Stiprinās Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu

2013. gada 1. martā, tika atklāts Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) sadarbībā ar biedrību Latvijas Pavāru klubs un 35 Rīgas restorānu, kafejnīcu un vīna studiju šefpavāriem izstrādātā projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" 2013. gada piedāvājums. Projekta mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā. Gastronomiskais tūrisms būs viens no galvenajiem virzieniem LIVE RĪGA mārketinga komunikācijas kampaņās 2013. gadā.

"Pēc sekmīgā pagājušā gada projekta dalībnieku skaits turpina pieaugt. Līdz ar to LIVE RĪGA ir plašākas iespējas izcelt un popularizēt arvien pievilcīgākus gastronomiskā tūrisma piedāvājumus, lai motivētu gan rīdziniekus, gan ārvalstu viesus biežāk apmeklēt restorānus un nobaudīt mūsdienu Latvijas virtuvi. Mūsu šī gada mērķis ir palīdzēt rīdziniekiem un pilsētas viesiem sajust, ka Rīgas gastronomiskais piedāvājums ir pieejamams ikvienam, tādēļ ieviešam sezonālas Rīgas restorānu nedēļas, kurās šefpavāri piedāvās ēdienu izlases par īpaši draudzīgām cenām," piebilst Vita Jermoloviča, RTAB valdes locekle.

Pavasarī, vasarā, rudenī un ziemā projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" dalībnieku ēdienkartēs tiks iekļautas īpašas uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti no trīs katrai sezonai raksturīgiem produktiem. Pavasarī (marts – maijs) restorānos, kafejnīcās un vīna telpās tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem. Vasaras (jūnijs – augusts) produkti būs jērs, skābenes un kazas siers, rudenī (septembris – novembris) galvenā loma tiks iedalīta dzērvenēm, kaņepēm un trusim, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem.

Projektam "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" ir laba augsne veicināt restorānu apmeklēšanas kultūras attīstību vietējā sabiedrībā. Kā liecina RTAB veiktā rīdzinieku aptauja , lielākā daļa rīdzinieku (75 procenti) uzskata, ka Rīgas restorāni nav iedzīvotājiem pieejami un tikai trešdaļa (31 procents) tos apmeklē vismaz reizi mēnesī. Savukārt jautāti, vai būtu gatavi apmeklēt īpašās Rīgas restorānu nedēļas, kur mūsdienu Latvijas virtuves piedāvājums būtu pieejams par īpašām cenām, 84 procenti atbildēja apstiprinoši. Tāpēc projekts "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" šogad papildināts ar sezonu Rīgas restorānu nedēļām. Pavasarī tā notiks no 22. līdz 28. aprīlim, vasarā – no 5. līdz 11.augustam, rudenī – no 14. līdz 20.oktobrim un ziemā – no 2. līdz 8.decembrim.

Inese Vīcupa, Latvijas pavāru klubs valdes locekle, restorāna Burkāns vadītāja, uzsver: "Visu pavāru vārdā man ir patiess prieks, ka LIVE RĪGA projekts šogad tiek vairāk vērsts uz vietējo patērētāju, tādējādi veicinot gan iedzīvotāju vēlmi doties uz restorāniem baudīt šefpavāru meistardarbus, gan popularizējot Latvijas šefpavārus, kuri tiešām ir augsta līmeņa meistari. Aicinu visus iedzīvotājus atmest aizspriedumus un ļauties šim lieliskajam piedzīvojumam - baudīt ēdienu, ko piedāvā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga"."

Projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" dalību apstiprinājuši jau 35 restorāni, kafejnīcas un vīna studijas: 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", Alberta 13, Ambiente, Astor, Avalons, B bārs, Balzāmbārs, Benjamiņš, Bergs, Bibliotēka N°1, Burkāns, Cotton, Dārzs, Elements, Fazenda centrā un Āgenskalnā, He's Vīna studija, Hot’e, International S.V!, Kaļķu vārti, Kanēļa Konditoreja, Kilimanjaro, La Kanna, Le Dome, Lido Krasta ielā, Melnā Kaķa Mājas Restorāns, Neiburgs, Ostas Skati, Renommé, Taverna, vīna bārs Garage, vīna telpa Tinto, Vincents, Zilā Govs un Zvejnieka dēls. Projektā tiek aicināti iesaistīties arī jauni dalībnieki.

Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēla stiprināšanai RTAB 2013. gadā īstenos vairākus projektus sadarbībā ar vietējiem un ārvalstu medijiem, popularizējot projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" un Rīgas restorānu nedēļas. Uzņemot Rīgā ārvalstu žurnālistus, īpašs akcents tiks likts uz Latvijas galvaspilsētas gastronomisko piedāvājumu. Rudenī RTAB organizēs jau otro ienākošā tūrisma kompāniju un restorānu pārstāvju kontaktbiržu.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009. gada 28. oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70 procenti pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10 procenti. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

Vairāk informācijas interneta vietnē www.LiveRiga.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75604582sec.