«Riga Food 2011» – īpašs notikums gan profesionāļiem, gan katram gardēdim

16. starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2011” notiks no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Tās piedāvājumā būs gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts.

“Riga Food” ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, tā izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 500 uzņēmumi no 34 valstīm, prezentējot savus jaunākos produktus un pakalpojumus. “Riga Food 2011” būs arī 13 valstu nacionālie kopstendi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Itālijas, Moldovas, Čehijas, Bulgārijas, Kanādas, Francijas, Ungārijas un Polijas.

““Riga Food” ir pierādījusi sevi gan kā nopietns un uzticams partneris pārtikas nozares uzņēmumiem ceļā pie saviem patērētājiem, gan kā zināma un droša vieta lietišķo kontaktu veidošanai un biznesa attiecību virzīšanai. Mūsu izstāde vieno gardēža sapņus un industriju, tālu zemju uzņēmēju intereses un Latvijas viesmīlību un nozares profesionāļu tikšanos padara par svētkiem,” uzsver izstādes “Riga Food” projekta vadītājs Rolands. Nežborts.

Inovācija pārtikai

Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē – varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā. Animācijas stendā varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē, savukārt uzņēmēji un nozares profesionāļi aicināti piedalīties starptautiskā brokerpasākumā un seminārā “Latvijas pārtikas nozare starptautiskajā tirgū”.

Meistaru konkursi

Izstādē “Riga Food 2011” tiksies labākie pavāri, konditori, bārmeņi un vīnziņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās, kuru vērošana ir izzinošs, aizraujošs un pārsteigumu pilns notikums gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

7. septembrī konkursā "Gada konditorejas uzņēmums 2011" tiks noskaidrots, kura Latvijas konditoreja gatavo izcilākās tortes, kā arī mazās formas konditorejas izstrādājumus. Šī gada konkursa tēma – konditorejas meistarstiķis.

Pirmo reizi izstādes “Riga Food” laikā sacentīsies arī vīnziņi - 8. septembrī notiks 2011. gada Latvijas Vīnziņu konkursa fināls, kura dalībnieki sacentīsies dzirkstošā vīna pasniegšanā, stipro alkoholisko dzērienu un vīnu “aklajā” degustācijā, meklēs kļūdas dzērienu kartē, kā arī sniegs rekomendācijas ēdienu un dzērienu saderībā.

8. septembrī Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu “Latvijas pavārzellis 2011”. Jaunie pavāri gatavos zupu, kuras pagatavošanā kā viena no sastāvdaļām jāizmanto kartupeļi, kā arī pamatēdienu, izmantojot vistu, ābolus un kartupeļus.

Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 9. septembrī notiks konkursa “Latvijas 2011. gada pavārs” fināls, kurā 8 labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no svaigas reņģes filejas un āboliem, kā arī pamatēdienu no truša, izmantojot arī topinambūru un spinātus.

9. septembrī īpaši interesants solās būt bārmeņu konkurss "Gada karstākais kokteilis”, jo tajā dzērienu pavēlnieki varēs izmantot visas iespējamās atraktīvās kokteiļu karsēšanas vai sildīšanas metodes. Savukārt 10. septembrī notiks plašu popularitāti iemantojušais bārmeņu konkurss flair kategorijā jeb fleiringā.

Gardākie produkti

Pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par “Riga Food” medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad notiks sviesta, biezpiena, kefīra, maizes un medus konkursi, kuru rezultāti tiks paziņoti pēc izstādes atklāšanas ceremonijas 7. septembrī ap plkst.11.30.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts izstādē “Riga Food 2011” rīkos konkursu “Zaļās karotītes produktu parāde 2011”, kurā “Zaļās karotītes” produktu ražotāji pretendēs uz šādiem tituliem - “Atbildīgākais uzņēmums vides jautājumos 2011. gadā”, “Saliedētākās komunikācijas uzņēmums 2011. gadā”, “Straujāk augošais apjoms Latvijas tirgū” un “Līdzdalība sabiedrībai būtiskos jautājumos”. 

Gastronomijas un Alus festivāli

Šī gada jaunumam – Gastronomijas festivālam būs atvēlēta atsevišķa halle, kurā katrs gardēdis varēs baudīt dažādu valstu nacionālo virtuvju piedāvājumu, visdažādāko restorānu, bāru un kafejnīcu ēdienkarti (būs suši restorāns, vācu lielo sviestmaižu restorāns, austrumu virtuve un daudz kas cits), vērot pavāru, konditoru un bārmeņu virtuozitāti konkursos un šovos, kā arī uzzināt daudz jauna un interesanta gastronomijas “lauciņā”.

Līdzās notiks arī Alus festivāls, kurā būs iespējams baudīt visdažādāko šķirņu alus - “Tērvetes alus”, “Brālis”, “Valmiermuižas alus” un “Bauskas alus”.

Laimē ielūgumus uz izstādi “Riga Food 2011”

Gan nozares profesionāļi, gan ikviens gardēdis var piedalīties konkursā un laimēt ielūgumu uz izstādi “Riga Food 2011”, izstādes mājaslapā www.rigafood.lv atbildot vien uz 5 jautājumiem.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Tehnoloģisko centru, “EEN - Latvija”, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, “Diplomatic Economic Club Latvia” un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem www.rigafood.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5116539sec.