Dodies Kurzemes romantiskajā vīna tūrē!

Jau vairākus gadus Sabilē notiek vīna svētki un Kuldīgā hercoga Jēkaba tirgus ar vīna degustācijām, bet šogad Kurzeme piedāvā veselu maršrutu - Kurzemes romantisko vīna tūri, kas paredzēta individuālajiem tūristiem un grupām un kas ved cauri visām romantiskajām Kurzemes mazpilsētām: Kandavai, Sabilei, Rendai, Kuldīgai, Aizputei, Durbei.

No Kurzemes vīnu vēstures lappusēm

Hercogs Jēkabs bija izveidojis vīnogu dārzus vīna ražošanai Abavas ielejas Dienvidu nogāzēs, sākot no Kandavas līdz Rendai, no kurienes vīnu ievedis un turējis Kuldīgas pils trijos vīna pagrabos. Laika gaitā vīnogas Abavas ielejā audzētas gandrīz pie katras mājas un vīnogu ražas novākšana atsevišķos miestos izveidojusies par nopietniem svētkiem. Vīns bijis labas kvalitātes, stiprs un paskābs. Arhīvos atrodami hercoga Jēkaba rīkojumi un sarakstīšanās vīna raudzēšanas lietās, no kurām zināms, ka vīna kokus Jēkabs iegādājies Reinas apgabalos Vācijā. Tieši tos pašus vīnogu stādus pērn no Reinas apgabaliem atvedis un Rendā iestādījis Kanādas vīndaris Mārtiņš Vāgners.

Sabile

Viesošanās pie vīndara Andra Dzērves Drubazās. Sabiles vīna kalna vīns

Sabiles Vīna kalns ir ierakstīts Ginesa Rekordu grāmatā, kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. Kopējā dārza platība – 1,5 ha. Te aug aptuveni 15 dažādu šķirņu vīnogulāju, - Veldze, Supaga, Sukribe, Sativa, Guna, Jodupe, Jadviga, Meda, Lauma, Zilga, u.c., pavisam kopā aptuveni 650 stādu. Pirms iebraukšanas Sabilē atrodas Andra un Smaidas Dzērves vīna darītava Drubazas, kur var nodegustēt Sabiles burvīgos vīnogu vīnus. Turpat ir arī botānikas un orhideju taka, kas piedāvā patīkamu pastaigu, sporta laukumus, peldēšanās un makšķerēšanas iespējas, kā arī vizināšanos ar trulīti pāri Abavai.

Informācijai:

Andris Dzērve, Drubazas

Tālr.+ 371 26473783

E-pasts: smaidadz@inbox.lv

Mārtiņa Barkāna ģimenes vīna darītava
Turpat netālu no Sabiles top vēl viens jauns vīnogu dārzs, kura saimnieks ir diplomēts dārzkopis Mārtiņš Barkāns. 2010.gadā te ir iestādīts pirmais lauks ar 3500 vīnogām. Saimniecība pakāpeniski paplašinās un bez vīnogām tiek audzēti arī rabarberi, ķirbji un citas kultūras. Mārtiņa ģimenes vīna darītava no 2011.gada piedāvā nobaudīt un iegādāties gan vīnogu (nelielā daudzumā), gan augļu vīnus.

Informācijai:

Priedes, Rinkule, Abavas pagasts, Talsu novads,

Tālr.+ 371 29553558
E-pasts: tic_sabile@inbox.lv

Renda

Hercoga Jēkaba Riesling vīns

Šī ir viena no hercoga Jēkaba vīna darītavu vietām Abavas ielejā. Ja paveiksies, te satiksiet Mārtiņu Vāgneru, kurš jau 30 gadus nodarbojas ar vīna ražošanu Kanādā, kurš brīvajā laikā pēta Hercoga Jēkaba vēsturi. Mārtiņš pirms diviem gadiem Vācijā iepirka 2900 vīnogu stādus, kuri iestādīti vīnogu laukā pie Rendas. No vīnogām, kas audzētas vēsos klimatiskajos apstākļos, iegūst izcilus vīnus ar augstu skābuma pakāpi un izsmalcinātu eleganci. Šiem vīniem parasti raksturīga svaigu augļu garšas buķete.Pateicoties Riesling specifiskajām īpašībām, no šīm ogām var ražot dažādus vīnus (gan ļoti saldus, gan ļoti sausus), tomēr izplatītākie ir sausie vai pussausie vīni.

Informācijai:

Valdis Bierands – Bierens,

Renda, Kuldīgas novads

Tālr.+ 371 29101649

tourinfo@kuldiga.lv

Kuldīga

Alvila Elkšņa aveņu un upeņu vīns

Alvila Elkšņa aveņu vīns izgatavots zemnieku saimniecībā Smilškalni, Kuldīgas novadā, no pašaudzētām ogām pielietojot dabīgo raudzēšanas procesu. Vīndaris jau kopš 1997.gada sācis nodarboties ar krūmogulāju, aveņu, kazeņu, upeņu audzēšanu. Šobrīd ogu dārzi saimniecībā ierīkoti 5,7 ha platībā. Baudot šo izcilo deserta vīnu, kas darināts pēc 1890. gadā datētas receptes, jūs izgaršosiet krāšņu Kurzemes vasaras ogu buķeti ar sulīgu un izteiksmīgu vietējo aveņu aromātu, kas ļaus secināt, ka vīna oga var būt ne tikai vīnoga. Kuldīgā ar iepriekšēju pasūtījumu Kuldīgas vīnus var degustēt senās Kuldīgas pils pamatstāva velvētajā telpā, kur hercoga Jēkaba laikos bija pārtikas un vīna pagrabs.

