radot atšķirīgu noskaņu un ir piemērots dažādām situācijām, tomēr visos kokteiļos „Rīgas Melnais balzams” lieliski harmonē ar pārējām sastāvdaļām.

Savukārt citiem interesentiem nobaudīt trīs finālistu veikumu un nobalsot būs iespējams līdz pat 30.jūlijam vairākos Rīgas klubos un bāros. Labākā kokteiļa noteikšanas mehānisms būs pavisam vienkāršs – tas dzēriens, kurš būs ieguvis vislielāko balsu skaitu, kļūs par Rīgas īpašo kokteili un paliks izklaides vietu dzērienu kartēs vēl uz ilgu laiku. Konkrētāka informācija, kurās izklaides un atpūtas vietās varēs piedalīties speciālajās degustācijās un veikt balsojumu, būs pieejama: www.rigaskokteilis.lv un www.rigacocktail.lv.

Konkursu „Rīgas kokteilis” organizē „Latvijas Bārmeņu federācija” kopā ar AS „Latvijas Balzams” un alkoholisko dzērienu izplatītāju SIA „SPI Distribution (Latvia)”.

Konkursa „Rīgas kokteilis” laikā pagatavotos kokteiļus vērtēja un trīs labākos dzērienus izvirzīja speciāli izvēlēta žūrija: bāra-restorāna „B-bārs” direktors Armands Mednieks, AS „Latvijas Balzams” tehnoloģe Ilze Broka – Koruškina, kulinārijas portāla cetrassezonas.lv galvenā redaktore Signe Meirāne, vīnzinis Jānis Kaļķis, šefpavārs Māris Jansons, „Latvijas Vīnziņu asociācijas” prezidents Raimonds Tomsons un „Double Coffee” restorānu galvenais tehnologs Normunds Laiko.

Padarīsim mūsu Rīgu par vēl vienu īpašu vērtību bagātāku un visi iesaistīsimies balsošanā - Rīgas īpašā kokteiļa noteikšanā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ilona 06/13/2011 12:18 Kāpēc nekur nav saraksta ar tiem restorāniem un kafejnīcām, kur šos kokteiļus var nogaršot? Apskatīju oficiālo lapu un nekādā skaidrībā netiku :(

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Bellevue Park Hotel Riga
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19994903sec.