Kopenhāgena iepazīstina ar sevi kā kulinārijas metropoli

Dānijas galvaspilsēta Kopenhāgena nereti tiek dēveta par Skandināvijas kulinārijas metropoli. Par to vēstī arī aktuālais Michelin gastronomijas ceļveža izdevums „Main Cities of Europe 2012“. Kulinārijas nozares eksperti – testētāji ir piešķīruši 14 zvaigznes 13 Dānijas galvaspilsētas restorāniem. Līdz ar to Kopenhāgena ir apsteigusi Stokholmu, Oslo un Helsinkus.

Kā vienīgais Kopenhāgenas restorāns, kuram ir piešķirtas divas Michelin zvaigznes, ir restorāns «Noma». Jāatzīmē, ka šis restorāns šādu augstu novērtējumu jau tika ieguvis 2010. un 2011.gadā.

Turpretī restorāns «Geranium», kurš tika atvērts tikai 2010.gada rudenī, arī ir izpelnījies šogad vienu Michelin zvaigzni, pateicoties vienam no pasaules slavenākajiem pavāriem - Bocuse d’Or uzvarētājam, Rasmus Kofoed.

Pirmo reizi Dānijā vienu Michelin zvaigzni ir ieguvis restorāns, kuru vada sieviete. Restorānā «Den Røde Cottage» pie plīts stāv 34 gadus vecā Anita Klemensen kopā ar savu kolēģi Larsu Thomsen.

Četri restorāni - Geranium, Grønbech & Churchill, Relæ un Den Røde Cottage šogad tikai pirmo reizi ir ieguvuši Michelin zvaigzni.

Kopenhāgenas 13 „zvaigžņotie“ restorāni: Noma (2 zvaigznes), Geranium, Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro, Era Ora, Kiin Kiin, Kokkeriet, Formel B, AOC un Nimb Herman.

Jāatzīmē, ka restorāns Nimb Herman, kas atrodas Tivoli izklaides parka teritorijā, diemžēl šī gada marta beigās zaudēs savu „zvaigzni“, jo tās pavārs Thomas Herman pametīs darbu šajā vietā, bet Michelin zvaigznes ir „saistītas“ kopā ar pavāru.

Prestižais Michelin ceļvedis bez jau zvaigznes ieguvušajiem restorāniem, iesaka arī citus restorānus, kuros labs ēdiens tiek piedāvāts par atbilstošām cenām. Nominēti ir 12 Kopenhāgenas restorāni: Marv & Ben, Famo, Kanalen, L’Altro, Le Sommelier, Kødbyens Fiskebar, Frederiks, Have, Skovshoved Hotel, Enomania, Søren K, Mêlée un Orangeriet.

Michelin ceļvedis savā aktuālajā izdevumā ir apkopojis ziņas par 2100 restorāniem 20 valstīs un 44 pilsētās. Pavisam savu testu rezultātā, Michelin ir piešķīris 15 restorāniem trīs zvaigznes, 74 restorāniem – divas zvaigznes un 287 restorāniem – vienu zvaigzni.

Vairāk informācijas par Dānijas gastronomisko piedāvājumu: www.visitdenmark.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kurshi Hotel semināru telpas
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7003808sec.