Informācijai:

Alvils Elksnis, Smilškalni, Kuldīga

Tālr.+ 371 26796182,

E-pasts: alvils.elksnis@smilskalni.lv

Padures muižas klēts ķiršu un ābolu vīns

Padurē, tikai 5km no Kuldīgas, mazajās vīna darītavās sulu spiež ar mehāniskām spiedēm no vietējiem ķiršiem un āboliem, kur ir lieliska iespēja apvienot vīnu degustāciju ar Kurzemes nacionālajiem ēdieniem un Padures muižas klēts muzeja apskati. Tā ir Latvijā vienīgā 18.gs. celtā trīsstāvu klēts ar mansarda jumtu, kas saglabājusies līdz mūsu dienām, kur autentiskā interjerā atrodas ekspozīcija Padures vēstures apcirkņi. Šeit kuršu nacionālos ēdienus var baudīt kopā ar Vilhelma Gailāna un Alvila Elkšņa mājas vīnu degustāciju!

Informācijai:

Padures muižas klēts, Padures pag., Kuldīgas novads

Tālr.+ 371 63348149; + 371 26429576

E-pasts: padure@kuldiga.lv

Snēpele

„Mazsāliju” ābolu vīni

Nonākot gleznainā apvidū Snēpeles pusē, Mazsālijās, varēsiet ne tikai degustēt mājas vīnu no vietējiem āboliem, bet arī aplūkot un pabarot dambriežus, apskatīt, iespējams, arī mežacūkas un pārnakšņot. Makšķerēšanas piekritējiem ir iespēja makšķerēt vairāk nekā 8 ha dīķos, kur dzīvo karpas, foreles, līņi, asari, līdakas un pa kādai zelta karūsai. Šeit, blakus senajam Mazsāliju pilskalnam varēsiet baudīt Mazsāliju ābolu vīnu ar briežu gaļas delikatesēm.

Informācijai:

Viesu nams Mazsālijas, Snēpeles pag., Kuldīgas novads

Tālr.+371 220037 44; +371 29 41 14 97

E-pasts: vnmazsalijas@inbox.lv

Aizpute

Eko vīns, upeņu, ābolu, zemeņu un rabarberu, burkānu un ķirbju vīni

Lai pa īstam izjustu pilnīgu Kurzemes vīnu valdzinājumu, jāaizbrauc līdz Aizputei un Durbei, jāapsēžas nelielas vīna darītavas pagrabā un sveču gaismā jābauda upeņu rubīnkrāsas mirdzums un aromāts. Ekovīns ir ekoloģiski izgatavots vīns, kas nesatur mākslīgi pievienotus ķīmiskos konservantus, sulfītus, krāsvielas, dzidrinātājus un aromatizētājus. SIA Eko vīns vīndari Mārtiņš Sants un Varis Sants nodarbojas ar vīna ražošanu jau 10 gadus un vīna pagrabu ir iekārtojuši vecajā Aizputes muzeja pagrabā ar senām velvēm.

Informācijai:

SIA Eko vīns, Sakas iela 14 A, Aizpute

Tālr.+371 26397949,

E-pasts: http://ekovins.lv/

Durbe

Upeņu, ķiršu un augļu-ogu vīni

Klasiskos Kurzemes vīnus mēs varam salīdzināt, nobaudot tos dažādās vietās, dažādās vīna darītavās. „Durbes veltes” ir Latvijas pārtikas uzņēmums ar klasiskām vērtībām un tradicionālām produktu pagatavošanas metodēm. Pussaldie un citi vīni tiek izgatavoti no Kurzemē audzētām ogām. Uzņēmuma produkcijā maksimāli saglabāta dabīgā ogu garša bez sintētisko konservantu un mākslīgu saldinātāju izmantošanas.

Informācijai:

Durbes Veltes, Tirgus iela 10, Durbe

Tālr. + 371 29119051
E-pasts: evija@lrp.lv

Garīku muiža

Šitake sēņu un pikantā Ponšo degustācija

Šitake sēņu audzētava Garīkas piedāvā ne vien ekskursijas un sēņu degustācijas šitake sēņu audzētavā, bet arī senā dzēriena Ponšo(Poncha) degustāciju. Garīkās šo pikanto dzērienu gatavo no svaigi spiestām sulām un medus. Šim produktam ir gan sava unikālā garša, gan aromāts, ko līdzīgi konjakam vai viskijam piešķir dažādas ēteriskās eļlas un citi dabiski sulu piemaisījumi.

Informācijai:

Garīkas, Rudbāržu pagasts, Skrundas novads, Tālr. +371 29147778, +371 29134122

E-pasts: info@garikas.lv

Visas degustācijas tiek piedāvātas gan individuāliem tūristiem, gan grupām tikai ar iepriekšēju pieteikšanos! Informācijai: Kurzemes tūrisma asociācija, Tālr. +371 29262583, E-pasts: kta@kuldiga.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60523105sec.